Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>EKONOMİ
26 Haziran 2014 Perşembe - 14:27

'Vatandaşlarımız zamları anlayışla karşılamalı'

Fırat, "Elde olmayan maliyet fiyatlarının artışından dolayı bazı esnaf gruplarımız zam yapmak zorunda kalıyorlar. Bu da bir fırsatçılık değildir. Bu insanların hayat mücadelesi vermesi için ayakta kalması gerekir. Vatandaşlarımızın bunu anlayışla karşılamalı” dedi.

 Vatandaşlarımız zamları anlayışla karşılamalı

ERZURUM (İHA) - Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Rasim Fırat, 400 gramlık Ramazan pidesinin 1 lira 80 kuruştan satılacağını bildirdi. Başkan Fırat ete zam isteyen Kasaplar Odası’na da fiyat rayici vermediklerini açıkladı.

ESOB Başkanı Rasim Fırat, bu yıl 400 gramlık Ramazan pidesinin 1 lira 80 kuruştan satılacağını kaydetti. 250 gramlık normal ekmeğin 90 kuruştan satıldığını ve fiyatın değişmediğini anımsatan Başkan Fırat, pide fiyatının da Ramazan ayı boyunca değişmeyeceğini dile getirdi.

Başkan Fırat ayrıca ete zam isteyen Kasaplar Odası Başkanlığı’na da fiyat rayici vermediklerini söyledi. Etin halen 20 - 22 liradan satıldığını ancak Kasaplar Odası’nın kıymaya 25, parça ete de 27 lira fiyat istediğini anlatan Başkan Fırat, “Birlik yönetimi olarak Kasaplar Odası’nın istediği fiyatları kabul etmedik. Haliyle resmi bir fiyat vermeyip, serbest bıraktık” dedi.

“ESNAFIMIZ RAMAZAN FIRSATÇISI DEĞİLDİR”

Her Ramazan öncesinde esnafın ‘fırsatçı’ olarak suçlanmasına da tepki gösteren ESOB Başkanı Fırat, şunları söyledi. “Erzurum esnafı fırsatçı değildir ve hiçbir zaman da fırsat kollamamıştır. Çoluk çocuğunu geçindirmek için esnafımız para kazanmak zorundadır. Zaten zar zor ayakta durmaktadırlar. Ancak elde olmayan maliyet fiyatlarının artışından dolayı bazı esnaf gruplarımız zam yapmak zorunda kalıyorlar. Bu da bir fırsatçılık değildir. Bu insanların hayat mücadelesi vermesi için ayakta kalması gerekir. Vatandaşlarımızın bunu anlayışla karşılamalı” dedi.

 
KUDAKA, Baksı Müzesi’nde toplandı
 
Vatandaştan Polise “baba büyüksün” tezahüratı
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
fatih doğar 27 Haziran 2014 Cuma 11:32

sayın rasim fırat anlayışla karşılanacak ne var esnafın ramazan fırsatçısı olmadığını söylüyorsun doğrudur ramazan hırsızları desek olurmu 250 gram ekmek=900 iki ekmek 500 gram=1800 eder oysa siz 400 gram pide 1800 diyorsunuz aradaki 100 gram nerde çalma değilmi hırsızlık değilmi mübarek ramazanda fakirin kuru ekmeğinden resmen hırsızlık bu. kasaplarda fiatı serbes bıraktık ne demek buda istediği fiata vatandaşa sokuşturur demek değilmi bumu sizin hakkaniyetiniz ama suç sizin ve teşkilatınızın değil büyükşehir belediye başkanı Mehmet Sekmen'i bu zamlar müdahil olmaya davet ediyoruz halk ekmek fabrikası üretime başlamalı derhal.yoksa sayın sekmen vebal altındasınız haberiniz olsun.

Yorumu oyla      7      4  
AL İPEK YEŞİL İPEK 27 Haziran 2014 Cuma 09:49

SAYIN RASİM FIRAT HERKEZ SENİN GİBİ TUZU KURU YANİ;KUYUMCU DÜKKANINA SAHİP DEĞİL.NE DEMEK ANLAYIŞLA KARŞILAMAK.DÜŞÜN KONUŞ

Yorumu oyla      9      4  
dadaş onur 26 Haziran 2014 Perşembe 20:06

rasim efendi 250 gram olan ekmeği 900 krş a veriyordunuz ramazan geldi pek muhterem rasim efendi ekmek yine 900 krş. ama 200 grama düştü yazıklar olsun fakir fukaranın ekmeğinden 50 gram çaldınız haram zıkkım olsun fırıncıların zaten ALLAH(c.cç) gözlerini doyursun resmen hırsızlık bu açıkladığınız fiyata ve garamaja bir bakalım 500 gram olması gereken ramazan pidesi 400 grama düştü fiyatı 1800 krş.neyi anlayışla karşılayalım söyle birlik başkanı 10 bin liranın üzerinde maaş örtülü ödenek konfederasyon maaşı tok açın halinden ne anlar? Erzurum basını bunu görmüyormu bu milleti aptal yerine koyanları kandıranları sofrasındaki ekmeğin dilimölerini çalanları gören bir ALLAH kulu yokmu? büyükşehir belediye başkanı Mehmet sekmen belediyenın ekmek fabrikalarını devreye sok başkanlığını yap.

Yorumu oyla      9      4  
sayın sekmen üretin halk ekmeğini... 26 Haziran 2014 Perşembe 18:21

ekmeğin maliyetinin yükseldiğinden dem vuruyorsunuz. peki önümüzdeki günlerde belediyeler halk ekmeği üretip daha fazla gram ekmeği 50-60 kuruştan satmaya başlarsa özel fırınlar ekmeklerini 90 kuruşa satmaya devam edebilecekler mi. allah Ahmet küçüklerden sorsun o kapısına kilit vurduğu halk ekmek fabrikasının vebalini.

Yorumu oyla      10      4  
koltuğa çakılmışsın sayın fırat 26 Haziran 2014 Perşembe 18:01

istanbulda 250 gram ekmek 75 kuruş; erzurumda 200 gram ekmek 90 kuruş. bunu bi izah et sayın başkan. belediyeler umursamıyor, sizde de insaf yok. allah müstehakınızı versin.

Yorumu oyla      10      4  
MÜMKÜN DEĞİLDİR 26 Haziran 2014 Perşembe 17:23

halkın zamları anlayışla karşılaması olanaksızdır ama eğer ki sizin aldığınız ve diğer devlet büyüklerinin aldığı maaşı vatandaşımız alırsa o zaman anlayışla karşılaşılır yoksa asgari ücretli bir vatandaşın hatta kurbandan kurbana et giren vatandaşın bu durumu anlayışla karşılaması mümkün değildir.

Yorumu oyla      13      4  
PALANDÖKENLİ 26 Haziran 2014 Perşembe 17:02

Rasim fırat sen esnaf odaları birlik başkanısın her oda başkanının istediği zammı verirsen bu milletin hali ne olur. tuzun kuru senin oda başkanlarının yönetiminin ama vicdan meselesi mübarek ramazan ayı geldi vur gariban vatandaşın sırtına zamları ne güzel Erzurum sayın valim büyük şehir belediye başkanım bu zamlara artık bir dur diyin vatandaş inim inim inliyor ekmek 900 lira bir düşünün asgari ücretliyi Erzurum insan bu zamları kaldıramıyor artık .denetim yok inceleme yok esnaf keyfi zam uygulamaya başladı yeter artık.

Yorumu oyla      10      4  
ERDAL 26 Haziran 2014 Perşembe 16:55

VATANDAŞIDA BİRİLERİ ANLAYIŞLA KARŞILASA ŞAŞARIM BÖĞLE MİLLETE BÖĞLE İLLET TEK HANELİYMİŞ ENFLASYON ALLAH BİRİLERİDEN SORACAK YOLSUZLUK YAPANLARADA ONLARI AFFEDENLERİDE

Yorumu oyla      10      4  
kürşat yılmaz 26 Haziran 2014 Perşembe 16:33

istediğiniz kadar zam yapın kendiniz yersiniz millet kuru ekmeği zor buluyor Avm den 250 gram et alır yer

Yorumu oyla      9      4  
26 Haziran 2014 Perşembe 16:33

Bu başkanın başına bir dava musibeti geldiğinde vatandaş olarak acımıştım. Bu haberi okuyunca anladım ki o musibet bile bu adamı tedip etmemiş, hala vatandaşı düşünmeden beyanat veriyor. O kadar yürekli idin de neden şu avmler açıldığında çıkıpta bir şey demedin mücadele etmedin, tabi senin umurunda mı et 24 ekmek 2.5 lira. Kuyumcusun havyarla iftar edersin, kadayıf yerine güllaç yersin, ondan sonra da vatandaş davun yesin.

Yorumu oyla      10      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KUDAKA, Baksı Müzesi’nde toplandı
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) 57. Yönetim Kurulu Toplantısı, ...
İnsaf tatile mi çıktı?
MUHAMMED COŞKUN-Erzurum’da Ramazan’da iftar sofralarının maliyeti 2013 ...
Erzurum'un Mayıs Ayı Konut vizyonu
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum’da Mayıs ayında 477, bu yılın 5 ayında ise 2 bin ...
 
'Lokantalara çay sattırtmam'
İHSAN KUMRU-Otelciler ve Kahvehaneciler Odası Başkanı Seyfettin Saka, ...
Ramazan pidesi fiyatları açıklandı
İHSAN KUMRU-Ramazan ayında 400 gramlık Ramazan pidesi 1 lira 80 kuruştan ...
İl ekonomisine ara eleman desteği
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, farklı sektörlere ara eleman yetiştirmek için kurs açtı
 
Tasarrufta sınıfta kaldık
MAHMUT AKDAĞ-BDDK FİN-TÜRK 2014 birinci dönem verilerine göre Erzurum, ...
Erzurum’da 5 ayda 67 şirket kuruldu…
MAHMUT AKDAĞ-TOBB 2014 Yılı Ocak-Mayıs dönemi iller birikimli kurulan ...
1 yılda 19 milyon üretim
MUHAMMED COŞKUN-Erzurum Fidanlık Müdürlüğü 6 milyon bütçe ile 19 Milyon ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri