İbrahim Hakkı Kubilay İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü görevlileri verimlilikle ilgili bilgiler verdi. Verimlilik Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan eğitime Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hacı İbrahim Buğdaycı da katıldı. Öğrencilerin merak ettiği sorularında cevaplandırıldığı eğitim de nasıl verimli olunur? ‘un bilgisi verildi.
Eğitimle ilgili bilgi veren Buğdaycı, “Vatandaşlarımızın günlük hayatta kullanmış olduğu asansörlerden elektrikli ev aletlerine, gaz yakan cihazlardan otomotiv aksam ve parçalarına kadar ürünler ile profesyonel maksatla sanayi üretiminde kullanılan makine, sınai gaz tüpleri gibi birçok ürünün piyasadaki denetimleri Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilmektedir. Piyasa Gözetimi ve Denetimi (PGD) olarak adlandırılan denetim faaliyetleri ile piyasada yer alan ve satışa sunulan ürünlerin güvenli ve verimli bir şekilde kullanılmasının sağlanması amaçlanmaktadır. Bu amaçla ‘Ağaç Yaş İken Eğilir’ deyimine dayanarak bu eğitimleri veriyoruz. Geleceğimizin daha verimli olmaları için bu eğitimler oldukça önemlidir.” dedi.
SORUNLAR İÇİN KESİN ÇÖZÜM EĞİTİM
Gereken denetimleri yaparak güvenlik ve verimliliği takip ettiklerini ama bunun yanında eğitim verilerek daha da kaliteli olunabileceğini söyleyen Buğdaycı, “Bu hafta kapsamında ülkemizin her köşesinde düzenlenen toplantılar ve ziyaret edilen okullar ile toplumun her yaş ve her kesiminden vatandaşımıza ulaşarak ürün güvenliğinin önemini anlatmaya çabalıyoruz. Zira Bakanlık olarak ne kadar denetim yaparsak yapalım halkımızın bu konuda bilinçli olmaması durumunda gerçekleştirilen denetimler tam anlamıyla sonuç doğurmuyor. Örneğin güvensiz olması nedeniyle hakkında toplatma kararı verilen bir ürünü evinde kullanan vatandaşımız bu ürünü iade etmez ve kullanmaya devam eder ise yapılan denetimin sonuç doğurması beklenemez. Ya da benzer şekilde evde kullanmış olduğunuz ve elektrik kaçırdığını fark ettiğiniz bir elektrikli ısıtıcıyı bize ihbar etmezseniz bir başka evde bu ısıtıcı dolayısıyla kazalar ve hatta ölümler yaşanabilir. Bu nedenle ürün güvenliği konusunda halkımızda farkındalık ve bilinç oluşturulması çok önemlidir. Bizler Bakanlık olarak bize ulaşan her türlü ihbar ve şikâyeti mutlak suretle soruşturuyoruz ve kesinlikle şikâyet sahibine yapılan işlemler hakkında mevzuatın belirlediği süreler içerisinde bilgi veriyoruz. Denetim sürecinde şikâyet sahibinin bilgilerini de gizli bir şekilde muhafaza ediyoruz. Bu çerçevede Bakanlığımız internet sayfasında yer alan ihbar/şikâyet formu, Alo 130 Şikâyet Hattı ile ya da doğrudan İl Müdürlüğümüze yazacağınız bir dilekçe ile ürün güvenliği ile ilgili olarak bizlere ulaşabilirsiniz.” diye konuştu.