Erzurum’un ikinci devlet üniversitesi olma özelliğini taşıyan ve kurulma çalışmaları devam eden Erzurum Teknik Üniversitesi için bir istişare toplantısı düzenledi.Rektör Prof. Dr. Yaylalı, ETÜ’nün kurulma aşamasında şimdiye kadar yapılan çalışmalar ve mevcut durum hakkında bilgi verdi.
ETÜ ETRAFINDA BEYİN FIRTINASI
Amaçlarının, “Erzurum’da nasıl bir üniversite istiyorsunuz” sorusuna cevap bulmak ve kısa zamanda adından söz ettirecek bir üniversitenin sağlam temellerini atmak olduğunu dile getiren Yaylalı, bu amaçla geniş kitlelerin temsilcisi konumundaki sivil toplum örgütlerinin görüş ve düşüncelerini öğrenmek istediklerini vurguladı.
TAKMA DEĞER VURGUSU
ETÜ’nün Erzurum’a önemli bir katma değer sağlayacağına işaret eden Rektör Yaylalı, ETÜ’ye tahsis edilen 3 milyon 850 bin metrekarelik alanda kurulacak kampusle ilgili teknik çalışmaların sürdürüldüğünü açıklayarak, alanla ilgili spekülasyonlara değindi, alanın imara elverişsiz olmadığını bildirdi.
KAMPÜS SPEKÜLASYONLARI
Kampüs alanıyla iddialara açıklık getiren Yaylalı, şimdiye kadar bölgede 40 tane kuyu açıldığını ve buralardan 88 adet numune alındığını belirterek, “Sadece iki yerde 12,5 ve 13,7 metre derinlikte su çıktı. Onun dışında büyük bir çoğunluğu 15-16 metrenin altında su çıktı. Yani kampus alanı söylendiği gibi sulak ve imara elverişsiz değil.” dedi.
ETÜ İLKLERİN ADRESİ
ETÜ’deki fakülte ve bölümlerin günün şartlarına uygun olarak belirlendiğini anlatan Rektör Yaylalı, Türkiye’de ilk Spor Bilimleri Fakültesi ve Kış Sporları Eğitim Merkezi’nin ETÜ bünyesinde açılacağını, ETÜ’nün yıllara göre gelişim planının da hazırlandığını ve Devlet Planlama Teşkilatı’na (DPT) sunulduğunu söyledi.
AKADEMİK KADRO
Yaylalı, “DPT’ye gelişim planı sunan 7 üniversite arasında dördüncü durumdayız. Çünkü bu plan sunulmadan ödenek alınması söz konusu değil. 2012 – 2019 yılları arasındaki tahmini harcamamız 451 milyon lira olacak.” dedi. Yaylalı, ETÜ’nün 250 profesör, 210 doçent, 110 yardımcı doçent ve 360 araştırma görevlisi kadrosu bulunduğunu kaydetti.