Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivas-İstanbul yüksek hızlı tren seferleri başlıyor
Sivas-İstanbul yüksek hızlı tren seferleri başlıyor
Şehitlere vefa
Şehitlere vefa
Kene popülâsyonuna dikkat!
Kene popülâsyonuna dikkat!
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Anneler gözyaşlarıyla evlatlarını bekliyor
Anneler gözyaşlarıyla evlatlarını bekliyor
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
28 Kasım 2021 Pazar - 12:40

Öğretmenler Kızıl elma otağında buluştu

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisinin Öğretmenler Günü dolayısıyla Kızıl Elma Geleneksel Sporları ve Atlı Okçuluk otağında düzenlediği etkinlikte öğretmenler at binip ok attı.

Öğretmenler Kızıl elma otağında buluştu

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisinin Öğretmenler Günü dolayısıyla Kızıl Elma Geleneksel Sporları ve Atlı Okçuluk otağında düzenlediği etkinlikte öğretmenler at binip ok attı.
Kızıl Elma Geleneksel Sporlar ve Atlı Okçuluk otağında düzenlenen etkinlikte Palandöken, Yakutiye ve Aziziye ilçelerinden öğretmen ve öğrencilerden ata binmemiş, ok atmamış olanlar geleneksel Türk sporları ile buluşturuldu. Etkinliğe katılan öğretmen ve öğrenciler ata binip ok attılar, sobada kestane ve fırında hazırlanan patates yediler.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanı Yadigar Nesrin Şerbetçioğlu, “Bu etkinlik bir Öğretmenler Günü etkinliğidir. 24 Kasım’da 93. yıl dönümünü kutluyoruz. Eğitimin üç ayağı olan öğretmen, öğrenci veli işbirliği ile yapılmış olan programdır. Burada öğretmenlerimizi onurlandırmak, öğrencilerimize geleneklerimizi öğretmek, velilerimizin de desteklerinden faydalanmak istedik. Bu etkinliği Kızıl Elma denen otağda yapıyoruz. Ata binmeyi bilmeyenler, ok atmayı bilmeyenlere eğitmenlerimiz yardımcı oluyor” dedi.
Erzurum Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer ise, “24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanlığı tarafından organize edildi. Öğretmenlerimiz, çocuklarımız ve velilerimiz ok atmayı öğrendiler, ata binmeyi öğrendiler, 24 Kasım Öğretmenler Günümüzün 93. yıl dönümünü kutluyorum. Vatanını, milletini ve bayrağını seven insanlar yetiştirmede öğretmenlerimize çok büyük görevler düşüyor. Çocuklar bizlerin gelecekteki teminatlarımız olacaklardır” diye konuştu.
Sınıf öğretmeni ve aynı zamanda Kızıl Elma Geleneksel Sporlar ve Atıcılık Kulüp Başkanı Ayşe Melek Okuyucu da, “Etkinlik 2 gün sürecek ve ben halen daha sınıf öğretmenliği yapıyorum. 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Erzurum Kadın Kent Konseyi Meclisi ile ortaklaşa program düzenledik. 93. yıl dönümü sebebiyle 31 okuldan öğrenci ve velilerini davet ettik. Kızıl Elma otağı aynı zamanda halka açık bir kulüptür. Ata binmek isteyen, ok atmak isteyenlere özel dersler veriliyor. Otağımıza gelenler çadırımızda tarihimizi canlandırmak adına soba ve üzerinde kestane ve patates közlemesi yapıp yiyorlar. Çocukluğumuzu bu otağa gelerek tekrar canlandırmayı istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Öğretmenler ve öğrenciler etkinlikten dolayı Kent Konseyi yöneticilerine teşekkür etti. Etkinliğe Erzurum Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Yadigar Nesrin Şerbetçioğlu, Aziziye Belediye Başkan Vekili Ömer Faruk Töremen, aileler ve üç ilçeden karma olarak çağrılan Yakutiye Anadolu Lisesi, Hilalkent 125. Yıl İmam Hatip Ortaokulu, Erzurumlu Emrah Ortaokulu, Ziyaettin Fahri Fındıkoğlu İmam Hatip Lisesi, Ahmet Hamdi Tanpınar Ortaokulu, Şükrü Paşa Ortaokulu, Sultan Abdulhamithan Anadolu Lisesi, Haşim İşcan Ortaokulu, Mustafa Kemal Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri katıldı.

 
KUDAKA’dan Kadın girişimciliğine destek
 
Curlingte Türkiye Şampiyon
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kadına Şiddete Sanatla tepki
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü münasebetiyle ...
EBB şehir tiyatrosu ‘Evhami’yi sahneledi
Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nca sahneye konan “Evhami” adlı ...
Sekmen: ‘Medeniyetlerin sözü şiirle yücelmiştir’
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "İbrahim Sadri ile ...
 
ASH’den El Sanatları Sergisi
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce Kadına Yönelik Şiddete Karşı ...
Görmez, İslam’da Bilgi – Ahlak ilişkisini anlattı
Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından, önceki dönem Diyanet ...
 Sanat aşkı engel tanımıyor
Erzurum GSİM Palandöken Gençlik Merkezi özel öğrencisi olan Senanur Çelebi’nin ...
 
Öğretmenlerden anlamlı klip
Erzurum’da özel bir okulda görev yapan 30 öğretmen, 24 Kasım Öğretmenler ...
Depremzede çocuklara tiyatrolu moral
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yakutiye Gençlik Merkezi, Köprüköy ...
İl Halk Kütüphanesinde okuyucu rekoru
İsmail Saib Sencer İl Halk Kütüphanesi okuyucu rekoru kırdı. Bir haftada ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri