Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
Jandarma sahip çıktı
Jandarma sahip çıktı
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
HABERLER>EKONOMİ
24 Ocak 2023 Salı - 06:50

Kirişci'den yerel yönetimlere çağrı

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, yerel yönetimlere çağrıda bulunarak, "Yüzde 70’lerin üzerinde hedeften esas kullanıcıya ulaşana kadar kayıp ve kaçağın olduğu illerimiz var. Bunlar artık bize yakışmıyor.' dedi

Kirişci den yerel yönetimlere çağrı

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, yerel yönetimlere çağrıda bulunarak, "Yüzde 70’lerin üzerinde hedeften esas kullanıcıya ulaşana kadar kayıp ve kaçağın olduğu illerimiz var. Bunlar artık bize yakışmıyor. Özellikle yerel yöneticilere seslenmek istiyorum; mutlak suretle dünyanın genel geçer yüzde 8 ile 24 aralığını dikkate aldığınızda Türkiye ortalaması şu anda yüzde 33,5 civarında. Bizim hızla bu oranı aşağılara çekmemiz, sudaki kayıp ve kaçakları mutlaka önlememiz gerekir" dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, su kullanımıyla ilgili farkındalığı artırmak amacıyla düzenlenen İçme Suyu ve Atık Su Yönetimi Çalıştayı’na katıldı. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen çalıştayda konuşan Kirişci, Türkiye’nin su zengini bir ülke olmadığını ama su fakiri bir ülke de olmadığına vurgu yaparak, "Sanayileşme devam ediyor ve insanların refah seviyesi de yükseldikçe maalesef su tüketiminde de artış gözlemleniyor. Dolayısıyla su zengini değilsek bile su fakiri de değiliz derken bir ara noktada olduğumuzu belirtmemiz gerekiyor. Hala dışarda sanki bahardan kalma bir hava var. Bu elbette iyiye işaret değil. Belli dönemlerde bu tür iklimsel değişimler yaşanır diyebiliriz ama bunu bu şekilde geçiştirerek, bu konuda alınması gerek aksiyonları almamazlık veya bunları görmezlikten asla gelemeyiz. Burada tarımla ilgili olan kısmını bir kenara koyuyorum onunla ilgili çalışmalarımız ayrı ama bu çalıştayımızla ilgili içme suyu kısmında ve devamında yine atık su yönetimiyle ilgili mutlaka dünyanın da belki gıpta edeceği çalışmaları bazı alanlarda zaten yapmışız. Bu konularda da artık Türkiye’nin rehberlik, örneklik yapmasında da çok büyük yarar var. Bunu yapabilecek kurumsal kapasiteye sahibiz, bunu başarabiliriz çünkü artık yenilikçi düşünen genç kuşağımız var. Bu gençlerin çevreye daha duyarlı hale gelebilmesini sağlayan çalışmalarımız var" diye konuştu.

"Sudaki kayıp ve kaçakları mutlaka önlememiz gerekir"

Gıda ve tarımla ilgili düzenlenen uluslararası forum nedeniyle geçtiğimiz günlerde Berlin’de bulunduklarını belirten Kirişci, "Herkesin ısrarla altını çizdiği şey elbette gıda ama gıda için, yine insan sağlığı ve beslenmesi için önemli olan suya değinildi. Ama şunu gördük ki; küresel bir mesele ve küresel meselelerin de çözümünün küreselde olması lazım. Bizim ulusal olarak attığımız ve atmaya çalıştığımız adımlar elbette bizim yaralarımıza kısmen merhem olabilir ama mutlaka global bir çözüm getirmemiz ve bu yaklaşımları ortaya koymamız gerekir. İçme suyu başlığı altında sanayinin kullandığı suyu da dikkate aldığımızda Türkiye’de tüketilin suyun yüzde 23-25’lik kısmı bu alana harcanmaktadır. Yüzde 70’lerin üzerinde hedeften esas kullanıcıya ulaşana kadar kayıp ve kaçağın olduğu illerimiz var. Bunlar artık bize yakışmıyor. Özellikle yerel yöneticilere seslenmek istiyorum; mutlak suretle dünyanın genel geçer yüzde 8 ile 24 aralığını dikkate aldığınızda Türkiye ortalaması şu anda yüzde 33,5 civarında. Bizim hızla bu oranı aşağılara çekmemiz, sudaki kayıp ve kaçakları mutlaka önlememiz gerekir" ifadelerini kullandı.

Programın sonunda ise DSİ Genel Müdürü, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’ye Selçuklu motifleriyle işlenmiş bir tablo hediye etti.

 
Soylu: 'Gabar dağında petrol çıkaran bir Türkiye var'
 
Özer’den rehber öğretmen atamaları açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarım-GFE açıklandı
Tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) yıllık yüzde 121,49, aylık yüzde 2,38 arttı.
Bayraktar’dan 2022 yılı değerlendirmesi
Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Hava koşullarının ...
Erzurum 2022’yi 21’inci sırada tamamladı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum 2022 yılı kaydında Türkiye illeri vergi ...
 
‘Türkiye Kartlı Ödemeler 2022’ verileri açıklandı
‘Türkiye’de Kartlı Ödemeler 2022’ araştırması, 2022 yılı sonu itibarıyla ...
Türkiye Ulusal Enerji Planı açıklandı
Dönmez, Türkiye Ulusal Enerji Planı ve Türkiye Hidrojen Teknolojileri ...
Erzurum’da 2022’de 10 bin 356 konut satıldı
ERZURUM GAZETESİ ÖZEL - Erzurum’da Aralık 2022’de bin 444, 2022 yılı ...
 
HMB’den mükellefler için yeni proje
Nebati, bundan böyle mükelleflerin işe başlama, şube açılışı-kapanışı, ...
Kirişci: 'Tarımı daha da güçlendiriyoruz'
Kirişci, "Bizim için en stratejik sektör konumunda olan tarımı gençlerimizin ...
Bilgin’den EYT açıklaması
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Emeklilikte Yaşa Takılanlar ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri