Erzurum tarihine adını altın harflerle yazdıran Abdurrahim Şerif Beygu'nun 1944 yılında Eskişehir'de vefat etmesinin ardından; yıllar yılı evlatları ve torunları tarafından muhafaza edilen kitapları, dergileri, mektupları ve evraklarından oluşan arşiv, Beyazşehir Palandöken Dergisinin 19.sayısı için Neslihan Arzu Keteci'nin merhumun kızı Türkan Beygu Oğuzertem ile yaptığı söyleşi ile ortaya çıktı.
Yapılan söyleşi sonrasında Keteci'ye, Abdurrahim Şerif Bey'in hayatta olan tek kızı Türkan Beygu Oğuzertem ve torunu tarafından teslim edilen arşiv, bir depoda yapılan temizlik ve tasnif çalışmalarından sonra, kayıt altına alınarak Erzurum'a geleceği günü bekliyor.
Arşivle ilgili açıklamalarda bulunan Keteci, Beygu ailesine kendisini yönlendirenin Naci Elmalı bey olduğunu, arşivin ortaya çıkarılması sürecinde kendisiyle sürekli irtibat halinde olduklarını ve bu büyük heyecana birlikte tanıklık ettiklerini belirtti.
Beygu arşivinin genellikle Osmanlı Türkçesi ile yazılmış tarih kitaplarından ve Beygu’nun biriktirdiği tarihi ve özel evraklardan oluştuğunu dile getiren Keteci, arşivin temizlik ve fiziki şartlarını iyileştirme çalışmalarının tamamlandığını belirtti. Keteci, arşivin tasnif, okuma ve kayıt çalışmalarının ise Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç .Dr. Selman Can ve Araştırmacı- Yazar Alparslan Kotan’ın katıldığı çalışma periyotları ile devam ettiğini söyledi.
Alparslan Kotan’ın, Beyazşehir Palandöken Dergisi’nde yayımlanan, Erzurum tarihiyle ilgili önemli belgeler içeren arşivin değerlendirilmesi hususunda kaleme aldığı yazıda yapılan önerilere de dikkat çeken Keteci, Abdurrahim Şerif Beygu’nun adının layıkıyla yaşatılması için söz konusu öneriler doğrultusunda çalışmalar yapılması halinde arşivi Erzurum’a kazandırmaktan mutluluk duyacaklarını vurguladı.