Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
HABERLER>GUNCEL
15 Mayıs 2014 Perşembe - 02:35

‘Milletçe büyük acı yaşıyoruz’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Soma’da maden kazanın yaşandığı ocakta yaptığı incelemenin ardından Soma Belediyesi’nde basın toplantısı düzenledi.

‘Milletçe büyük acı yaşıyoruz’

MANİSA (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Soma’da maden ocağında bulunan işçi sayısıyla ilgili, "Şu anda bunu yüzde 100 olarak söyleyemiyoruz. Şu anda arkadaşlarımızın ve iş yerinin verdiği rakamlardan hareketle tahmini olarak içerde 120 işçinin olduğu söyleniyor” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Soma’da maden kazanın yaşandığı ocakta yaptığı incelemenin ardından Soma Belediyesi’nde basın toplantısı düzenledi. Başbakan Erdoğan, “Soma’da yakın tarihimizin en büyük iş kazalarından birine şahit olduk. Özel sektöre ait maden işletmesinde çıkan yangın nedeniyle ilk belirlemelere göre 238 işçimizi kaybettik. 80 işçimizi de yaralı kurtardık. 19’u taburcu edildi ve edilme üreci devam ediyor. Ağır yaralı kimse kalmadı. Milletimizin başı sağ olsun. Milletimizce büyük bir acı yaşıyoruz. Son derece meşakkatli süreçten geçiyoruz. Ekmek parası için alın teri döken kardeşlerimizi kaybetmenin yürek parçalayıcı hüznü içindeyiz. Kur'an-ı Kerim'de 'İnsanoğlu emeğinden başkası yoktur' diye buyuruyor Rabbim. Rabbim ekmeğinin peşinde yaşamını yitiren kardeşlerimize rahmet eylesin. Geride kalan acı 77 milyonun ortak acısı. Hem vefat eden ailelerin hem milletimizin başı sağ olsun” dedi.

“Şu anda ilk tedavilerin tamamlanan ya da hastanelerde tedavilerin devam eden kardeşlerimize acil şifalar temenni ediyorum” diyen Erdoğan, “Son derece sorumlu yayın gerçekleştiren hızlı ve doğru bilgilendirmesini sağlayan medyaya şahsım milletim adına teşekkür ediyorum. Sağduyulu yaklaşan siyasilere şükranlarımı sunuyorum. Arama kurtarma çalışmalarına katılan tüm arkadaşlarımızı da tebrik ediyorum. Kendi hayatlarını riske atarak, sağlık ve güvenlik hizmeti veren herkese de teşekkür ediyorum. Bu acı hadisede metaneti muhafaza eden milletime de teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“ADLİ VE İDARİ OLARAK ÇALIŞMALAR DA BAŞLAMIŞTIR”

Kaza haberini duyar duymaz kademe kademe tüm imkanların seferber edildiğini belirten Başbakan Erdoğan, “Ulusal ve uluslararası programlarımız iptal ettik. Enerji bakanımızı süratle yola çıkardık. Ve Sağlık Bakanlığı, AFAD, TTK, bütün komşu illerden arama kurtarma ekipleri, sağlık ekipleri bölgeye intikal ettiler. Mümkün olan en kısa sürede ulaşma gayretindeydik. Devletin tüm imkanlarını devreye aldık. Bir taraftan ocaklardan çıkan yaralılarımız ve ebediyete intikal eden kardeşlerimiz içinde Adli Tıp noktasında Kırkağaç'ta en iyi şekilde süratle otopsilerini gerçekleştirme gayretine girdik. Ve İzmir’e göndermek ve otopsi imkanı aramak zor bir olay. Ve bu vatandaşlarımız rahatsız edici bir olay olacaktı. Sağ olsun başsavcımızla bunun uygun olacağı kararına vardık. Sadece arama kurtarma faaliyetleri değil vefat edenlerin kimliklerinin belirlenmesi, yanlış anlaşılmasın üzerlerinde kimlik olmadığı için tespit yapılmaya çalışıldı. Yoksa en ufak bedenlerinde hasar yok. Bu konuyla ilgili ihtiyaçların karşılanması dahil her türlü ayrıntının üzerinde durduk. Bu aşamadan sonra da her şeyi yapacağız. Madden ve manen ne gerekiyorsa Türkiye Cumhuriyeti olarak zaten Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanlığı ve işletme olarak da adımlar atılacak. Adli ve idari olarak çalışmalar da başlamıştır” dedi.

“3 GÜNLÜK MİLLİ YAS İLAN ETTİK”

“Başbakanlık tarafından yayınlanan genelgeyle 3 günlük milli yas ilan ettik” diyen Erdoğan, “Diyanet İşleri Başkanlığımızca da tüm illerde selalar verildi. Ve Cuma günü hutbeler de bu kardeşlerimiz için ihya edilecek. Bu kaza en ince detaylarına kadar araştırılacak. Hiçbir ihmalin göz ardı edilmesine imkan vermeyeceğiz. Herkes müsterih olsun. İlk işimiz cenazelerin defnidir. Önce yaralarımız saracağız, yasımızı da tutacağız. Ve ardından gerekeni yapacağız” dedi.

“İSTİSMAR ETMEK İSTEYENLER VAR”

“Bir kez daha başımız sağ olusun. TBMM de 2 gün süreyle tatil ettik. Yaralı kardeşlerimiz vefat eden ailelerin yanında olacağız. Gençlik ve Spor Bayramı etkinliğini iptal ettik. Soma halkının yanında olacağız” diyen Erdoğan, şunları söyledi:

“Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız başta olmak üzere yetkililerin açıklamalarını dikkate alın. Özellikle fırsatçılara karşı bu aşamada dikkatli olunmasını istiyorum. Bu tür havaları fırsat bilip, bunları istismar etmek isteyen aşırı uçlar var. Bunlara da değer verilmemesini ülkemizin huzuru için önemli olduğunu hatırlatmak istiyorum. Yaralı kardeşlerimize şifalar, vefat edenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum."

Başbakan Erdoğan, maden ocağında bulunan işçi sayısıyla ilgili soru üzerine, "Şu anda bunu yüzde 100 olarak söyleyemiyoruz. Şu anda arkadaşlarımızın ve iş yerinin verdiği rakamlardan hareketle tahmini olarak içerde 120 işçinin olduğu söyleniyor” dedi.

Soma’da yaşanan maden ocağındaki felakete ilişkin bölgeye gelen Başbakan Erdoğan, daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 24 saatin geride bırakıldığı yüzlerce işçinin ölümüne neden olan maden ocağı felaketi bölgesine gelen Başbakan Erdoğan kriz masasından bilgi aldı ve işçi yakınlarını teselli etti, acının yaşandığı maden ocağı girişinde de incelemelerde bulundu. Saat 15.52 itibari ile Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı binasında açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: "Bizleri ekranları başında izleyen aziz milletim, Soma'da yakın tarihimizin en büyük iş kazalarından birine şahit olduk. Özel sektöre ait bir maden işletmesinde çıkan yangın nedeniyle ilk belirlemelere göre 238 işçimizi Hakk'a uğurladık. Yine ilk belirlemelere göre 80 işçimizi yaralı kurtardık. 19’u taburcu edildi. Ağır yaralı olarak herhangi bir yaralımız yok. Milletimizin başı sağolsun."

Milletçe çok büyük bir acı yaşadığımızı anlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tahammülü son derece meşakkatli bir süreçten geçiyoruz. Ekmek parası için alınteri döken emekçi kardeşlerimizin hayatını kaybetmesinin hüznünü yaşıyoruz. Kur'an-ı Kerim de hakikaten insanoğlu için emeğinden başkası yoktur buyuruyor Rabbimiz. Geride kalan acı sadece vefat eden kardeşlerimizin değil hepimizin 77 milyonun ortak acısıdır. Hem ailelerin hem milletimizin başı sağolsun diyorum. Şu anda ilk tedavileri tamamlanan hastanelerde tedavileri devam eden yaralı kardeşlerimiz için de acil şifalar diliyorum. Bu vesile ile sorumlu yayın gerçekleştiren hızlı ve doğru bilgilendirmeyi sağlayan medya mensuplarına şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Sağduyulu ve serinkanlı yaklaşım sergileyen siyasetçilere şükranlarımı sunuyorum. Çok büyük gayretlerle kendi hayatlarını riske atan arama kurtarma çalışmalarına katılan tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyor teşekkür ediyorum. Acı hadisede metanetini koruyan, dualar eden milletime de özellikle teşekkür ediyorum. Kaza haberini duyar duymaz en yakından uzağa kadar kademe kademe tüm imkanlarını gerek ulusal gerek uluslararası programlarımızı iptal ettik. Enerji bakanımızı hemen toplantıdan kendisini süratle buraya gönderdik.

Yanındaki milletvekili arkadaşlarımla beraber. Mümkün olan en hızlı şekilde modern teçhizatla madendeki arkadaşlarımıza ulaşma gayreti içine girdik. Devletin tüm gereken imkanları devreye aldık. Bir taraftan işletmeden ocaklardan çıkan yaralılarımızı ebediyete intikal eden kardeşlerimizin adli tıp noktasındaki çalışmaları da Kırkağaç’ta en güzel şartlarda orada da otopsilerini gerçekleştirmenin gayretine girdik. İzmir’e bu kardeşlerimizi göndermek otopsi imkanını aramak çok çok zor bir olay ve bütün vatandaşlarımızı çok daha rahatsız edici olay olacaktı. Başsavcı arkadaşlarımızda bunun en uygun olacağının kanaatine vardık."

Adalet Bakanının bu konuda adımları attığını anlatan Erdoğan, şunları söyledi: "Vefat edenlerin kimliklerinin belirlenmesi bu kardeşlerimizin üzerlerinde kimlik yok yoksa vücutlarında en ufak bir darbe yok ama kimlik olmadığı için kim kimdir bilinmiyor burada fotoğraflarla ailelere gösteriliyor ve teşhisi yapılıyor oradan da kendi yakınını alıyor ve köyüne götürüyor. İhtiyaçların karşılanması dahil her türlü ayrıntının üzerinde durduk. Bu aşamada madden ve manen ne gerekiyorsa biz Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak, kendi zaten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak işletme olarak de atılması gerekenler neler ise bunların hepsi yapılacaktır. Adli ve idari olarak bütün çalışmalar başlamıştır. Başbakanlık tarafından yayınlanan genelgede Türkiye genelinde üç gün milli yas ilan edildi." Diyanet İşleri Başkanlığı'nca camilerde sela verildiğini anlatan Erdoğan, şöyle konuştu: "İnşallah bütün kuran kurslarında okumalar yapılıyor. Şundan herkes emin olsun bu kaza en ince küçük ayrıntılarına kadar araştırılacak ve hiçbir ihmalin göz ardı edilmesine izin vermeyeceğiz. Hem yakınlarının hem de kamuoyunun tatmin olacağı adımları atacağız. İlk işimiz cenazelerin defnidir. Önce yaraları saracağız tabi ki de yasımızı tutacağız. Ardından bu kazayı konuşacağız ve gerekeni de yapacağız. Bu arada TBBM’de iki gün süre ile bu noktada tatil edilmiş vaziyette. Yaralıların ve vefat edenlerin ailelerinin yanında olacağız. 19 Mayıs etkinlikleri kaldırılmıştır ve yapılmayacaktır. Cumartesi Malatya’da yapmayı planladığımız etkinliğimiz de yapmayacağız. Soma halkının bölge halkının yanında olacağız. Sağlıklı bilgilendirme konusunda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız başta olmak üzere yetkililerin açıklamalarının dikkate alınmasını istiyorum. Fakat burada medyanın huzurunda milletime bir şey daha duyurmak istiyorum. Bu tür havaları fırsat bilip bunları istismar etmek isteyen bazı aşırı uçlar var. Bunlara değer verilmemesi gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Vefat edenlere tekrar Allah'tan rahmet diliyorum."

MUHABİRE RAKAMLARLA TEPKİ

Başbakan Erdoğan açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Al Jazeera muhabirinin 'kazanın durumuna yönelik yönelttiği' soruya Başbakan Erdoğan, dünyada yaşanan maden ocağı ve grizu patlaması rakamları ile cevap verdi. Erdoğan, bu soru üzerine şunları söyledi: "Değerli arkadaşlar bir gazeteci olarak zannediyorum kömür madenlerinin pek yakından nasıl çalıştığını takip etmiyorsunuz. Belki de Katar da kömür madeni yok doğalgaz var. Ben şurada birkaç rakam vereceğim. Neyin ne olduğunu görmeniz için çok önemli. Bu ocakla ilgili Mart ayı sonunda yapılmış kontrollerde bu ocağın bu noktada işçi sağlığı ve iş güvenliği noktasında başarılı olduğu tespit edilmiştir."

Erdoğan, konuşmasında şöyle rakamlar verdi: "1942’den 2010 sonuna kadar toplam kazalarda ölü sayısına baktığımız zaman yaklaşık 900 civarında. 42-47-55-83-87-95-2010. Bunların içinde Zonguldak’taki en büyük kaza olarak kayıtlara geçti. Kömürde olanlar. Fakat ben burada bakınız İngiltere’den biraz geçmişe gidiyorum 1862’de madende göçük: 200 kişi, Belçika’da 87 metan gazı patlaması 120. Yine İngiltere’de 290. Fransa 1906’da dünya tarihinde en ölümlü kaza 1099. Yakın dönemlerde 1914’te Japonya’da. Çin 1942’de dünyanın en çok gaz ve kömür tozunun karıştığı kazalarda bin 549. Aynı şekilde 1960'da Çin’de 684, Japonya’da 1963’te kömür tozu patlaması 458 Hindistan’da metan gazı alev aldı ve 372 kişi öldü. Bu ocakların bu noktada bu tür kazaları sürekli olan şeyler. Amerika bakın 1907 de iki ayrı madende 361 kişi."

Konuşmasını sürdüren Erdoğan, "Arkadaşlar yani biz bir defa bu tür ocaklarda kömür ocaklarında bu olanları buralarda hiç bu tür olaylar olmaz diye yorumlamayalım. Literatürde iş kazası diye bir olgu vardır. İş kazası başka işlerde de olabilir. Bunların yapısında var. Hiç kaza olmayacak diye bir şey yok. İşin boyutunun bu kadar fazla olması bizi derinden yaralamış üzmüştür ve yapılan kontrollerde de burası gerçekten işçi sağlığı ve güvenliği noktasında iyi olan kömür ocaklarından biri. Nisan ve Mayıs ayında da bu şekilde çalışmalarına devam etmiştir" dedi.

UMUDUMUZ YARALI OLSA DA KURTARILMALARI

Başbakan Erdoğan, basın mensuplarının soruları üzerine, "120 civarında şu anda işçinin olduğu söyleniyor. Ama işverenin daha doğrusu verdiği rakam bu. Biraz daha düşmüş vaziyette de olabilir. Umudumuz yaralı olarak da olsa kurtarılanlar olsun."

TAZMİNAT OLABİLİR Mİ?

Erdoğan, tazminat konusunda da şunları söyledi: "Bu konuyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı noktasında bu işin bir noktası var. O zaten çalışacak. Bunun dışında tabi ki işverenin kendisinin bu olayla ilgili yapabileceği olabilir. Kendisine düşebilir. Bunun dışında yapacakları olabilir. Aynı şekilde biz devlet olarak yapabileceklerimizi yaparız. Vatandaşımızın mağduriyetini istismar etmeyiz. Ebediyete uğurladığımız kardeşlerimizin üzerine hayatı üzerine bunları konuşmanın doğru olduğunu düşünmüyorum."

CHP’Lİ VEKİLİN SOMA ÖNERGESİ

Erdoğan, bir önerge konusunda da sözlerini şöyle sürdürdü: "Önce tabi ben o günkü meclis tutanağını incelemenizi özellikle isterim. Bir kez o günkü gündemde bu Soma ile ilgili CHP’li vekilin getirdiği öneri veya önerge o günkü gündemi engellemeye yöneliktir. Kendi konuşmasında da buna ilişkin bir şey yoktur. Başlıkta Soma geçiyor ama içeride Soma ile ilgili bir şey yok. Bir başka zamanda bunu gündeme getirip konuşalım. Tam böyle bir zamanda suistimal olarak kullanılma gayretindedir. Buna müsaade etmeyiz. 1,5 ay süre geçmiştir. Tutanak şaşırtıcıdır çünkü içeride en ufak konuyla ilgili bir şey yok."

AKUT ÇALIŞIYOR

Akut'un çalıştığını anlatan Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: "Ben de ocağın girişine kadar gittim. Orada o ekiplerle görüştük. Kolay değil oradan belli diyelim ki 150 m bir kademe onun bazı yerlerinde 200 m kademeli. Yatayda 3-4 km kadar sürüyor. Bazıları bunu 3-4 km dikey olarak söylüyor. Doğru değil. Yatay olarak uzun bir mesafe. Oradan onlara ulaşıp tabi alıp getirmek kolay bir iş değil. Ama kendileri yoğun şekilde çalışmayı sürdürüyor."

Başbakan Erdoğan, açıklamasının ardından felaketten yaralı kurtulan işçileri hastanede ziyaret ederek durumlarına ilişkin doktorlardan bilgi aldı.

"CHP'NİN SORU ÖNERGESİ SOMA DEĞİL GÜNDEMİ ENGELLEMEYE YÖNELİKTİ"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Soma Belediyesi'nde yaptığı açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin ‘“Enerji Bakanlığı’nın ihmali olup olmadığı’ sorusunu yanıtlayan Erdoğan şunları söyledi: “İşçi Sağlığı ve güvenliği noktasında işletenin başarılı olduğu tespit edilmiştir. Bizim 1942’den 2010 sonuna kadar toplam bu kazalardaki ölü sayımız 900 civarındadır. Bunların içerisinde 1992’de Zonguldak’ta 263 işçinin öldüğü grizu faciası en büyük kaza olarak kayıtlara geçmişti."

"CHP'NİN SORU ÖNERGESİNİN TUTANAĞI ŞAŞIRTICIDIR"

Başbakan Erdoğan, "Soma’daki maden kazalarının araştırılmasıyla ilgili CHP’nin verdiği soru önergesinin AK Parti tarafından reddedilmesini şu aşamada nasıl değerlendirirsiniz?” sorusuna şöyle cevap verdi: “Meclis tutanağını incelemenizi isterim. O günkü gündemde Soma ile ilgili CHP’li vekilin getirdiği önerge gündemi engellemeye yöneliktir. Baktım tutanağın sadece başlığında Soma geçiyor, içinde hiç yok. Bunu arkadaşlarımız ‘başka zaman gündeme getirin, değerlendirelim’ dediler. Tam şuanda istismar edilmeye başlandı. Biz buna izin vermeyiz. Tutanak şaşırtıcıdır. Çünkü içeride konuyla alakalı en ufak bir şey yok. Üzücü olan da bu.”

ERDOĞAN: “BU AHLAKSIZLARA SİZLER UYMAYIN”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Soma Belediyesi önünde halka seslenirken bir grubun kendisine tepki göstermesi üzerine, “Bu tür kendini bilmezlere cevap vermenize gerek yok. Kurt puslu havayı sever. Bunlar puslu havayı arar, bugün acılı bir gün. Bu acıları ancak paylaşarak çözeriz. Bu ahlaksızlara siz uymayın” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Soma Belediyesi’nde düzenlediği basın toplantısının ardından belediye önünde kendisini bekleyen kalabalığa seslendi. Başbakan basın toplantısı yaptığı sırada iki vatandaş istifa etmelerini söyledi. Emniyet ekipleri, ortamı yumuşatmaya çalışsa da başbakana tepki devam etti.

Başbakan Erdoğan, kürsüye çıktığı sırada tepkilerin devam etmesi üzerine şöyle konuştu:

“Bu tür kendini bilmezlere cevap vermenize gerek yok. Kurt puslu havayı sever. Bunlar puslu havayı arar, bugün acılı bir gün. Bu acıları ancak paylaşarak çözeriz. Bu ahlaksızlara siz uymayın. Bunlara 30 Mart zaten cevabı vermiştir. Soma’da zaten bunların konuşacak mecali kalmamıştır.” Başbakanın konuşması sırasında tepkiler devam edince, 3 kişi gözaltına alındı.

Kurtarma çalışmalarıyla ilgili halka bilgi veren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız riyasetinde bakanlarımız ilgili birimlerimiz çalışmaları sürdürüyor. Manevi görevimizi yerine getiriyoruz. Bu kazalar diğer ülkelerde de oluyor. Tüm ölülerin ruhuna fatiha okuyalım.”

 
TÜRK İŞ’ten Soma açıklaması
 
Kaliteli
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İHD’den Soma eylemi
İnsan Hakları Derneği tarafından Yakutiye Kent Meydanı’nda bir eylem gerçekleştirildi.
‘Şimdi hepimiz Somalıyız’
Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, "Manisa Soma’da meydana gelen ...
Yılmaz’dan alınteri şehitleri için taziye mesajı
AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz; Manisa’nın Soma İlçesi’ndeki ...
 
Alınteri şehidleri için sala verildi
Erzurum'da öğle namazı öncesinde bütün camilerde Manisa'nın Soma ilçesinde ...
ATAÜNİ Bahar Şenlikleri iptal edildi
Atatürk Üniversitesi’nde Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan facia nedeniyle ...
Yüreğimiz kanıyor…
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma’da meydana gelen maden ...
 
Erzurum milli coşkuya hazırlanıyor
Erzurum büyük bayramı kutlamaya hazırlanırken, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ...
18 yaşından küçüklere otobüs bileti satılmayacak
Erzurum’da, çocuk kayıplarının önüne geçilebilmesi amacıyla alınan kararla, ...
MNG inşaatı durduruldu
İhsan KUMRU-MNG’nin eski Terminal’in yerinde geçen yıl başlattığı inşaat ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri