Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erdoğan’dan Emek ve Dayanışma Günü mesajı
Erdoğan’dan Emek ve Dayanışma Günü mesajı
‘Patentle Türkiye’ başvuruları başladı
‘Patentle Türkiye’ başvuruları başladı
Fiyatı en fazla artan ürün kuru soğan oldu
Fiyatı en fazla artan ürün kuru soğan oldu
JASAT Mercek-6 operasyonu: 58 gözaltı
JASAT Mercek-6 operasyonu: 58 gözaltı
Ayı saldırısına uğrayan 1 kişi yaralandı
Ayı saldırısına uğrayan 1 kişi yaralandı
HABERLER>EĞİTİM
23 Ocak 2024 Salı - 12:32

Oltu’dan Porto’ya eğitim köprüsü

Oltu Mesleki Eğitim Merkezince hazırlanıp Türkiye Ulusal Ajansınca finanse edilen Akredite proje ile işbaşı personel hareketliliği için Mesleki Eğitim Personeli sömestr tatilini değerlendirmek için toplam 7 öğretmen ve idareci Portekiz'in Porto şehrine gitti.

Oltu’dan Porto’ya eğitim köprüsü

Oltu Mesleki Eğitim Merkezince hazırlanıp Türkiye Ulusal Ajansınca finanse edilen Akredite proje ile işbaşı personel hareketliliği için Mesleki Eğitim Personeli sömestr tatilini değerlendirmek için toplam 7 öğretmen ve idareci Portekiz'in Porto şehrine gitti.

Türkiye Ulusal Ajansı Ulusal Mesleki Eğitim Ekibi (nVET) üyesi ve Uzmanı da olan Merkez müdürü Önser Yeğin, İlçede şimdiye kadar bir çok çırak ve kalfanın AB Ülkelerinde staj almasını sağlayarak bu ülkelerde istihdam olmalarını da sağladı.

Merkez Müdürü Önser Yeğin, personelin sömestr tatilini fırsata dönüştürmek için 22 Ocak -1 Şubat 2024 tarihleri arasında personelin alanlarında formasyonlarını geliştirmeleri ve iyi uygulama örneklerinin transferini sağlamları için bu hareketliliği düzenlediklerini söyledi. Ayrıca bu hareketliliğin Türkiye’de tatil zamanına denk getirmelerinin sebebini ise öğrencilerin teorik derslerden mahrum kalmadan öğretmenlerin bu tatilde mesleki formasyonunu geliştirerek mesleki gelişimine katkıda bulunmaları yarıyıl tatilinin en güzel bir şekilde değerlendirilmesiyle sonuçlanacağını ifade eden Önser Yeğin şöyle devam etti: “Portekiz’de mesleki eğitimin okul ve işletmelerde nasıl ele alındığı, pratik ve teorik eğitimin nasıl yapıldığını iyi uygulamaların ise transferini sağlamaları için personelin kendi alanlarında mesleki formasyonlarını geliştireceklerdir”

Önser Yeğin öğretmenlerin akredite olan Türkiye’deki eğitim türünde iki merkezden birisi olan Oltu Mesleki Eğitim Merkezi’nin akredite olmasının avantajını kullandıklarını ifade etti.

Motorlu Araçlar Teknolojisi öğretmeni Halit Dursun da mesleki formasyonlarına katkı sağlamak ve iyi uygulamaları yerinde inceleyerek 10 günlük işbaşı eğitimi alacaklarından dolayı bu imkânı sağlayan Türkiye Ulusal Ajansına ve okul müdürü Önser Yeğin’e teşekkür etti. Halit Dursun; “Bizler gittiğimiz AB ülkesinde alanlarımızla alakalı iyi uygulama örneklerini ve mesleki uygulamaların nasıl yapıldığını inceleyerek kendi uygulamalarımızla karşılaştırma fırsatı yakalayacağız. Ayrıca bizden daha iyi uygulamalar varsa ülkemize transferlerini sağlayacağımız gibi mesleki formasyonumuzu geliştirmiş olacağız böylelikle Merkezimiz öğrencilerine alanlarıyla ilgili pratik bilgi ve beceri aktararak öğrencilerimizin kaliteli mesleki eğitim almalarına da katkıda bulunmuş olacağız” dedi.

Merkez Müdür ve Proje koordinatörü Önser Yeğin ise “Taşrada ve Oltu gibi küçük bir ilçede böyle bir fırsatı bize tanıyan başta Türkiye Ulusal Ajansı başkanı İlker Astarcı’ya, Mesleki Eğitim Koordinatörü Yasemin Uz’a ve Tüm Ulusal Ajansı Mesleki Eğitim çalışanlarına teşekkür ederim” diyerek Türkiye ulusal ajansına minnettarlığını ifade etti.

 
Polisi darp eden şahıs serbest bırakıldı
 
Aç kurtlar Zeyrek’e indi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yüksek Öğretimde Erzurum – Konya işbirliği
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın konuğu, Necmettin ...
ETÜ’de Güz Dönemi değerlendirmesi
Erzurum Teknik Üniversitesi’nde (ETÜ) Akademik Kurul Toplantıları Rektör ...
TDV’den Sivil Toplum Okulu projesi
Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) lisans, lisansüstü öğrenciler ve yeni mezunlar ...
 
Bakan Tekin’den yarıyıl mesajı
Tekin, özel okullardaki zamlara ilişkin, “Dün yine özel okul temsilcileri ...
URAP Üniversiteler sıralamasını açıkladı
ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan University Ranking by Academic ...
Çiftçi öğrencilerin karne sevincini paylaştı
2023-2024 eğitim öğretim yılının birinci döneminin tamamlanmasıyla Erzurum ...
 
Vali Çiftçi öğrencilere seslendi
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi,’ Atalarımızın "İşleyen demir ışıldar." ...
Samancı’dan Ailelere çağrı
Eğitimci Abdullah Samancı, karne günü öncesi ailelere tavsiyelerde bulundu.
Yarıyıl tatili başlıyor
Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri