ERZURUM (İHA) - Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Erzurum İl Başkanı Mehmet Zülfikar Kotanlı, kamuoyunda eğitim çalışanlarının yalnızca öğretmenlerden ve akademisyenlerden oluştuğu yönünde yanlış bir algı oluştuğunu kaydederek, “Eğitim çalışanları öğretmenler ve akademisyenler dışında Genel İdari Hizmetler, Teknik Hizmetler ve Yardımcı Hizmetler Sınıflarında çalışan onbin lerce memur, hizmetli, şoför, kaloriferci, güvenlik görevlisi, aşçı, teknisyen, tekniker, mimar ve mühendisiyle büyük bir ordudur” dedi.
ÖZLÜK HAKLARI
Milli Eğitim Bakanlığı, YÖK ve Kredi ve Yurtlara bağlı kurum ve kuruluşlarda görev yapan eğitim çalışanları arasında ekonomik, sosyal, özlük ve mesleki haklarda, tayin, terfi ve görevde yükselmelerde ayrımcılık yapılmaması gerektiğin dile getiren Kotanlı, “Görev tanımları ve yer değiştirme esasları nesnel bir şekilde düzenlenmeli ve angaryalara son verilmelidir. Genel İdari Hizmetler sınıfında görev yapan Özel Güvenlik Görevlilerinin bu görevden ayrılanların yeni bir kadro ihdasıyla görevlerinin ve sorumluluklarının belirlenmesi hususunda gerekli çalışmanın yapılması ve ayrıca bayramlarda ve tatillerde nöbete gelen Güvenlik Görevlilerine mesai ücretinden faydalanmalarının sağlanması gerekmektedir. Bazı müdürlüklerde Mesai ücreti ödenmesine rağmen bazı müdürlükler bunu riayet etmemektedir. Bu kast sistemi uygulamasına son verilmesi gerekmektedir. Genel İdari Hizmetler, Teknik Hizmetler ve Yardımcı Hizmetler Sınıflarında görev yapan eğitim çalışanlarına da ek ders yahut başka bir ad altında iyileştirme yapılması mesai saatlerinin artırılması ücret açısından tatmin edici düzeye ulaştırılması gerektiğini kaydeden DES Erzurum İl Başkanı Mehmet Zülfikar Kotanlı, “Eğitim öğretime hazırlık ödeneğinin de Milli Eğitim Yurt Kur Ve üniversitelerde çalışan tüm eğitimcilere verilmesini istiyoruz. Öte yandan, öğretmen ve akademisyenler dışındaki eğitim çalışanları için atama ve yer değiştirmelerin adil ve objektif bir standarda kavuşmasını istiyoruz. Atama ve yer değiştirmeler amirlerin iki dudağı arasında olmamalıdır” diye konuştu.
Her yıl yapılan toplu görüşmelerde Genel İdari Hizmetler, Teknik Hizmetler ve Yardımcı Hizmetler Sınıflarında görev yapan eğitim çalışanlarının sorunlarına yeterince yer verilmediğini yahut unutulduğunu kaydeden Mehmet Zülfikar Kotanlı, “Bu sınıftaki eğitim çalışanlarını üvey evlat gibi görmek, sorunlarını gizlemek, taleplerine kayıtsız kalmak eğitim sistemimize, öğrencilerimize ve eğitim ordusunun görünmez kahramanları olan memur teknisyen ve hizmetlilere yapılacak en büyük kötülüktür. Eğitim ordusu içerisinde kimsenin üvey evlat muamelesi görmesine gönlümüz razı olamaz” şeklinde konuştu.