ERZURUM
Oltu Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi tarafından 'Oltu Taşı Dile Geldi' projesinin açılış kursu, Oltu Halk Eğitimi Merkezi'nde gerçekleştirildi.
Oltu Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Oltu'da 4 projenin SODES tarafında kabul edilmesinin ilçe adına sevindirici bir gelişme olduğunu söyledi. Çobanoğlu, Oltu taşı sanatkarlarının ulusal ve uluslararası pazarlarda rekabet etme gücünü artırmakla sektörden kazanılan kar marjının yükseleceğini, böylece yöreden göçün bir nebze olsun azalacağını ifade etti.
OLTU TAŞI DÜNYAYA AÇILIYOR
Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nuri Alkan da projenin Oltu taşı ticareti yapan esnafın İngilizce ve e-ticaret yoluyla uluslararası pazara açılmasının sağlanacağına dikkat çekti. Alkan, Oltu taşı sanatkarlarının ulusal ve uluslararası pazarlarda rekabet etme gücünün geliştirilmesi ve sektörde sürdürülebilir istihdam imkanlarının oluşturulmasının kalkınma ve rekabet gücü açısından önemine değindi.
ALKAN EĞİTİM ÇALIŞMASINI ANLATTI
Alkan, şöyle konuştu: "Bu projeyle, post-modern pazarlamanın gereği olan e-ticaret fırsatlarından yararlanılması, ulusal ve uluslararası fuarlara katılabilme imkanlarının değerlendirilmesi ve yeni girişimlerde bulunularak takı sektöründeki gelişmelerin takip edilmesi sağlanacaktır."
Milli Eğitim Müdürü Nurullah Aktaş ise bölgeye özgü ve geleneksel turistik ürünlerin geliştirilmesi, çeşitlendirilmesi ve pazarlanması ile bölgede rekabetçiliğin, girişimciliğin ve yenilikçiliğin artacağını kaydetti. Aktaş, projenin dünyada kayda değer miktarda sadece Oltu'da çıkarılan değerli bir süs taşı olan Oltu taşının gerek ulusal gerekse uluslararası pazarda hak ettiği payı alabilmesine katkı sağlayacağını kaydetti.
Kurs sonunda kursiyerlere sertifika verilecek ve başarı düzeyleri tespit edilerek ödüllendirilecek. Web tasarımı kursu da her gruba 192 saat, İngilizce 128 saat, girişimcilik eğitimi de her gruba 32 saat verilecek. Seminerlerle kursiyerler, sektör hakkında bilgilendirilecek. CİHAN HABER AJANSI