E.MEHMET YILMAZ
ERZURUM (İHA) - Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde yürütülmekte olan Avrupa birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Tarafından Comenius Bölgesel Ortaklıklar programı kapsamında ‘ölçme değerlendirme sistemine Alternatif Bakış konulu panel gerçekleştirildi.
Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde Avrupa Birliği eğitim ve gençlik programları Hayat Boyu Öğrenme Programı Comenius bölgesel ortaklıklar Türkiye ve Romanya ulusal ajansları tarafından desteklenen panel Atatürk Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinde gerçekleştirildi. Düzenlenen panele yaklaşık 300 kişi katılırken Türkiye’de ve Romanya’dan katılan panelistler ‘Ölçme Değerlendirme Sistemine Alternatif Bakış’ konusunda ki bilgilerini katılımcılara aktardı. Panelistler projenin amacı olan Ölçme ve değerlendirmeyi öğrenmede daha iyi yöntemleri kullanarak eğitim çıktılarının kalitesini ve eğitim kalitesini arttırmak, iyi öğrenme sonuçları elde etmek için öğretmenlerin ölçme değerlendirmenin önemi konusunda farklılıkları arttırma konularında katılımcıları bilgilendirdi. Uludağ üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salih Çepni, Romanya Grigore Moisil Koleji Fizik Öğretkeni Mihaela Garabet, Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi İngilizce Öğretmeni Özgür Ergir ve Romanya Grigore Moisil Koleji İngilizce Öğretmeni Ana Maria Ghıoc’un panelist olarak katıldığı programda Paneli Aynı zamanda Proje danışmanı olan Atatürk Üniversitesi KKEF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Sözbilir yönetti. 2012 yılında start verilen proje kapsamında 48 kez Türkiye ve Romanya arasında hareketlilik meydana gelerek Romanya ve Türkiye’de ki eğitimciler bir araya gelerek eğitim alanında ki gelişmeleri değerlendirme fırsatı yakaladı.
SÖZBİLİR’İN AÇIKLAMASI
Proje Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Sözbilir “Geleneksel ve alternatif diye adlandırılan ölçme değerlendirme yaklaşımları içerisinde mevcut olarak öğretmenlerimizin yaygın olarak kullandıklarını biz geleneksel olarak adlandırıyoruz. Ancak daha çok öğretim sürecini iyileştirme öğretim ihtiyacını bireysel ihtiyaçlara göre düzenleyerek geliştirilmiş olan bütünleyici tamamlayıcı ölçme değerlendirme çalışmalarını öğretmenlere aktarmak için projeyi yürütmekteyiz. Bu çerçevede bir çekirdek öğretmen gurubu ile bunu yaparak uygulama örnekleri yaparak bunları yaymaktır temel amacımız. Bu araştırmayı Romanya’nın Bükreş İlinde bulunan bir okul ile birlikte yürüttük. Bir kısım öğretmenlerimiz orada eğitim aldılar. Oradaki bir kısım öğretmen Türkiye’ye gelerek burada eğitim aldılar ve aynı uygulamayı iki Ülkede de yapıp iyi uygulama yöntemleri oluşturduk. Bugün de bu çalışmaların tanıtımını yapmaktayız. Öğretmenlerimize bu projenin sonuçlarını aktarıp iyi uygulama örnekleri hakkında bilgi almış olacaklar” dedi