Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
'Hakem kararları konsantrasyonumuzu etkiliyor'
'Hakem kararları konsantrasyonumuzu etkiliyor'
Canel: ‘Oyunun kontrolü bizdeydi’
Canel: ‘Oyunun kontrolü bizdeydi’
Bu çöküşün bahanesi yok: 1 - 3
Bu çöküşün bahanesi yok: 1 - 3
Erzurum’da öğretmenler yemin etti
Erzurum’da öğretmenler yemin etti
Pasinler İHL’den Öğretmenler Günü'ne özel şarkı
Pasinler İHL’den Öğretmenler Günü'ne özel şarkı
HABERLER>EĞİTİM
18 Mayıs 2012 Cuma - 01:05

'Türk Dünyası Tek Yürek’

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, tarihi, siyasi, kültürel ve ekonomik boyutları olan ve bu boyutlarla düşünülmesi gereken Türk dünyasının tarihi derinliğinin 2 bin 500 yıllık bir süreyi kapsadığını anımsattı ve bu süreçte, Türk kültürünün, işlenmiş edebi dili ve eserleriyle geniş bir coğrafyaya taşındığını söyledi.

 Türk Dünyası Tek Yürek’

BURAK KÖSE (İHA) - Güneş Vakfı tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve Atatürk Üniversitesi’nin yanı sıra çeşitli kurum ve kuruluşların destek verdiği “3. Uluslararası Türk Şöleni” başladı.
Üç gün devam edecek şölene Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kırgızistan,Türkmenistan, Özbekistan, Kazakistan, Kırım, Tataristan, Altay, Tuva, Karakalpak, Başkurdistan, Gökoğuz Yeri, Çuvaşistan, Saha, Balkarya, Karaçay, Hakasya, Batı Trakya, Doğu Türkistan, Güney Azerbaycan ve Türkmeneli, gibi çeşitli ülke ve bölgelerden gelen Türk bilim ve kültür adamları katılıyor.
KOÇAK’IN KONUŞMASI
Sabahleyin şehirde ‘Bayrak Yürüyüşü’ ile başlayan Şenliğe katılan konuklar ve şehir bürokrasisi, Yakutiye Medresesi’ndeki Osmanoğulları Fotoğraf sergisinin açılışını yaptıktan sonra Yakutiye Kent Meydanı’nda Şenliğin açılış seremonisini gerçekleştirildiler.
Burada konuşan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, tarihi, siyasi, kültürel ve ekonomik boyutları olan ve bu boyutlarla düşünülmesi gereken Türk dünyasının tarihi derinliğinin 2 bin 500 yıllık bir süreyi kapsadığını anımsattı ve bu süreçte, Türk kültürünün, işlenmiş edebi dili ve eserleriyle geniş bir coğrafyaya taşındığını söyledi.
“Ortak kültürün tesisinde en önemli unsur, hiç şüphesiz dildir” diyen Rektör Koçak, şöyle devam etti: “Yesevi, Nevai, Yunus, Mevlana, Fuzuli, Mahdumgulu, Abay, Çolpan, Avezov, Aytmatov, Dağcı Gaspıralı, Şehriyarlar bugünse yaşayan Olcay Süleymanov gibi ortak Türk dünyasının öncü, birleştirici kültür simaları, bu dili işleyerek, gerek eserlerindeki edebi üstünlük, gerekse dili işleme yetenekleriyle yalnızca bir bölgenin değil, bütün Türk dünyasının, Türkçe coğrafyasının kalemleri olmuşlardır.”
A.Ü’NÜN BİR YÜZÜ TÜRK DÜNYASINA DÖNÜKTÜR
Atatürk Üniversitesi’nin kurulduğu günden beri bir yüzünün daima Türk dünyasına dönük olduğunu ifade eden Rektör Koçak, şunları kaydetti:“Üniversitemizin Türkoloji, Çağdaş Türk Lehçeleri ve edebiyatları, tarih, coğrafya ve diğer sosyal alanlardaki bölümlerinde Türk dünyasına dair bilgi ve olgular sürekli olarak akademik bir akışla ele alınmakta ve paylaşılmaktadır. Keza, Ortadoğu-Kafkaslar Ortaasya ve Türkiyat Araştırmaları enstitülerimiz, türk dünyasına yönelik çeşitli etkinliklerle ortak kültürümüze hizmet etmektedirler. Nisan ayında Üniversitemiz Türkiyat Araştırmaları Çalıştayı düzenlemiş, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda Türkolog bir araya gelerek Türkoloji’nin sorunlarını tartışmış ve ortak çözümler üzerinde durulmuştur.”
Açılışta Güneş Vakfı Başkanı Prof. Dr. Alparslan Ceylan, Osmanlı Hanedanı Osman Selahattin Osmanoğlu, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Parlamenter Asamblesi Başkanı Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, Vali Sebahattin Öztürk’te birer konuşma yaptı.
3. Türk Türk Şölenindeki sempozyumda önemli konuların ele alınacağını vurgulayan Rektör Koçak, organizasyonu gerçekleştiren Güneş Vakfı’na da teşekkür etti.
3. Türk Şöleni, öğlenden sonra Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi Fuayesinde “Gravür Sergisi”nin açılışının ardından salonlarda gerçekleştirilen sempozyum oturumlarıyla devam etti.

 
65 öğrenci sütten rahatsızlandı
 
Tan’a uluslararası ödül
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Polis ve Jandarmadan ortak etkinlik
Trafik Haftası münasebetiyle Pazarolu İlçesinde İlçe Emniyet Amirliği ...
İbni Sina panelle anıldı
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından “Bir Türk Hekimi ve Mütefekkiri ...
Yaylalı YÖK Çalıştayına katıldı.
ETÜ Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın ...
 
Baybars ETÜ logosunu yorumladı
Logo Tasarım Yarışması sonucu birinci olan Ayşe Girgin Baybars Erzurum ...
‘Geleceğini şimdi yönet’
Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi “Kariyer Topluluğu”, ...
Mühendislik’te mezuniyet coşkusu
Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümü ...
 
Özbek’ten ‘Kafkamakine’ sunumu
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü ...
A.Ü ödülünü aldı
Atatürk Üniversitesi, Bologna Süreci çalışmalarının bir sonucu olarak ...
Oltu Aslan’a ağladı
Geçtiğimiz hafta rahatsızlanarak gittiği Oltu Devlet Hastanesi’nden Erzurum’a ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri