SİNAN USLU (İHA) - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Anadolu'da yapılacak olan özellikle termal turizm ve sağlık turizmi alanındaki yatırımların mutlaka teşvik kapsamı içerisine alınmasını zorluyoruz" dedi. Bakan Günay’ın açıklaması Kış Turizminin yanı sıra termal ve sağlık turizminde marka olma hedefine yönelen ve bu konudaki atıl kaynaklarının ekonomiye kazandırılmasını bekleyen Erzurum’da da ilgiyle karşılandı. Günay’ın açıklaması termal potansiyelin yüksek olduğu Erzurum’un Köprüköy, Horasan, Aziziye, Pasinler, Çat, Tekman ve Hınıs ilçelerini de yakından ilglendiriyor.
Bakan Günay, turizmin teşvik kapsamında alınması konusunda yoğun bir çalışma içerinde olduklarını dile getirerek, "Turizm alanında Anadolu'da yapılacak olan yatırımların, özellikle termal turizm ve sağlık turizmi alanında yatırımların mutlaka teşvik kapsamı içerisine alınmasını zorluyoruz" dedi. Turizmcilere çağrıda bulunan Günay, teşvik konusunda turizmcilerden yardımcı olmalarını istedi.
Turizmi, Türkiye'yi sosyal olarak dönüştüren bir alan olduğu için önemsediklerini belirten Günay, "Turizm sektöründe çalışmak toplumu birbiriyle ve dünyayla tanıştırıyor. Hem daha az kaynakla daha kolay istihdam sağlayabiliyorsunuz. İstihdama son derece yararlı bir bakanlık. Türkiye gibi genç nüfusu olan bir ülkede çok önemli bir bakanlık" diye konuştu.
YEŞİL YILDIZ OLAYI
Bakan Günay, Türkiye'de yeşil yıldız alan otel sayısının beklentisinin altında olduğunu vurgulayarak, bu sayının artması gerektiğine dikkat çekti. Günay, çevreci konseptin geliştirilmesi ve Türkiye turizminin çevreci yaklaşımının dünyaya tanıtılması halinde Türkiye'nin marka değerinin artacağını söyledi. "Bir dönem gelişigüzel dağıtılan enerji desteğini daha çok çevreci otellere uygulamak niyet ve kararındayız" diye konuşan Günay, şunları kaydetti:"Türkiye'de biz 25 yılı geride bıraktık. Bu 25 yılın her dakikasını bilen arkadaşlarımız var. Şimdi bir adım daha yukarıya çıkmak zorundayız diye düşünüyorum. Dev asa kitle otelleri yerine daha hayatın içinde, daha doğayı hissedebileceğimiz, Türkiye'nin yaşam tarzını, yemek lezzetini, tarihten gelen veya geleneksel sanat eserlerini gelen misafirlere tanıtabileceğimiz, İspanya'da ve İtalya'da yaşanan turizm konseptini Türkiye'de de içselleştirmek ve gerçekleştirmek gibi hedefimiz var. Bu çıraklık, kalfalık ve ustalık denilen süreç bence en fazla turizm için geçerli. Biz artık bu ülkede turizmde ustalık dönemine geldik."