Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan “İklim Değişikliği Konusunda Farkındalık Geliştirme Projesi” kapsamında gerçekleştirilen "İklim Kampları" iklim değişikliği konusunda bilgi ve farkındalıklarının geliştirilmesinde etkin rol oynuyor.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, iklim değişikliği ile mücadelede Türkiye’yi, uluslararası arenada etkin bir şekilde temsil ediyor. Bakanlık bu amaçla “İklim Değişikliği Konusunda Farkındalık Geliştirme Projesi”ni başlattı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda Yıldırım Beyazıt Üniversitesi aracılığı ile yürütülen proje ile öğrenci, öğretmen, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının iklim değişikliği konusunda bilgi ve farkındalıklarının geliştirilmesini amaçlıyor.
Proje kapsamında son olarak, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Kastamonu, Çorum, Manisa, Niğde ve Rize illerinden seçilen 120 ortaokul öğrencisi için 18 Temmuz - 5 Ağustos 2016 tarihleri arasında Konya’da, 25 Temmuz - 12 Ağustos 2016 tarihleri arasında ise Eskişehir’de 6 ayrı iklim kampı gerçekleştirildi. Her biri bir hafta süren iklim kamplarında öğrencilere, iklim değişikliği ile ilgili olarak teorik ve uygulamalı eğitimler verildi. Teorik eğitimlerde, iklim değişikliğinin bilimsel temelleri, iklim değişikliği ile mücadele yöntemleri ve buna karşı alınacak önlemler anlatılırken uygulamalı eğitimlerde öğrencilerin sera gazı etkisi, sıcaklık artışı gibi gözlemleyebileceği deneyler yapıldı. Kamplar süresince verilen eğitimlerin yanı sıra Eskişehir ve Konya’daki bilim merkezleri ziyaret edildi. İklim değişikliği ile mücadeleye katkı sağlayan tesis gezileri yapıldı. Öğrencilerin iklim değişikliği ile mücadeleyi yerinde gözlemleyebileceği doğa ve çevre gezileri düzenlendi. Ayrıca ağaç dikme etkinliği, müze ziyaretleri, belgesel-film gösterimi, atölye çalışmaları da gerçekleştirildi. 2017 yılı sonuna kadar devam edecek proje kapsamında, söz konusu iklim kamplarına ve farkındalık geliştirme eğitimlerine devam edilecek.