Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trendyol 1. Lig: Ankara Keçiörengücü: 4 - Manisa FK: 0
Trendyol 1. Lig: Ankara Keçiörengücü: 4 - Manisa FK: 0
ERSANDER’den Öğretmenler Günü etkinliği
ERSANDER’den Öğretmenler Günü etkinliği
Özden: ‘Mesleklerin en kutsalı öğretmenliktir’
Özden: ‘Mesleklerin en kutsalı öğretmenliktir’
Tanfer: ‘Eğitimin kahramanları öğretmenlerimizdir'
Tanfer: ‘Eğitimin kahramanları öğretmenlerimizdir'
Özcan’dan Öğretmenlere vefa
Özcan’dan Öğretmenlere vefa
HABERLER>EĞİTİM
11 Mayıs 2017 Perşembe - 14:37

Su Ürünleri Eğitiminde Erzurum farkı

NESRİN ÇETİNKAYA-Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Murat Arslan, Su Ürünleri Fakülteleri 2017-Akademik Performans sıralamasında, fakültelerinin ilk sıralarda yer aldığını belirtti.

Su Ürünleri Eğitiminde Erzurum farkı

Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Murat Arslan, Su Ürünleri Fakülteleri 2017-Akademik Performans sıralamasında, fakültelerinin ilk sıralarda yer aldığını belirtti. Dekan Arslan, ilk sıralarda yer almalarını sağlayan çalışmaların detaylarını paylaştı.

Konuya ilişkin olarak Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Murat Arslan, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğretim üyelerinin yaptığı ‘Devlet Üniversiteleri ve Fakülteleri Sıralaması-2017’ başlıklı çalışma kapsamında, fakülte türlerinin başarı performansları listesinde  Su Ürünleri Fakültelerinin ilk sıralarda yer aldığını kaydetti.

Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesinin Türkiye’de ki tüm fakülteler içerisinde en yüksek performans gösteren ilk 20 fakülte listesinde 11. sırada yer aldığına dikkat çeken Dekan Arslan, Su Ürünleri Fakülteleri arasında ise 4. sırada olduğunu belirtti. Fakülte bünyesinde emeği geçen akademisyenlerine teşekkürlerini sunan Dekan Arslan, bunun üniversite ve fakülte açısından önemli bir başarı oluğunu dile getirdi.

ÖĞRETİM ÜYELERİNE PERFORMANS TEŞVİĞİ

Yükseköğretim Kurumu’nun belirlediği katsayılar çerçevesinde yıl içerisinde yapılan faaliyetler, sunulan projeler ile öğretim üyelerine belirli teşviklerin sağlandığını söyleyen Dekan Arslan, “Son 2 yıldır öğretim üyelerine gösterdikleri performanslar kapsamında teşvikler veriliyor. Herhangi bir öğretim üyesi yıl içerisinde yaptığı tüm faaliyetlerden Yükseköğretim Kurumu’nun belirlediği katsayılar çerçevesinde belirli puanlar alıyor. Örneğin makale yayınlarlarsa, farklı projelerde yer alılarsa ona göre de puan almış oluyorlar. Bu kapsamda aldığımız puana göre bir önceki yılda 1 Ocak’tan, 31 Aralık’a kadar yaptığınız tüm faaliyetler değerlendiriliyor ve aldığınız puana göre bir sonraki yıl sizin maaşınıza ekstra bir miktar yansıyor. Tabi bu teşviklerin amacı öğretim üyelerini çalışmaya itmek, daha iyi işler yapmalarını sağlamaktır. Bu kapsamda üniversitelerin öğretim üyeleri bazında bu teşvikten ne kadar yararlandığı ne ölçüde puan aldığı konusunda 2016 yılını kapsayan bir rapor hazırlandı. Fakülte çeşidi bazında düşünüldüğü zaman Su Ürünleri Fakülteleri Türkiye’de en iyi performans gösteren fakülteler oldu” ifadelerine yer verdi.

FAKÜLTEMİZ TÜRKİYE’DE 4’ÜNCÜ SIRADA

Türkiye’de ki bütün fakülteler genelinde 11’inci sırada, Su Ürünleri Fakülteleri içinde ise 4’üncü sırada yer aldıklarının altını çizen Dekan Arslan, bu noktada fakülteye verilen teşvikten tüm öğretim üyelerinin yararlandığını kaydederek, “Atatürk Üniversitesi Su ürünleri Fakültesi ise öğretim üyelerinin göstermiş olduğu performans açısından Türkiye’de ki Su Ürünleri Fakülteleri içinde 4’üncü sırada yer aldı. Bu bizim için oldukça önemli ve sevindirici bir durumdur.  Su Ürünleri Fakülteleri arasında 4’üncü olduğumuz gibi Türkiye’de bütün fakülteleri işin içine kattığımız, ilk 20 fakülteyi sıralamaya koyduğumuz zaman bunlar içerisinde biz yine 11’inci sıradayız. Bizim bütün öğretim elemanlarımız bu noktada verilen bu teşvikten faydalanmıştır. Bizim için işin güzel tarafı bu. Yani bu ortalama fakültenin tamamını yansıtıyor. Atatürk Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesinin bu konuda ki performans puanı gerçeği tam anlamıyla yansıtmaktadır, çünkü fakültede ki bütün öğretim üyesi ve elemanları teşvikten yararlanmıştır. Fakültemizin bu başarıyı yakalamasında tüm öğretim üyelerimizin, öğretim elemanlarımızın katkısı büyüktür.  Araştırma kültürü olan proje kültürü olan ar-ge faaliyetlerine önem veren bir fakülteyiz. Önümüzde ki süreçte de çalışmalarımızı, faaliyetlerimizi aynı şekilde sürdürmeyi hedefliyoruz. Bundan sonra araştırmalarımızın, temel araştırmalardan ziyade problemlerin çözümüne odaklı, bölge yetiştiricisinin ihtiyacına göre araştırmalar yapan, onlar ile işbirliği yapan, yaptığı işlerin sonucunun ürüne dönüşerek anlam kazandığı daha tematik, daha odaklı çalışmalar yapmayı planlıyoruz.  Şuna inanıyoruz,  bizim fakültemizde ki öğretim üyelerimiz, insan kaynaklarımız iyi bir araştırma altyapısına sahip ve bunu yıllardır bir gelenek haline getirerek, son yıllarda da en üst seviyelere taşımıştır. Dolayısıyla araştırma faaliyetlerimize devam edeceğiz. Dediğimiz gibi yöre yetiştiricisinin, çiftçisinin işine yarayacak şekilde ürettiğimiz bilginin kullanıldığını görmek bizleri daha da mutlu edecektir” şeklinde konuştu.  

FAKÜLTE KAPSAMINDA Kİ PROJELER

TÜBİTAK ve Avrupa Birliği destekli projelerde aktif bir şekilde yer aldıklarını belirten Dekan Arslan, “Şuanda fakültemizde devam eden TÜBİTAK projelerimiz var. Bu kapsamda 3 tane projemiz var ve hepsi şuan devam aşamasında. Bu konuda da üniversitede yine ilk sıralardayız. Bunun dışında bazı öğretim üyelerimizin yer aldığı Avrupa Birliği destekli bazı projelerde yürütücü değil, ortak durumundayız.  Bölgemizin bazı havzalarında ki biyoçeşitliliğin ortaya konulması bağlamında projeler bunlar.  Bu anlamda dediğimiz gibi öğretim üyelerimiz son derece aktif bir şekilde çalışıyor. Amacımız bu projeleri daha da artırmak.  Fakat burada şöyle bir sıkıntımız var, fakültemizde Araştırtma Görevlisi şuanda sadece 1 tane var. Fakülte olarak bu konuda yetersiziz. Bu konuda en azından üniversite ortalamasına çıkmak olacaktır talebimiz. Eminim bu oran çıkarsa, araştırmalarımızda daha da etkinliğini artıracak ve yeni projeler almamızı da tetikleyecekti” dedi.

FAKÜLTENİN DETAYLARI

Kurulduğu günden bu yana fakültenin işleyişine ve eğitim-öğretim faaliyetlerine değinen Dekan Arslan, Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi, Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü’ ne bağlı olarak Milli Eğitim Bakanlığı’nın 05/10/2010 tarih ve 18022 sayılı yazıları üzerine, 28/03/1983 tarih ve 2809 Sayılı Kanunun ek 30.maddesine göre Bakanlar Kurulunun 25/10/2010 tarihli kararı ile kurulmuş olup, 15 Kasım 2010 tarih ve 27760 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi; sektörün ihtiyaçlarına cevap verecek donanımlı su ürünleri mühendislerini yetiştirmek hedefi yanında bölge üreticilerine teknik ve canlı materyal desteği de sağlamaktadır. Öğrencilerin pratik bilgi ve becerileri kazandıkları araştırma ünitelerinde üretilen su ürünleri ile yerleşke sakinleri ve şehir halkının günlük balık ihtiyaçları temin edilmektedir. Bu şekilde, düşük olan su ürünleri tüketiminin arttırılması yanında sağlıklı beslenmelerine katkı sağlanması da hedeflenmektedir. Vizyonu Fakültemiz sahip olduğu İçsu Balıkları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Akvaryum Balıkları Uygulama ve Araştırma Merkezi ve çok yönlü araştırmalara cevap verebilecek modern donanıma sahip laboratuvarları ile bu sektörü tercih etmiş ülkemiz gençlerine günümüzün bilgi birikimini vermek ve geleceğin ufuklarını kazandırmayı kendisine vizyon edinmiştir” diye konuştu.

 
'Erzurum için büyük bir ihtiyaçtı'
 
Dikili ağacı olmayan kalmayacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Azizoğlu Umre yolcusu çocukları ağırladı
Vuslata Yolculuk projesi kapsamında kutsal topraklara giden 7 çocuk ve ...
Türkiye örnek oldu
Üniversite tahsilini Türkiye'de yapan misafir öğrenciler kendi ülkelerine umut oluyorlar
Bay Pando ve arkadaşları Aziziye'deydi
‘Bay Pando ve Arkadaşları ‘ köy okullarına yönelik etkinliklerine devam ...
 
40 minik öğrenci karne heyecanı yaşadı
Palandöken Belediyesine bağlı Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezinde faaliyetlerini ...
Kuzu'dan 3. Nesil Üniversite değerlendirmesi
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Kitap Fuarının davetlisi ...
Eğitim Gönüllüleri işbaşında
GHSİM, Yakutiye Gençlik Merkezi , Üniversiteli öğrencilerden oluşturduğu ...
 
DAP Semt Kütüphaneleri’nde geri sayım
“DAP Bölgesinde Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Projesi” kapsamında, Erzurum ...
Çelik'ten İletişim Fakültesi övgüsü
Atatürk Üniversitesini çok beğendiğini, özellikle de kampüse hayran kaldığını ...
ATAÜNİ'de Güzel Sanatlar Zirvesi
Erzurum’da bulunan Üniversitelerarası Kurul Sanat Dalları Eğitim Konseyi ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri