Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trendyol 1. Lig: Ankara Keçiörengücü: 4 - Manisa FK: 0
Trendyol 1. Lig: Ankara Keçiörengücü: 4 - Manisa FK: 0
ERSANDER’den Öğretmenler Günü etkinliği
ERSANDER’den Öğretmenler Günü etkinliği
Özden: ‘Mesleklerin en kutsalı öğretmenliktir’
Özden: ‘Mesleklerin en kutsalı öğretmenliktir’
Tanfer: ‘Eğitimin kahramanları öğretmenlerimizdir'
Tanfer: ‘Eğitimin kahramanları öğretmenlerimizdir'
Özcan’dan Öğretmenlere vefa
Özcan’dan Öğretmenlere vefa
HABERLER>EKONOMİ
1 Temmuz 2011 Cuma - 08:15

DATAE’den tarımsal eğitim

Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nce “Doğu Anadolu Bölgesi için Geliştirilen Çeşitler, Yetiştirme Teknikleri, Sorunlar ve Çözüm Önerileri” konulu eğitim semineri düzenlendi.

DATAE’den tarımsal eğitim

Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nce “Doğu Anadolu Bölgesi için Geliştirilen Çeşitler, Yetiştirme Teknikleri, Sorunlar ve Çözüm Önerileri” konulu eğitim semineri düzenlendi.
Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitü Müdürlüğü 2011 yılı hizmet içi eğitim programı çerçevesinde yapılan “Doğu Anadolu Bölgesi için Geliştirilen Çeşitler, Yetiştirme Teknikleri, Sorunlar ve Çözüm Önerileri” kursuna Ardahan, Ağrı ,Bayburt, Bingöl, Elazığ, Erzincan, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Muş, Tunceli ile Erzurum Tarım İl Müdürlüğünden gelen ziraat mühendisleri katıldı.
Hizmet içi Eğitim Faaliyetinin açılış konuşmasını yapan Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Şerafettin Çakal, tohumun tarımın ilk ve en önemli girdisi olduğunu tohum seçmenin çok önemli olduğundan bahsederek enstitünün bölge için geliştirmiş olduğu sertifikalı tohumlukları kullanılmasının faydalarını anlattı.
SERTİFİKALI TOHUM PROJESİ
Sertifikalı tohumların verimlerinin daha yüksek daha kaliteli kurağa daha dayanıklı olması nedeniyle çiftçilerin birim alandan daha fazla kazanmasını sağlayacağını tarım bakanlığının da sertifikalı tohumluk kullanımını desteklediğinin altını çizen Çakal, sertifikalı tohum eken çiftçilerin kazanacağını, kursa katılan tarım danışmanları ziraat mühendislerine bulundukları illerde bu konuya daha fazla önem vermeleri hususunda tavsiyelerde bulundu..
PROJE VE PROGRAM KAPSAMI
Program kapsamında ilk gün Toprak Analizi, Önemi, Numune Alma ve Sonuç Değerlendirme, Serin İklim Tahılları için Önemli Hastalıklar ve Zararlılar, Tohumluk Sertifikasyon Sistemi konularında Serin İklim Tahılları Bölüm Başkanı Ümran Küçüközdemir, Ziraat Yük. Müh. Berrin Dumlu ve Ziraat Yük. Müh. Hafize Hasar tarafından verilerek tarla denemeleri katılımcılara gezdirildi.
Programın ikinci gününde Endüstri Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Canan Kaya tarafından Tarımın Ülke kalkınmasındaki Yeri ve Önemi, Yenilenebilir Enerji Kaynakları, Patates Yetiştiriciliği konuları anlatıldı.
KAYA BİLGİ VERDİ
Kaya, tarafından doku kültürü laboratuarı, seralar ve tarla denemeleri gezdirilerek yerinde görme fırsatı buldular. Eğitimin 3. günü Çayır - Mera ve Yem Bitkileri bölümünden Ziraat Yük. Müh. S. Emre Dumlu tarafından Baklagil ve Buğdaygil yem bitkileri konularında bilgi vererek büyük baş hayvancılığın kaba yem ihtiyacının karşılanması konusunda önemini belirti. Programın 4. gününde Yemeklik Tane Baklagiller. Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Emel Babagil ve Dr. Elif Tozlu tarafından Yemeklik Baklagiller Yetiştirme Teknikleri, Hastalık ve Zararlıları hakkında bilgi verdikten sonra program öğlenden sonra tüm araştırma bölümlerinin Bölüm Başkanları ve Enstitü Müdür Yardımcısı Abdurahman Kara’nın başkanlığında bir araya gelerek bir panel verdi. Panelde eğitim programına katılan tüm katılımcılarla birlikte Tarım ve Hayvancılık konusundaki sorunlar tartışılarak çözüm önerilerinde bulunuldu.
Programın son gününde Pasinler istasyonundaki tarla denemeleri gezdirilerek katılımcılara detaylı bilgi verildikten sonra Enstitü Müdürü Şerafettin Çakal ve Enstitü Bölüm Başkanları tarafından katılımcılara sertifikaları verilerek program sona erdi.

 
KUDAKA’dan Sosyolojik destek
 
Bedduayla alacak tahsili
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarımda olumlu süreç
Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği, 59 milyon lira olarak ...
İstihdama’’Güvenli’ yaklaşım
Türkiye ekonomisinin ana sorunu haline gelen işsizlik problemine çözüm ...
Şeker fabrikasından taşınmaz ihalesi
Türkiye Şeker Fabrikaları A Türkiye Şeker Fabrikaları A. Ş. 'nin mülkiyetine ...
 
TÜMSİAD’dan Makedonya çıkarması
TÜMSİAD'lı İş Adamlarından Kosova’dan sonra Makedonya’ya çıkarma yaptılar. ...
Göç sorununa kararlı yaklaşım
Palandöken İlçe Kaymakamı Esmer, hazırladıkları projelerle köyden kente ...
Anadolu Zirvesi'ne doğru..
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nca ikincisi gerçekleştirilecek olan ...
 
ETB'den besicilik yatırımı
Erzurum Ticaret Borsası tarafından hayata geçirilecek olan Modern Hayvan ...
'Organik Sınav'da tam not
Erzurum’daki çiftçiler, organik tarım denetimlerinden yüz akıyla çıktılar. ...
Matbaacılar Odası’ndan rayiç tepkisi
Matbaacılar Odası Başkanı Hikmet Karaca, Elektrikçiler ve Otel Kahveciler ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri