ERZURUM(GHA) - “Kuzey Doğu Anadolu Organik Tarım Sektörü Kümelenmesi” Projesi çalışmaları, TRA1 Düzey 2 Bölgesi Organik Tarım Strateji Planı Çalıştayı ile devam etti.
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından yürütülen “Kuzey Doğu Anadolu Organik Tarım Sektörü Kümelenmesi” projesi “TRA1 Düzey 2 Bölgesi Organik Tarım Strateji Planı” çalıştayı, Dedeman Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli’nde gerçekleştirildi. Proje Koordinatörü Prof. Dr. Faik Kantar tarafından açılan çalıştayda, Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Arş. Gör. Emine Tümer, organik tarım hakkında sunum yaptı.
Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Zekiye Çomaklı, Erzurum Tarım İl Müdürlüğü’nden Ziraat Yüksek Mühendisi Hakan Özdemir, Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden Ziraat Mühendisi Tülay Dizikısa, Bayburt Serbest Tarım Danışmanı Ziraat Yüksek Mühendisi Umut Özkan, İş adamı Ertaç Köşklü ve eşi, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’ndan Ziraat Mühendisi Mehmet Ali Çakal, Er-Bal Gıda yöneticisi Taner Bayır ve Atatürk Üniversitesi öğretim üyelerinin katıldığı çalıştayda, Doç. Dr. Hacı Bayram Işık ve Doç. Dr. Avni Birinci ise, moderatörlük yaptı.TRA1 Düzey 2 Bölgesi Organik Tarım Strateji Planı için tartışma yapılarak ortak görüşlerin ele alındığı çalıştayda, moderatörler eşliğinde anket ve soru-cevap yöntemiyle vizyon ve misyon belirlendi. Çalıştay süresince elde edilen verilersi kullanılması suretiyle TRA1 Bölgesi Organik Tarım Strateji Dökümanı ve Planı hazırlanmasına karar verilirken, Koordinatör Prof. Dr. Faik Kantar, yürütülen projeye ilişkin olarak bilgiler verdi.
ÜRETİCİLER ARASINDA İŞBİRLİĞİ SAĞLANACAK…
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faik Kantar, KUDAKA desteğiyle yürütülen projeden olumlu sonuçlar elde edeceklerine inandıklarını kaydederek, “Organik tarım Erzurum’da ve çevre illerde artık yükselen bir değer haline geldi. Bu alanda atılan adımlar mutlaka sonuç verdiği gibi, üretilen her proje de, beraberinde başarıyı getiriyor. ‘Kuzeydoğu Anadolu Organik Tarım Sektörünün Kümelenmesi’ adını verdiğimiz bu projeyle, normal şartlarda yılları kapsayacak bir süreci hızlandırmış olacağız. Erzurum’daki üretici Bayburt’taki üreticiyi tanıyacak, bu bölgede üretilen organik ürünleri ise, tüm Türkiye bilecek. Oluşturulacak internet sitesi, bu koordinasyonu sağlamakla birlikte, bölgedeki organik ürünlerin markalaşmasını da mümkün hale getirecek.” diye konuştu.