Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>SİYASET
3 Haziran 2014 Salı - 00:47

Milletvekili Çığlık’a ödül

Törende, aralarında Parlamentolararası Birlik Grubu Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık ve eski bakanlardan Güldal Akşit'in de bulunduğu kadınlara çeşitli dallarda “Yılın Kadını” ödülleri verildi.

Milletvekili Çığlık’a ödül

MUSA ERDOĞAN

ANKARA (İHA) - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, her alanda daha iyi şartlara ulaşılacaksa, bunun kadın ve erkeklerle birlikte başarılacağını belirterek, “Kapsayıcı, kuşatıcı, insan odaklı bir kalkınma kadınsız düşünülemez” dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kadın Yönetici ve Kadın Çalışanlar Derneği'nin (KAYÇAD) 5. kuruluş yıl dönümünde düzenlediği İş’te Kadın Ödül Töreni’ne katıldı. Bakan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, sadece kamuyla bu tür sorunlarla baş edilemeyeceğini, sivil toplumla birlikte hareket etmeye ihtiyaç olduğunu belirterek, “Kapsayıcı, kuşatıcı, insan odaklı bir kalkınma kadınsız düşünülemez” dedi.

Yılmaz, her alanda daha iyi şartlara ulaşılacaksa, bunun kadın ve erkeklerle birlikte başarılacağını belirterek, hükümet olarak kız çocuklarına ve kadınlara yönelik önemli çalışmalar yaptıklarını anlattı. Genç kızların eğitimine büyük önem verdiklerini ifade eden Yılmaz, üniversite mezunu kadınlarda iş gücüne katılma oranının yüzde 70'in üzerinde olduğuna dikkat çekti. Bakan Yılmaz, eğitim seviyesi yükseldikçe sosyal ve ekonomik hayata katılımın kolaylaştığını vurguladı.

İstihdamda önemli adımlar attıklarını anlatan Yılmaz, istihdam teşvikleri kapsamında araştırmacılar, gençler, engelliler ve kadınlara özel önem verdiklerini dile getirdi. Bakan Yılmaz, eğitim ve teşviklerin kadınların istihdama katılıma ve istihdam edilme oranlarının olumlu etkilediğini kaydederek, küresel ekonomik kriz ortamında Türkiye'de 5 milyon insanın yeni iş sahibi olduğunu, bunun yarısına yakınını da kadınların oluşturduğunu söyledi.

Önümüzdeki dönemde de bu politikalara devam edeceklerini dile getiren Bakan Yılmaz, 10. Kalkınma Planı ve bölgesel kalkınma programlarında da kadınlara özel önem verdiklerini kaydetti. Bakan Yılmaz, Türkiye'nin Cumhuriyet'in 100. yılında büyük hedefleri olduğunu, ne kadar çok kesim bu sürece katılırsa 2023 vizyonuna o derece kolay ulaşılacağını ifade etti.

KAYÇAD ve Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Yadigar Gökalp İlhan da, kadınların ekonomik ve sosyal faaliyetlere katılımının henüz istenen seviyeye ulaşamadığını dile getirdi. Bu konuda bütün tarafların birlikte hareket etmelerine ihtiyaç olduğunu vurgulayan İlhan, kadın yönetici sayısının sınırlı olduğunu söyledi. Özel sektörde kadın yönetici oranının yüzde 22, kamuda yüzde 12 civarında olduğunu belirten İlhan, dernek olarak kadınların istihdama katılımının ve kadın yönetici oranının artırılması için çaba göstermeyi sürdürecekleri ifade etti.

Törende, aralarında Parlamentolararası Birlik Grubu Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık ve eski bakanlardan Güldal Akşit'in de bulunduğu kadınlara çeşitli dallarda “Yılın Kadını” ödülleri verildi.

 
Ehram Kültürü yaşatılacak
 
Erzurum SGK Nisan ayı verilerini açıkladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ankara-Erzurum hattında hizmet seferi
Sekmen, milletvekillerinin desteğiyle Ankara-Erzurum hattı arasında memlekete ...
Yavilioğlu belediye çalışmalarını değerlendirdi
AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, Yakutiye Belediye Başkanı ...
Büyükşehir payında yüzde 200'lük artış
DİLEK BAYRAK-Maliye Bakanlığı 2014 Yılı Aylık İller Bankası Ve Büyükşehir ...
 
AK Parti'de 6 ilçe yönetimi istifa etti
AK Parti Tekman, Karayazı, Karaçoban, Hınıs, Aziziye ve Olur ilçe yönetimleri istifa etti.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne atama yapıldı
Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne Sedat Abdulhakimoğulları atandı.
Ozanlardan sazlı sözlükültür merkezi talebi
Bu arada Başkan Sekmen'den isteklerini saz çalıp şiir söyleyerek dile ...
 
Öztürk’ten Fetih Ruhu vurgusu
MHP Genel Başkan Yardımcısı Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk 29 Mayıs ...
İlkokul öğrencileri Belediyeye yol gösterdi
Belediye kurumunu tanımak amacıyla gerçekleştirilen ziyarette bir öğrencinin ...
Aziziye Belediyesi halkın beklentilerini sorguluyor
Belediyeciliğin temelinde var olan insan odaklı hizmet anlayışıyla Aziziye’yi ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri