Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
HABERLER>TÜRKİYE
25 Mayıs 2014 Pazar - 02:04

Ala: ‘Polis okulları kapatılmayacak’

Bakan Ala, polis okullarının kapatılmasının söz konusu olmadığını, jandarma ve nüfus alanındaki kurumlarla birlikte reforma tabi tutulacağını dile getirdi.

Ala: ‘Polis okulları kapatılmayacak’

SAİM ÇOTUK-YALOVA (İHA) - Yalova'ya gelen İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ege denizinde meydana gelen depremde can ve mal kaybı olmadığını söyledi. Ok Meydanı'nda yaşanan olayları da değerlendiren Bakan Ala, "Biz kimsenin kendisini ifade özgürlüğün engellemiyor, önünü açıyoruz. Bu kadar imkan varken bu şiddet, bu vandalizm neden" dedi. Bakan Ala, polis okullarının kapatılmasının söz konusu olmadığını, jandarma ve nüfus alanındaki kurumlarla birlikte reforma tabi tutulacağını dile getirdi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala Yalova'ya geldi. Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen toplantıya katılan Bakan Ala, salona girişi öncesinde basın mensuplarının sorularını cevapladı. İlk olarak Ege Denizi'nde yaşanan depreme yönelik bilgiler veren Bakan Ala, "6.5 şiddetinde Ege Denizi merkezli bir deprem oldu. Deprem bir çok bölgede hissedildi. Çok şükür ciddi bir yaralanma, hasar ve can kaybı yok. Panikle bir kaç kişi balkonlardan atlamış, onlarda ufak incinmeler var sadece. Çanakkale Valisi ile ve AFAD'la görüştük her hangi bir üzücü durum yok" dedi.

"BU VANDALİZM NEDEN"

Ok Meydanı'nda yaşanan olaylar hakkında yöneltilen bir soruya ise Bakan Ala, "AK Parti, kurulduğu günden beri vatandaşlarımızın özgürce görüşlerini ifade edebilecekleri yasal değişiklikleri yaptı. Daha da var onları da yapacağız. Biz hürriyetçi bir partiyiz. Bunun adımlarını attık, bunları uyguladık. Ama her şeyin bir kuralı var. Kuralsızlık anarşizmdir. Biz İstanbul'da vatandaşlarımız çok daha çok daha geniş kitlelerle düşüncelerini ifade etsinler, hatta bizi eleştiren düşüncelerini de orada ifade edebilsinler, onların güvenliğini alalım diye çok büyük miting alanları yaptık. Bunlardan birisi Kazlıçeşme, birisi Maltepe. Daha da küçük alanlar yapacağız. Birisi 2.5 milyona yakın insan alıyor, biri 1.5 milyon insan alıyor. Onlar gösteri değil. Onlar vatandaşa saldırı, polise saldırı, kendilerine saldırı. Yazık oluyor. 30 Mart seçimlerini yaptık. Milletimiz istikrarlı bir biçimde yolumuza devam edelim dedi. Düşüncelerinizi ifade etmek istiyorsanız bütün televizyonlar, gazeteler ve platformlar fazlasıyla var. Ayrıca düşüncelerinizi topluca ifade edebileceğiniz o 3 alan var. Bu kadar imkan varken bu şiddet, bu Vandalizm neden. Bu gerçekten Türkiye'ye, bize yakışmıyor. Biz kimsenin kendisini ifade özgürlüğün engellemiyor önünü açıyoruz. Düşüncesi olmayanlar kendilerini eylemle ifade etmek istiyorlar buna da izin veremeyiz. Bu yanlıştır, kimseye bir faydası yoktur. Herkes aklını başına alsın. İnsanlar ölüyor, polis aracına molotof kokteyli atılıyor Türkiye bunları kaldıramaz. Bunlara izin de vermeyiz. Bunun tedbirlerini de alıyoruz. CHP Milletvekillerinin de o göstericilerin içine girmemesini arzu ediyoruz. Zira bunlar oradan güç alıyorlar. CHP hükümete, devlete bir şey söyleyecekse 2.5 milyon kişinin sığacağı bir meydanı tahsis ederiz gitsin Kazlıçeşme'de söylesin. Onu da dolduramıyorsa o zaman 2.5 milyon alan Yenikapı'ya gitsin. Onu da dolduramıyorsa kendisini gözden geçirsin. Nasıl oluyor Ak Parti 2.5 milyon alan meydanı dolduruyor da CHP 1.5 milyonluk alanı dolduramasın. Sokaklarda vatandaşlarımızı tahrik edecek her türlü yanlış düşünce ve davranıştan vazgeçilmelidir. Bu doğru bir yöntem değildir. Kitle iletişim araçları var. Kitle partileri kurmak mümkün. Türkiye batı standardında demokrasilerle aynı ligde olan bir demokrasi. Daha ileri demokrasiye varacağız. Türkiye'de ki sistem yetmezliğini, demokrasi yetmezliğini bizde biliyoruz. Şimdiye kadar bunu biz ilerlettik. Bundan sonra da daha çoğunu yapacağız. Bunun adına da hedef koyduk, 'İleri Demokrasi' dedik. Batı standartlarında bütün argümanlar olacak bu ülkede. Oluyor da. Ama buna katkıda bulunmak lazım. Buna engel olacak, daha önceki şiddet eylemlerine benzer eylemler yapmak son derece yanlıştır" diyerek cevap verdi.

Ala, polis okullarının kapatılıp kapatılmayacağıyla alakalı şu cevabı verdi:

"Polis okullarının kapatılması diye bir şey yok. Şu var, Reforma ihtiyacı olmayan bir devlet kurumumuz aşağı yukarı yoktur. Hepsinin reforma ihtiyacı var. Biz de o alanda jandarma, polis, sahil güvenlik ve nüfus alanı ile ilgili çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz. Ama henüz tamamlanmış değil. O konulardaki paketimizi de önce Bakanlar Kuruluna, sonra da TBMM'ye sunacağız".

Bakan Ala, daha sonra Yalova'da yaşayan Diyarbakırlıların toplantısına katılarak, Diyarbakırlı vatandaşlara hitap etti.

 
Bakan Güllüce’den rantçılara gözdağı
 
Şenkaya’da yıldırım çarpması: 1 ölü, 1 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Güllüce’den rantçılara gözdağı
Güllüce, inşaat sektöründe çok büyük yatırımların yapıldığını ifade ederek, ...
Bunun adı 'tevafuk'
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Depremle ilgili konuştuk, 1 ...
Başbakan Erdoğan gündemi değerlendirdi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bazı köşe yazarlarının maden kazasında ...
 
'Erdoğan, sözünün adamıdır'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni Anayasa çalışmaları kapsamında CHP'ye çağrıda bulundu.
12 vali merkeze çekildi
İçişleri Bakanlığı bünyesinde yapılan atamalarda 12 Vali merkeze çekilirken, ...
‘Türkiye Barışıyor, Türkiye Büyüyor’
AK Parti Ağrı İl Başkanlığı tarafından İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kültür ...
 
‘Tarifi mümkün olmayan bir acı yaşıyoruz’
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Soma'daki madende hayatını kaybeden kişilerin ...
'Biz, vicdan sahibi bir milletiz'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir köşe yazarının maden faciasında ölen ...
Başbakan Erdoğan Gençlere seslendi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Seçme seçilme yaşını düşürerek, siyasetin ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri