Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
HABERLER>GUNCEL
5 Haziran 2014 Perşembe - 14:00

Sakıka en sert tepki Başbakan'dan geldi

Erdoğan, Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık’ın Kazım Karabekir ismini tabelalardan kaldıracağı sözlerine ilişkin, “Böyle bir ismin sokak tabelasını kaldırmakla milletin gönlündeki izi, muhabbeti mi sileceğini mi zannediyorsun? Bu karşı atakları getirir” dedi.

Sakıka en sert tepki Başbakan dan geldi

TÜRKER BEKTAŞ - OSMAN ÖZGAN

ANKARA (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık’ın Kazım Karabekir ismini tabelalardan kaldıracağı sözlerine ilişkin, “Böyle bir ismin sokak tabelasını kaldırmakla milletin gönlündeki izi, muhabbeti mi sileceğini mi zannediyorsun? Bu karşı atakları getirir” dedi.

 “BU MEMLEKETİN BAŞINDA BAŞBAKAN OLAN TAYYİP ERDOĞAN VAR”

Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık’ın sözlerini sert bir dille eleştiren Başbakan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Sen tabelalarla uğraşmayı bırak ya, sen hizmetine bak. Daha dur bakalım mazbatanı yeni aldın. Kalkıp da işten buradan başlanır mı? Belediye başkanının asli işi tabelalarla uğraşmak değil oranın temizliğidir, suyudur şehrin bakımıdır, imarıdır. Bununla uğraşacaksın. Planıyla projelerle uğraşacaksın. Biz analar ağlamasın diye mücadele ederken, anaların yüreklerini daha da acıtmak kanatmak için adeta yarışanların barıştan bahsetmeleri inandırıcı olmaz. Kalkıp da devlet terörü ifadesini kullananların, bizden tebrik beklemeye de hiçbir zaman hakkı olmayacaktır. Bu memleketin başında Başbakan olan Tayyip Erdoğan var. Biz bu ülkede barışı egemen kılacaksak eğer, karşılıklı saygıya dayalı olarak kıyacağız. Ama bundan bihaber olanlar bu işi sadece dilinde yaşayanlar bunu halka yaşatamazlar. Biz meselelerimizi silahla kanla şiddetle değil siyasetle diyalogla samimiyetle çözelim diye uğraşırken, yol kesenlerin, araç yakanların insanımızı mağdur edenlerin ve bunlara arka çıkanların söyleyecek sözü kalmamış demektir. Bugün ülkemizde çözüm süreci milletimizin sahiplenmesi ile yürüyor. Bir yandan neticeye ulaşacaktır diye umudumuz beklentimiz var. Bir yandan ağızlarından çözüm sözünü düşürmeyip bir yandan da çözümü sabote edecek her şeyin içinde yer alanlar aslında kendi kendilerini bitiriyorlar. Acıdan ölümden kandan çatışmadan beslenenler gıdaları kesilince şaşkın şekilde yalpalamaya sağa sola çarpmaya başladılar.”

“BÖYLE BİR HAKARET OLABİLİR Mİ? BÖYLE BİR EDEP DIŞI OLABİLİR Mİ?”

Diyarbakır’da çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan ailelerin durumlarını da değerlendiren Başbakan Erdoğan, “İşte Diyarbakır’da oturma eylemi yapan, çocukları kaçırılmış annelere şu çirkin iftirayı yapanlara bakın. Onlar MİT tarafından para vermek suretiyle oraya getirilen anneler. Böyle bir hakaret olabilir mi? Böyle bir edep dışı olabilir mi? İşte cevabı onlar bizzat kendileri verdi. Bu çok çirkin bir şey. Bunlarda her numara var. Takiyye var, yalan var her şey var. Bunlara karşı benim milletim uyanarak gereken desteği bize vermek suretiyle, onların da inanıyorum ki testisi zaten yolda kırılacaktır. Gerçek demokrasi gerçek özgürlük bunların bünyesine ağır geldi, kaldıramadılar. Milletimizin huzuru noktasında geleceğe biz güvenle bakmanın tadını şu 12 senede yaşattık. Bozguncular ne kadar uğraşırsa uğraşsın Türkiye’yi yolundan döndüremeyecektir. Bunların çevrecilikle falan alakası yok ama onu da söyleyeyim. Hani böyle Gezicilerin havasına girmek suretiyle 12-13 ağaç söküldü, bir başka yer dikilecek, bunlar ağaç katliam yapıyorlar diye başlattıkları olayda, yaptıkları çevre katliamını kimsenin unutması mümkün değil. Sadece o bölgede Taksim’de Dolmabahçe’de yaptıkları ağaç katliamı, hepsi ortada. Dozerlerle nasıl o çevre düzenlemesini tahrip ettikleri ortadadır. Bunların derdi çevre mevre değil. Bunların adında çevrecilik var. Türkiye'de çevrecilik adına ne yaptınız diye sorun ortaya koyacak birşey bulamazlar. Biz provokasyonların amacını gayet iyi biliyoruz. Bunlar tabi beyhude uğraşıyorlar. Milletimizin basireti bu oyunları bozmaya yeter. Sabırla kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz” dedi.

“CAM ÇERÇEVE İNDİRENLER ÇEVRECİLİKTEN BAHSEDEBİLİR Mİ?”

“Elinde molotoflarla, çevre için hazırlanmış bütün o kilit taşlarını sökmek suretiyle cam çerçeve indirenler, polisini vatandaşı yakanlar, bunlar çevrecilikten bahsedebilir mi?” diye soran Başbakan Erdoğan, sözlerine şöyle son verdi:

“Yaptıkları bu. İşte daha yeni bakın yine bakıyorsunuz polis araçlarını yakıyorlar, deviriyorlar, adeta bunlar için günlük mesai haline geldi bu. Yolları kesiyorlar, işi gücü yok kanal açıyorlar araçlar geçmesin diye. Bunlar terörist mi desek eşkıya mı desek yol kesen mi desek her şey var bunlarda. Destekledikleri siyasi partinin de bunlardan zaten anlayış itibariyle farkı yok. İnşallah milletimizin hayır duasıyla, hedeflediğimiz zamanda biz o menzile ulaşacağız.”

 
Aşkale balı patent aldı
 
Erdoğan: ‘Bütün dadaşlara hayırlı olsun’
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
misafir 7 Haziran 2014 Cumartesi 09:17

oh ne ala kurdunan yiyin kuzuyunan aglayın siz devlete ait binalardan T.C rumuzunu kaldırırsanız birileride kazım karabekir paşanın isminin cadelerden kaldırtması normaldır

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sakık’a tepki: ‘İzandan yoksun açıklama’
1 Haziran tarihinde yapılan yerel seçimle Ağrı Belediye Başkanı olan BDP ...
Ala ve Güllüce'den belediyecilik ufku
İçişleri Bakanı Ala, “hızlı kentleşme, hızlı göç ve hızlı bir hayatın ...
Altıparmak’tan restorasyon denetlemesi
Kurtuluş Savaşımızın dönüm noktalarından Erzurum Kongresine evsahipliği ...
 
Sakık’a Erzurum’dan tepki yağıyor
Sakık’ın yaptığı açıklamada Kazım Karabekir isminin Ağrı’dan kaldırılacağını ...
Erzurumlu anneden Demirtaş’a sert tepki
Eyleme Erzurum'dan katılan Lütfiye Bozoğlu, BDP Genel Başkanı Selahattin ...
Meteoroloji’den yağmur uyarısı
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü’nden sağanak yağmur uyarısı yapıldı.
 
Şenkaya Timurkışla’da hafif şiddetli deprem
Şenkaya ilçesinde 2,5 büyüklüğünde hafif şiddetli bir deprem meydana geldi.
Fırtına Havuzbaşı’nda ağaç devirdi
Erzurum’da etkili olan yağmur ve fırtına hayatı olumsuz etkilerken, şehir ...
Şenkaya’da deprem
Şenkaya ilçesinde 3,3 büyüklüğünde hafif şiddetli bir deprem meydana geldi.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri