Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trendyol 1. Lig: Ankara Keçiörengücü: 4 - Manisa FK: 0
Trendyol 1. Lig: Ankara Keçiörengücü: 4 - Manisa FK: 0
ERSANDER’den Öğretmenler Günü etkinliği
ERSANDER’den Öğretmenler Günü etkinliği
Özden: ‘Mesleklerin en kutsalı öğretmenliktir’
Özden: ‘Mesleklerin en kutsalı öğretmenliktir’
Tanfer: ‘Eğitimin kahramanları öğretmenlerimizdir'
Tanfer: ‘Eğitimin kahramanları öğretmenlerimizdir'
Özcan’dan Öğretmenlere vefa
Özcan’dan Öğretmenlere vefa
HABERLER>EKONOMİ
13 Mayıs 2016 Cuma - 14:23

Erzurum Sanayi sektörüne İşbirliği yaklaşımı

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ve Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Çalışma Grubu (KÜSİ) 6. Koordinasyon Toplantısı, Palandöken Kayak Merkezi’ndeki bir otelde gerçekleştirildi.

Erzurum Sanayi sektörüne İşbirliği yaklaşımı

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ve Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Çalışma Grubu (KÜSİ) 6. Koordinasyon Toplantısı, Palandöken Kayak Merkezi’ndeki bir otelde gerçekleştirildi.

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ETSO) da destek verdiği toplantıya, Erzurum Vali Yardımcısı Fatih Gül, Atatürk Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Doç. Dr. Murat Ar, Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde görevli KÜSİ Çalışma Grubu üyesi öğretim elemanları ve özel sektör temsilcileri katıldı.

ŞAHİN SUNUM YAPTI

Toplantının açış konuşmasını, ETÜ Rektör Yardımcısı ve KÜSİ Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Bayram Şahin yaptı. Konuşmasında Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliğinin önemine değinen Prof. Dr. Şahin, Ar-Ge ve yenilikçilik kapasitesini artırarak ülke ekonomisinin gelişmesine katkı sağlamayı amaçlayan ve KÜSİ Çalışma Grubu’nun 6. Koordinasyon Toplantısı’nın verimli geçmesi temennisinde bulundu.

Program daha sonra protokol konuşmalarıyla devam etti.

ÖZAKALIN’IN DEĞERLENDİRMESİ

İlk konuşmayı ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın yaptı. Teknolojinin, insanlığın refahını geliştirmedeki öneminin tartışmasız kabul gördüğünü ifade eden Özakalın, ülkeler arasındaki gelişmişlik farkını belirleyen en önemli faktörün teknoloji üretim ve kullanmadaki başarı seviyesi olduğunu vurguladı. Teknoloji üretim yeri olan üniversitelerden, sanayiye indirilemeyen araştırmaların hükmünün ne kadar olacağının tartışılacağını kaydeden ETSO Meclis Başkanı Özakalın şunları söyledi; “Aksi durumu telaffuz edecek olursak sanayicimiz yaşadığı problemleri üniversiteye taşıyamaz ve kendi içerisinde çözmeye çalışırsa problem çözme noktasında uzun zaman harcayabilir. Ülkemizde, uzun yıllardan beri teknoloji transferi ile sanayide faaliyetlerin sürdürülmesi, sanayinin teknolojik araştırmalardan uzak kalması, buna yatırım yapmaması ve üniversitelerin bu konuda gerekli açılımları yapamaması nedeniyle Üniversite-sanayi işbirliği istenilen seviyede değildir. Sanayicilerimizin üniversite ile yapacağı işbirliği ile hem kısa zamanda problemine çözüm bulacak hem verimli çalışmaya başlayacaktır. Bu amaç doğrultusunda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan ve hayata geçirilen Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği büyük önem taşımaktadır.”

