Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trendyol 1. Lig: Esenler Erokspor: 4 - Pendikspor: 0
Trendyol 1. Lig: Esenler Erokspor: 4 - Pendikspor: 0
Trendyol 1. Lig: Sakaryaspor: 1 - Ümraniyespor: 3
Trendyol 1. Lig: Sakaryaspor: 1 - Ümraniyespor: 3
Trendyol 1. Lig: Adanaspor: 0 - Çorum FK: 2
Trendyol 1. Lig: Adanaspor: 0 - Çorum FK: 2
Erzurum’dan 8 ayda 96.3 milyon dolarlık dış ticaret
Erzurum’dan 8 ayda 96.3 milyon dolarlık dış ticaret
Erzurum gelirde öne geçti
Erzurum gelirde öne geçti
HABERLER>EKONOMİ
30 Eylül 2024 Pazartesi - 04:44

Yumaklı: 'Tarımsal hasılada Avrupa'da birinciyiz'

Yumaklı, Gaziantep'te katıldığı Sektör Paydaşları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Tarımsal hasılada Avrupa'da birinci, dünyada dokuzuncu sıradayız” dedi.

Yumaklı:  Tarımsal hasılada Avrupa da birinciyiz

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Gaziantep'te katıldığı Sektör Paydaşları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Tarımsal hasılada Avrupa'da birinci, dünyada dokuzuncu sıradayız” dedi.
Çeşitli programlar ve ziyaretlere katılmak üzere Gaziantep'te bulunan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Sektör Paydaşları Toplantısı'na katıldı. Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri ev sahipliğinde yapılan toplantıda konuşan Bakan Yumaklı, bakanlık çalışmalarına yönelik bilgilendirmelerde bulundu.
“Bu yüzyılın üretimin ve üreticinin yüzyılı olması için ne gerekiyorsa yapacağız”
Bakanlığın Türkiye Yüzyılı yatırımlarına yönelik konuşan Bakan Yumaklı, "Türkiye Yüzyılı hedeflerimiz büyük. Bunu her zaman ifade ediyoruz. Bu yüzyılın üretimin ve üreticinin yüzyılı olması için ne gerekiyorsa yapacağız. Sadece bizim gayretimizle olacak bir iş değil bu. Hepimizin el ele omuz omuza vererek sektörümüzün karşılaşmış olduğu ve karşılaşacağı sorunları doğru bir şekilde tespit edip buna göre kendi vaziyetimizi almamız şart. Dünyanın bütün ülkeleri böyle yapıyor çünkü. İki hafta önce G-20 zirvesinde birçok devletin çözüm aradığı sorunlar aslında bizim de ülkemizin gündeminde olan hususlar” dedi.
“Tarımsal hasılada Avrupa'da birinci, dünyada dokuzuncu sıradayız”
Türkiye’nin tarım üretim verileri ile ilgili bilgi paylaşan Bakan Yumaklı, "Dünyada tarımsal üretim anlamında sayılı ülkelerden biriyiz. Tarımsal hasılada Avrupa'da 1'inci, dünyada 9'uncu sıradayız. Bu rakamlar ilgili uluslararası kurumlar tarafından zaman zaman yayınlanıyor. Merak edenler mutlaka takip ediyordur. Tarımsal üretim stratejik öneminin arttığı bu dönemde bu potansiyelimizi korumak, rekabet gücümüzü de arttırmak zorundayız. Bunun için de yeni politikalar üretmek gerekir. İşte bizler de bunu yaptık. Türkiye'nin geleceğine dair bir şeyler tasavvur ediyorsanız elinizdeki araçları elinizdeki kaynakları uygun bir şekilde kullanmak durumundasınız. Biz de bu elimizdeki kaynakları destekler sözleşmeli üretim ve diğer konular başta olmak üzere yeniden nasıl gündeme getirir ve hedeflere ulaşırız diye düşündük ve en önemli araç olan desteklerden başladık” ifadelerini kullandı.
"160 civarında destek kalemini 3 ana başlığa indirdik"
Bakanlığın çiftçilere yönelik destek kalemlerini birleştirerek 160’dan 3’e düşürdüklerini de belirten Bakan Yumaklı, “Çok çeşitli konularda, yaklaşık 160 civarında destek kalemine sahipti sektör. Sahaya çıktığımız zaman, konuştuğumuz zaman destekler konusunda karmaşa yaşandığını görüyorduk. Yeni duruma göre bunların dizayn edilmesi gerekiyordu. Biz de bunu yaptık ve 3 ana başlığa indirdik. Bu temel desteklerin bütün ürünlere ki bu ürünler stratejik ürünlerdir. Bu bahsetmiş olduğumuz ürünler Türkiye’deki ekilebilir tarım arazilerinin yüzde 77’sinde yetiştirilen ürünler. İlk etapta bunları baz alarak planlamaya dair ürün üretiyorsa destek verelim, ürün ve üretimle alakalı geliştirme verelim diye 3 ana başlık altında topladık. Bütün bunları yaparken de bizim bir baz almamız gerekiyordu. Almış olduğumuz o baz da gübre ve mazot bedelleriydi. Hangi ürün için ne kadar gübre ne kadar mazot harcıyor iseniz onu baz alarak gitmekti” şeklinde konuştu.
"Gençlerin ve kadınların tarımsal üretimin içerisinde olması için yeni destekler ve yeni pozitif ayrımcılıklar getirdik"
Gençler ve kadınlara yönelik çalışmalara da değinen Bakan Yumaklı, "Gençlerin ve kadınların tarımsal üretimin içerisinde olması için ilk defa yeni destekler ve yeni pozitif ayrımcılıklar getirdik. Bu konu bizim bundan sonra da masamızda bir numarada olacak. Gençlerin bu bayrağı alması ve tarımsal üretimde olması gerekir. Bunun kolay olmadığını biliyorum ancak biz pozitif ayrımcılığa devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.
 

 

 
Şimşek: 'Doğru yoldayız'
 
Trenlere Milli Check-Up
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şimşek: 'Doğru yoldayız'
Şimşek, Türkiye'nin kararlı adımlarla ilerlediğini belirterek, "Gerçekten ...
Şimşek: 'Türkiye 268 milyar dolar yatırım çekti'
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin son 21 yılda 268 milyar ...
Şimşek: Ülkemizin yatırım çekme potansiyeli yüksek
imşek, "Güçlü, büyük, dinamik ekonomisi ve stratejik konumuyla ülkemizin ...
 
'Tam bağımsız Türkiye seferberliğini başlattık'
Bakan Işıkhan, ekonomi ve çalışma hayatı başta olmak üzere hemen her alanda ...
Kacır: 'Ülkemizin tarihinde yeni bir sayfa açtık'
Kacır, 'Bu yıl Ağustos ayında dış ticaret açığımız, geçen yılın ağustos ...
 Kredi kartında yeni düzenleme
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) kredi kartlarında birikmiş ...
 
GES teşviklerinde yerlilik oranı artırıldı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan Yatırımlarda Devlet ...
Ticaret Bakanlığı 108 ülkede
Ticaret Bakanlığının yurt dışı teşkilatı, 108 ülkede 223 ticaret müşaviri ...
Enflasyonla mücadelede seferberlik başlayacak
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Nihat Zeybekci, ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri