~~İstiklal Marşı'nın şairi Mehmet Akif Ersoy vefatının 77. yılında 94.6 frekansından yayın yapan Erzurum Polis Radyosunda anıldı.
Anma programında Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Servet Tiken canlı yayında stüdyo konuğu oldu. Servet Tiken, Mehmet Akif Ersoy’un çocukluk yıllarından Kurtuluş Savaşına, İstiklal Marşının yazım sürecinden hayatının son dönemlerinde Kahire’de yaşadığı yıllara kadar birçok konu hakkında bilgi verdi.
Tiken, 1873 yılında İstanbul Fatih’te orta halli bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Akif’ in Edebiyat tarihimizin şairleri arasında ayrı bir yerde değerlendirilmesi gereken bir şair olduğunu dile getirdi. Çocukluğunda büyük zorluklar çeken Akif’ in kişiliğinin şekillenmesinde etkili olan babasının 15 yaşında kaybettiğini bu durumun Akif’in farklı bir hayata yönelttiğini ifade etti. Ayrıca Tiken, Akif’in asıl mesleğinin Veterinerlik olduğunu bu vesile ile Anadolu’ nun çeşitli yerlerinde ve hatta Berlin ve Arabistan’ da görev yaptığını ve bu görevler sırasında tanıdığı insanların ve gözlemlerinin eserlerinin oluşmasında etkili olduğunu söyledi. İstiklal Marşını yazarken gösterdiği hassasiyet ve yoksulluk içerisinde bir yaşam sürmesine rağmen ödülü kabul etmeyişini duygu yoğunluğu ile anlatan Tiken, Akif’in ne kadar büyük bir şair ve insan olduğunu da sözlerine ekledi. Programda Akif’in Kurtuluş Mücadelesindeki rolünden eşsiz eseri Safahat’ e kadar birçok konuda bilgi verildi.
Program sonunda Servet Tiken Türk milletinin Akif’e olan borcun ödenmeyeceğini dile getirdi ve başta Erzurum Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız olmak üzere Polis Radyosu çalışanlarına da bu önemli güne gösterdikleri hassasiyetten dolayı kutlayarak teşekkürlerini bildirdi.