ERZURUM’DA ÜRETİME TESİR EDEN FAKTÖRLER

Erzurum’da sanayinin büyümesi ve hali hazırdaki üretim tesislerinin gelişmesindeki en önemli etkenin, üretilen süreç, ürünlerin geliştirilmesi ve iyileştirilmesi olduğunu kaydeden Özakalın, “Bununla beraber söz konusu iyileşme ve gelişmenin sağlanmasının, ancak ve ancak AR-GE faaliyetlerinin yaygınlaşması ile mümkün olacağı da su götürmez bir gerçektir. Erzurum’un hem teknolojinin kullanımı, hem de üretimi noktasında Türkiye’nin üretim zincirinin sağlam halkalarından biri olması en temel hedeflerimiz arasındadır. Bu hedefin somut çıktılara dönüşmesinde tüm paydaşlara önemli görevler düşmektedir. Bu görevler arasında en önemlisi; yeni nesillerin var olan bilgi ve tecrübeyle yetinmeyerek araştırma ve geliştirme odaklı düşünmelerine öncülük edilmesidir” diye konuştu. Özakalın ayrıca, 1. OSB’de mevcut firmaların yarısının üretimden ziyade dağıtım deposu olarak kullandığını hatırlatarak, II. OSB’nin de aynı kaderi paylaşmaması için tahsislerde üretim şartı arayacaklarını sözlerine ekledi.

YAYLALI’NIN KONUŞMASI

Toplantıda daha sonra ETÜ Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı konuştu. Bilim üretmede öne çıkan üniversitelerin, ürettikleri bilginin kullanımının ve ticari etkinlik haline getirilmesinin çabası içerisinde olması gerektiğini dile getiren Rektör Prof. Dr. Yaylalı, “Üçüncü nesil üniversite olarak tanımladığımız bu üniversitelerin eşzamanlı görevlerine baktığımız zaman bunların; eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve toplumsal hizmetlerde bulunmak olduğunu görüyoruz. Sadece eğitime yönelmiş bir üniversite, ‘Yüksek Lise’ olmaktan öteye geçemeyecektir. Bu anlamda ETÜ üstlendiği görev ve sorumlulukların bilincinde olarak faaliyetlerini sürdürmektedir” dedi.

AR7IN TESPİTLERİ

Rektör Prof. Dr. Yaylalı’nın ardından konuşan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Doç. Dr. Murat Ar ise, KÜSİ çalışmalarının yansımalarının Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasında etken rol oynayacağının altını çizdi. Genel Müdür Ar konuşmasında, KÜSİ çalışmalarının daha etkin bir şekilde yürütülmesi için çalışma grubu üye sayısını 96’ya çıkardıklarını belirterek şöyle konuştu; “Bu vesileyle, bazı illerde birden fazla olmak üzere Türkiye’deki bütün illerde Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliği için çalışan öğretim üyelerimizi görevlendirdik ve onlarla birlikte çalışmalarımızı gerçekleştirmeye çaba gösteriyoruz.”

Toplantıda daha sonra ETÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Daştan, “Erzurum KÜSİ Çalışmaları; Fırsatlar ve Değerlendirmeler” konulu bir sunum yaptı.

‘Üniversite-Sanayi Oturumu’yla devam eden toplantının öğleden sonraki bölümünde ise; “ARGE-Yenilik ve Teknoloji Kavramsal Çerçeve”, “Avrupa İşletmeler Ağı Yapısı ve İşleyişi” , “KÜSİ Çalışmaları ve İyi Uygulama Örnekleri” ve “KÜSİ Çalışma Grubu Faaliyetlerinin Değerlendirilmesi” başlıkları altında oturumlar düzenlendi.

 
Erkonut Şehristan’ın temeli atıldı
 
Aydınlık Geleceğin Melekleri Erzurum’daydı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erkonut Şehristan’ın temeli atıldı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Halk Gayrimenkul Yönetim Ortaklığı Anonim ...
KÜSİ Zirvesi başlıyor
Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Çalışma Grubu’nun 6. Koordinasyon ...
Bakan Çelik'ten Ramazan müjdesi
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Et ve Süt Kurumu, 1 Haziran’dan ...
 
Erzurum devirde 3’üncü sırada
MAHMUT AKDAĞ-TÜİK Mart dönemi araç devir verilerini paylaştı.
Sekmen: ‘Öncelik İstihdam’
Büyükşehir Belediyesi ve diğer paydaşların ortaklaşa düzenlediği 5. Kariyer ...
Çiftçiler Gününde özgün kutlama
Tarım sektöründe yüzde 30’u aşan pazar payı ile özel bankalar arasında ...
 
DAP Bölgesinde 103 milyonluk yatırım
DAP İdaresi’nin, 2016 yılı yatırım programı kapsamında destekleyeceği ...
Kuyumcular Yasa bekliyor
Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Rasim Fırat, ...
TOBB Genel Kurulu’nda Erzurum damgası
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ETSO) yönetim kurulu ve meclis üyeleri ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri