Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Jandarmadan ağaçlandırma seferberliği
Jandarmadan ağaçlandırma seferberliği
Şehit Aksu dualarla anıldı
Şehit Aksu dualarla anıldı
Kop yeniden beyaza büründü
Kop yeniden beyaza büründü
Oltu’da 2 bin fidan toprakla buluştu
Oltu’da 2 bin fidan toprakla buluştu
Kanser hastası anne evlat yolu gözlüyor
Kanser hastası anne evlat yolu gözlüyor
HABERLER>EKONOMİ
24 Haziran 2011 Cuma - 09:11

Arıcılığa bilimsel boyut

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencilerine, bal arıları ve kovanlar arasında uygulamalı eğitimler veriliyor. Erzurum İli Arı Yetiştiricileri Birliği ile Ziraat Fakültesi’nin ortaklaşa yürüttüğü KUDAKA destekle proje kapsamında, genç üniversitelere arıcılık ve bal üretimi eğitimi, bizzat kovanların başında veriliyor.

Arıcılığa bilimsel boyut

ERZURUM(GHA) – Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencilerine, bal arıları ve kovanlar arasında uygulamalı eğitimler veriliyor. Erzurum İli Arı Yetiştiricileri Birliği ile Ziraat Fakültesi’nin ortaklaşa yürüttüğü KUDAKA destekle proje kapsamında, genç üniversitelere arıcılık ve bal üretimi eğitimi, bizzat kovanların başında veriliyor. 28’i öğrenci, 15’i de yerli üreticiden oluşan kursiyerler, arıcılıkta daha önce hiç görmedikleri yöntem ve teknikler hakkında bilgilendirilirken, uygulamalı eğitimler ise, Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Dudulluoğlu tarafından veriliyor.
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Erzurum Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Taner Bayır, hazırladıkları projeyle arıcılık ve bal üretimine akademik bir boyut kazandırdıklarını belirterek, Ziraat Fakültesi’nin alanında uzman öğretim üyeleriyle hem öğrencileri, hem de yerli bal üreticilerini bir araya getirdiklerini kaydetti. Proje kapsamında Erzurum’un Tekman ilçesine bağlı Geçit Köyü’ne götürdükleri kursiyerlere uygulamalı eğitimi bal kovanlarının başında verdiklerini anlatan Bayır, arıcılık ve bal üreticiliğine profesyonel bir yapı kazandırıncaya kadar bu tip çalışmalara devam edeceklerini dile getirdi.
Yerli bal üreticilerinin, arıcılığı geleneksel yöntemlerle yaptıklarını, bilimsel teknikler hakkında bilgi sahibi olmadıklarını aktaran Taner Bayır, yürüttüğümüz eğitim projesi sayesinde Erzurum’daki arıcıların bilgi dağarcıklarını da genişlettiklerini ifade etti.
DUDULLUOĞLU: BU PROJEYLE KAZANAN ERZURUM OLACAK
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Dudulluoğlu ise, konusu ne olursa olsun, verilen eğitimlerin pratik ayağının oluşturulmasının büyük önem taşıdığının altını çizerek, “Bu proje sayesinde bizler de öğrencilerimize gerçek bir ortamda arıcılık ve bal üretimi eğitimi verme imkanı bulduk.” diye konuştu.
Erzurum Arı Yetiştiricileri Birliği ile ortaklaşa yürüttükleri projenin, şehirdeki arıcılık ve bal üreticiliği sektörüne büyük kazançlar sağlayacağını dile getiren Dudulluoğlu, “Bu proje iki yönlü; içerisinde hem bal üreticileri, hem de geleceğin ziraat mühendisleri var. Her iki hedef kitleye de, arıcılık ve bal üreticiliği eğitimini hem teorik, hem de pratik anlamda verme imkanı bulduk. Öğrencilerimiz artık kitaplardan öğrendikleriyle birlikte bizzat uygulamalı olarak aldıkları bilgilerle de donatılmış oldular. Üreticilerimiz ise, bu eğitimler sayesinde doğru bildikleri birçok yanlıştan kurtarıldılar. Her iki aşamada da, eğitimlerin faydası Erzurum’daki bal üretimine olumlu yönde yansıyacak.” dedi.
Öte yandan eğitimlerini tamamlayan öğrenciler ve üreticilere, Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Taner Bayır tarafından sertifikaları verildi.
 

 
Aşık geleneği Milli kültürümüz
 
A.Ü Arapça eğitiminde marka üniversite
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Süt üreticileri ‘Birlik’ oluşturdu
Yakutiye Tarım Müdürlüğü, ilçede süt üretimini geliştirmek ve yaygınlaştırmak ...
Bu düşüş, hayırlı düşüş
Erzurum’da protestolu senet sayısı mayıs ayı bazında son yedi yılın en ...
MÜSİAD önerisi gündem oluşturdu
MÜSİAD Erzurum Şubesi’nin, Türk Hava Yolları (THY) tarafından Erzurum ...
 
ERGİAD tarıma yoğunlaştı
Erzurum Girişimci İşadamları Derneği (ERGİAD) bünyesinde oluşturulan Tarım, ...
Girişimcilikte örnek atılım
Erzurum Narman’da uygulamalı girişimcilik eğitimi projesine katılan genç ...
Erzurum toprağına bor takviyesi
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi, projeden projeye koşuyor. Ulusal ...
 
Bakırcılık sanatı modern dünyaya açılıyor
Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen “Erzincan Bakır ...
Poyraz’dan dolandırıcı uyarısı
Erzurum Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, mükelleflere ‘dolandırıcı’ ...
DAİB’den Irak çıkarması
Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği , 24 – 26 Ekim günlerinde Irak’a gıda ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri