Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivas-İstanbul yüksek hızlı tren seferleri başlıyor
Sivas-İstanbul yüksek hızlı tren seferleri başlıyor
Şehitlere vefa
Şehitlere vefa
Kene popülâsyonuna dikkat!
Kene popülâsyonuna dikkat!
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Anneler gözyaşlarıyla evlatlarını bekliyor
Anneler gözyaşlarıyla evlatlarını bekliyor
HABERLER>EKONOMİ
29 Kasım 2021 Pazartesi - 02:10

Kamu Hizmetlerinde Erzurum farkı

ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum, Ekim ayı bazında gelirin gideri karşılama oranı Bölge illeri sıralamasında Malatya ve Ağrı’dan sonra 3’üncü sırayı aldı. İl 10 aylık il geliri bazında 2’inci, Ocak – Ekim ayları kamu harcaması yüksekliği bazında da Van’ın ardından 2’inci sırayı aldı.

Kamu Hizmetlerinde Erzurum farkı

Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü 2021 Ocak – Ekim iller denge verilerini paylaştı. Erzurum, Ekim ayı bazında gelirin gideri karşılama oranı Bölge illeri sıralamasında Malatya ve Ağrı’dan sonra 3’üncü sırayı aldı. İl 10 aylık il geliri bazında 2’inci, Ocak – Ekim ayları kamu harcaması yüksekliği bazında da Van’ın ardından 2’inci sırayı aldı.

ERZURUM EKİM AYI RAKAMSAL VERİLERİ

Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerine göre, Erzurum’da Ekim ayında il geliri 4 milyar 365 milyon TL olarak gerçekleşti. İlde tahakkuk eden il geliri ise 2 milyar 57 milyon TL oldu. Erzurum’un Ocak – Ekim ayı arasında kamu hizmet gideri ise 6 milyar 708 milyon TL olarak kaydedildi. İlin gelirin gideri karşılama oranı yüzde 30.67, tahakkuk eden il geliri toplamında tahsil edilen il geliri oranı ise yüzde 47,1 oldu.

KİŞİ BAŞINA DÜŞEN İL GELİRİ

Erzurum’da 2021’in 9 aylık bölümünde kişi başına düşen il geliri 5,7 bin TL olarak bildirildi. İlde kişi başına gerçekleştirilen kamu harcaması tutarı ise 8 bin 847 TL olarak kaydedildi. Erzurum Ocak – Ekim ayları diliminde kişi başına düşen il geliri bakımından KUDAKA, Kuzeydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgesi illeri ve kişi başına kamu hizmet harcamaları bakımından Kuzeydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgesi illeri ortalamalarını geçti.

DOSİAD EKİM AYI ANALİZİ

DOSİAD Araştırma Merkezi analizlerine göre, 10 aylık düzeyde toplam gelir Erzurum’da 4,3 milyar, KUDAKA İstatistik Bölgesi illeri toplamında 5,3 milyar, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesi illerinde 9,7 milyar, Doğu Anadolu Bölgesinde ise 26,7 milyar TL oldu. Erzurum’un Doğu Anadolu Bölgesi toplamında gelir payı yüzde 16,28 olarak hesaplandı.

BÖLGESEL KAMU GİDERLERİ VE ERZURUM

2021’in Ocak – Ekim ayları ekseninde Kamu harcamaları tutarı Erzurum’da 6,7 milyar, KUDAKA İstatistik Bölgesi illeri toplamında 9,5 milyar, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesi illeri toplamında 18,0 milyar, Doğu Anadolu Bölgesinde 50,3 milyar TL olarak açıklandı. Erzurum’un bölge toplamında kamu harcama payı yüzde 13,32 olarak kaydedildi.

ERZURUM DENGEDE ÖNDE

Erzurum kişi başına düşen kamu harcaması bakımından olduğu gibi, gelirin gideri karşılaması oranı bakımından da yine bölgesel ortalamaları geçti. Hazine ve Maliye Bakanlığı verileri üzerinden DOSİAD tarafından gerçekleştirilen analizlere göre, gelirin gideri karşılama oranı Erzurum’da yüzde 30,71, KUDAKA İstatistik Bölgesi illerinde yüzde 27,59, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesi illerinde yüzde 24,48, Doğu Anadolu Bölgesi illerinde ise yüzde 21,70 oldu.

KİŞİ BAŞINA DÜŞEN GELİR BÖLGESEL VERİLER VE VERZURUM

Doğu Anadolu Sanayici ve İş Adamları Derneği (DOSİAD) tarafından gerçekleştirilen analizde, kişi başına düşen gelir Erzurum’da 5 bin 756 TL, KUDAKA istatistik Bölgesi illeri toplamında 4 bin 997 TL, Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi illeri toplamında 4 bin 431 TL, Doğu Anadolu Bölgesi illeri toplamında ise 4 bin 420 TL olarak hesaplandı.

KİŞİ BAŞINA DÜŞEN KAMU HARCAMASI BÖLGESEL VERİLER VE ERZURUM

Maliye Bakanlığı verileri kaydında DOSİAD tarafından yapılan araştırmada, kişi başına yapılan kamu hizmet harcaması tutarı Erzurum’da 8 bin 847 TL, KUDAKA istatistik Bölgesi illeri toplamında 8 bin 898 TL, Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi illeri toplamında 8 bin 228 TL, Doğu Anadolu Bölgesi illeri toplamında ise 8 bin 304 TL olarak hesaplandı.

EKİM AYI BÖLGE İLLERİ BÜTÇE DENGE VERİLERİ

DOSİAD analizlerine göre, Ocak – Ekim 2021 ölçeğinde gelirin gideri karşılama oranı Erzurum’da yüzde 30,67, Malatya’da yüzde 39,09, Erzincan’da yüzde 22,43, Elazığ’da yüzde 25,66, Van’da yüzde 22,60, Ardahan’da yüzde 15,52, Iğdır’da yüzde 13,78, Kars’ta yüzde 15,16, Ağrı’da yüzde 30,98, Muş’ta yüzde 13,61, Bitlis’te yüzde 15,30, Bingöl’de yüzde 12,21, Tunceli’de yüzde 8,33, Hakkari’de yüzde 6,37 olarak bildirildi.

 
Erzurum nakdi kredide ilk sırada
 
Ailelerin evlat nöbeti 819’uncu gününde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum nakdi kredide ilk sırada
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da 15,6 milyar TL tutarında kamu bankası, ...
Erzurum’da Ekim’de 4 bin 279 araç devredildi
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da 2 bin 872 otomobil, 72 minibüs, 10 ...
Erzurum Ekim ayı taşıt verileri açıklandı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da Ekim ayı ölçeğinde kayıtlı motorlu ...
 
Erzurum Faydalı Model’de 22’inci sırada
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL -Erzurum Faydalı Model üretimi bazında Bölge liderliğini ...
Erzurum 10 ayda 254 marka üretti
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’dan Ekim ayında 21, bu yılın Ocak - ...
Erzurum patent üretiminde sıra atladı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - İl patent başvurusu sayısı yüksekliği bakımından ...
 
Erzurum tasarımda Bölge illerine fark attı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - TÜRKPATENT 2021 Ekim dönemi tasarım verilerini ...
Urkuç: ‘Üretmeye devam ediyoruz’
Erzurum 1. Organize Sanayi Bölgesi 2020 yılı Mali Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. ...
KUDAKA’dan Kadın girişimciliğine destek
2021 Yılı Sektörel Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Altyapı Programı-2 kapsamında ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri