YORUMLAR
Toplam 11 yorum var Onay bekleyen yorum yok.
Eser yok laf çok 11 Haziran 2014 Çarşamba  22:57

Ortaya bir eser koyamayan lar sadece eleştiri yapıyor

Yorumu oyla      7      4  
Mami 11 Haziran 2014 Çarşamba  22:13

Baksan yine geriden takip ediyoruz. Bu şehirde ziraat fak. 50 yıldır var. Koskoca arazileri almışlar. Yazık ya yine Avrupa yı geriden takip ediyoruz. Demek ki üniversitelere yeni binalarla yapmakla olmuyor araştırmak ve bilim yapmakla oluyor.

Yorumu oyla      6      4  
Bu kim ya 11 Haziran 2014 Çarşamba  18:59

Madem bu kadar bilesin açık ismini yaz.

Yorumu oyla      6      4  
Sayın Ejder Tepesi 11 Haziran 2014 Çarşamba  16:36

Okudum. Anladım. Herhalde üniversiteden cevap veririler.

Yorumu oyla      6      4  
erzurumlu-4 11 Haziran 2014 Çarşamba  14:47

Halbuki üniversitede mesai mefhumu olmaz. Mesela bir Prof. İstanbul Üniversitesi-İktisat Fakültesinde tam 40 öğretim üyesinin ana, baba, oğul,gelin olduğunu, burasının akraba fakültesini olduğunu isimleriyle yazdı. Arkadaş ben yalnızca bu saltanat sürmenin çok cüzi bir kısmını yazdım.Gerekirse daha çok şey yazarım.tatmin olmadınızsa söyleyiniz devam edeyim. 24 saat sıcak sulu lojmanlar, üniversitenin çiftliğinden gelen yağ, bal, peynir, süt, sebze, meyve, ter atmak için saunalar, bowling salonları, yürüme yolları,son model araçlar,idarecilerde son model 400 bin TL’lik makam araçları,sekreterler, hizmetçi orduları, yazlık ,kışlık kamplar,pahalı tefriş edilmiş makamlar,yok yok.Yav kardeşim padişahlar üç kıtaya, 20 milyon km2ye hükmettiler, böyle saltanat sürmediler.Bu saltanatı sürüyorsanız bari üretin,satın bu ülkenin refahına katkınız olsun.Hoşça kal.Selamlar.

Yorumu oyla      6      4  
ejder tepesi-3 11 Haziran 2014 Çarşamba  14:47

Zaten olmuyor. Gelişmiş ülkelerdeki alımlarda olan “proje asistanlığı, post doktora” gibi kriterler yok bizde Hiç üniversite akademik personel alırken ;cemaatçı,tarikatçı,şeriatçı, ülkücü, milliyetçi, ulusalcı, laik, oğul,kız,gelin,damat, dayı,hala,oğlu gibi kriter koyar mı? Hayır koymaz. Koyduğu ve bu referanslarla aldığı için ABD’de 1 milyon kişiye 5 bin patent,İsviçre’de 3 bin patent düşerken,bizde sadece bir paten düşüyor.Üniversiteleimiz;ilim,bilişim,teknoloji, paten üretemiyor. Katma değeri yüksek teknolojik madde üretip satamıyor. 13bin prof.12 bin doçentten biri halen daha Nobel Ödülü alamdı.Dünyanın 100,200,300,400 üniversitesinde yokuz.500’de de 5 üniversitemiz var.Üniversitelerimiz halen daha ezbere dayalı,pasif, klasik eğitim uyguluyorlar.Araştırma ön palnda değil, ücretli derse girme öne çıkmış, Devlete bağlı, itaatkar insan yetiştiriliyor ve üniversitelerde,memur sabah 8,akşam 5 mesaisi uygulanıyor

Yorumu oyla      6      4  
ejder tepesi-2 11 Haziran 2014 Çarşamba  14:47

vehamettedir.Önceki YÖK başkanı Özcan, baba,ana,oğul, gelin,damat, dayı,hala oğlu vb. hepsi üniversitede demişti. Öyle değil mi ? Örneğin, Sayın Prof.Dr.Namık Açıkgöz ( rektörlükte yapmış), “ Alınan personel, eş,dost ve akrabaların şartlarına denk getirilerek alınıyor. Adrese teslim akademik personel ilanları ile akraba çiftliğine çevrilen üniversiteler, personel alımlarını yine aynı yöntemlerle sürdürüyor.Adayların isimleri hariç, bütün özelliklerinin yer aldığı ilanlar tepki çekiyor” vb.Hatta birçok akademisyen eş,dost ve akrabalarla doldurulan üniversitelerin, akademik çalışmalar yapmaktan uzaklaştığını söylüyorlar. Mesela Namık Kemal ve Recep Tayip Erdoğan üniversitelerinde bunlar olmadı mı? Bu ülke bunlara şahit olmadı mı ? Yine her şey istedikleri gibi gidiyor. Mesela,N.K.Ü. “18.yy şairi Asaf ve Divanı üzerinde çalışma yapmış olmak” diye ilan verilerek açık açık alınacak kişi belli.Böyle bir üniversite ve böyle bir bilimsel zihniyet olur mu ?

Yorumu oyla      6      5  
ejder tepesi-1 11 Haziran 2014 Çarşamba  14:45

Sayın Ejder Tepesi diyen arkadaş, biz bu yorumumuzda, saltanattan değil, “saltanat sürmek”ten bahsettik. Saltanat: Bir ülkede hükümdarın, padişahın,sultanın egemen olmasıdır. Saltanat sürmek ise bir deyimdir. Bu deyimin anlamı da : Bolluk ve zenginlik, gösteriş içerisinde yaşamak ve hüküm sürmektir. Bir başka anlamı ise : Birinin bir işte, bir yerde bulunan kimseler üzerindeki egemenliğidir. Şimdi siz diyeceksiniz ki bunun bizimle yani, üniversiteler ile ne ilgisi var. O zaman lütfen, bu yorumu sonuna kadar okuyunuz. Sayın arkadaşım, bu ülkede üniversiteler yıllarca ve halen daha, bir aile albümü halinde çalışmaktadırlar. Her türlü imkana rağmen, ne yazık ki ürettikleri bir şey yoktur. Başta cemaatçı bir rektör var ise, ağzı ile kuş tutan olsa bile üniversiteye girmesi mümkün değil. Eğer başta ülkücü, milliyetçi, tarikatçı,şeriatçı,ulusalcı,laik rektörler var ise durum aynı hiç değişmiyor.İşte size, saltanat sürmenin bir egemenliği. Arada bir tek tük kaçaklar olsa da durum bu

Yorumu oyla      6      4  
Sayın Ejder Tepesi 11 Haziran 2014 Çarşamba  12:50

Üniversite ile ilgili haberlerden bir tanesine OLUMLU yorum yapsanız, nazar değecek herhalde!! Çalışıyorlar, gayret ediyorlar. Kolay mı buluş yapmak? Önce hizmet edecek, kadrolar yetişecek, olanaklar sağlanacak vs. SALTANAT dediğiniz şey nedir? Sürekli yorumlarınızda? Siyasileri deseniz anlarım, hizmet etmek için gelip te, hizmet ettirenleri (Belediye, Odalar vs) deseniz anlarım. YÖK'e saldırın, TÜBİTAK'a saldırın , ne bileyim üniversitelere yön veren bakanlıklar var, onlara ders verin. Hocaların hükmü geçse geçse talebelerine geçiyor. Nedir bu saltanat açıklayın da öğrenelim bare. Önerim, azcık ta olsa OLUMLU olmaya gayret edin.

Yorumu oyla      7      5  
ejder tepesi 11 Haziran 2014 Çarşamba  11:15

Ben de sandım ki yeni bir teknolojik eser buldular icat ettiler,dünyaya satıyorlar.Oh ne hoş !..Yabancılar çalışsın,çabalasın, bulsunlar, siz de yatın,saltanat sürün bunu oralardan milyon dolarlar vererek ülkeye getirin,bunun adı da ilk olsun he.Nerede bu yoğurdun bolluğu ? Bu tür şeyleri bir de siz üretin ne olur ? Yetmedi mi yattığınız, saltanat sürdüğünüz.Yetmedi mi bu fakir-fukaranın parasını har vurup harman savurduğunuz,yetmedi mi ? Siz ne zaman uyanıp da bu şehire ve bu ülkeye hizmet edeceksiniz ?

Yorumu oyla      7      6  
tebrikler 11 Haziran 2014 Çarşamba  09:11

tebrikler

Yorumu oyla      6      4