Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
3 Kasım 2021 Çarşamba - 21:15

İhsan Süreyya Sırma’ya vefa

Siirt Üniversitesinde (SİÜ) Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma'nın eserlerinin yer aldığı Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma Müzesi ve Sergi Salonu düzenlenen törenle açıldı.

İhsan Süreyya Sırma’ya vefa

Siirt Üniversitesinde Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma Müzesi ve Sergi Salonu düzenlenen törenle açıldı.
Siirt Üniversitesinde (SİÜ) Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma'nın eserlerinin yer aldığı Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma Müzesi ve Sergi Salonu düzenlenen törenle açıldı. SİÜ Kezer Yerleşkesindeki İlahiyat Fakültesinde açılan müze ve sergi salonunun açılışında, SİÜ'de 7 yıl görev yapan Sırma'nın bölgenin yetiştirdiği büyük bir değer olduğunu dile getiren Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, medeniyetler, kültür, eğitim ve evliyalar şehri Siirt, medeniyetinin tüm izlerini taşıdığını, İbrahim Hakkı, İsmail Fakirullah ve Sultan Memduh gibi nice alimler yetişmiş ilim tahsil etmiş, İhsan Süreyya Sırma hocanın da onlardan biri olduğunu söyledi.
SİÜ İlahiyat Fakültesi Dekanlığından 2 yıl önce emekli olan Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, yıllar önce Siirt'te bir üniversitenin kurulmasının hayalini kurduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Sırma, “Hep hayal ediyordum acaba Siirt’e bir üniversite olur mu? Acaba orada bize bir hocalık düşer mi diye hayal ediyordum. Fakat Allah lütfetti Fransa’nın başkenti Paris dönüşü bizi Erzurum’a verdiler. 20 yıl Erzurum’da kaldıktan sonra Sakarya’ya gittik. Ama Sakarya da maalesef birkaç sene önce Türkiye’yi buhranlara sokan bir Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) belasıyla karşılaştık. 2 sene çalıştıktan sonra görevime son verdiler. Orada maaşsız kaldım. Acaba kitaplarımı satıp öyle geçinsek olur mu diye. Çok uğraştım kendi nefsimle ama bir türlü gönlüm razı olmadı. Allah razı olsun hanım da bir şey istemedi. O kitapları satmak onunla ekmek parası bulmak içimden gelmiyordu doğrusu. Onları sakladım. Sonra Viyana’ya gittik. Viyana’da Rabbim başka bir kapı açtı orada hocalık yaptım. Orada da bir çok kitap aldım. Türkiye ye geldim. Sonra beni memleketime istediler. Buraya geldik. Hoca arkadaşlarla çok güzel günler geçirdik. O maaşsız olduğum günlerde yurt dışı konferanslarda verilen bir iki tane objeyi satmak istedim ama içim elvermedi. Onları demek ki bugün ki müzemize hediye etmek nasipmiş” dedi.
SİÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak ise İhsan Süreyya hocanın üniversitelerinde öğretim üyeliği yaptığını söyledi. Şındak, "Şuanda bulunduğumuz İlahiyat Fakültesinin dekanlığını yürüttü. Beraber çalışma fırsatımız oldu. Elhamdülillah, hamd olsun bugünleri gösterene. Bugün çok güzel bir gün hepimize bütün memlekete hayırlı olsun” diye konuştu.
3. sınıf öğrencisi Rabia Nur İşçi de, “Siirt Üniversitesinde okuyorum. Bugün burada bulunmaktan çok gurur duyuyorum. İhsan Süreyya Sırma gibi bir hocanın konferanslarına katılmak. Kütüphanesini gezmek. Kitaplarını okumak çok gurur verici bir şey. Kaleme aldığı kitaplar olsun tarih kitapları, tanıtım kitapları var onları okumak deniz’de derya gibi bir şey. İnsanlara bilgi katan bir şey” şeklinde konuştu.
Üniversite öğrencisi Sibel Gümüşten ise, “Bu müzenin açılışı çok heyecan verici bir şey. İhsan Süreyya hoca dersimize katılamadı. Yüz yüze bir eğitimimiz olmadı. Ama bir çok konferansında bulundum. Müzenin açılışında bulundum. Hepimiz heyecanlıyız. Gördüğünüz üzere birçok eseri var. Herkese çok teşekkür ederim” dedi.

 
DAG testlerden başarıyla geçti
 
Yol kenarında ağır yaralı bulundu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KUDAKA’dan tarihe restorasyon desteği
Oltu ilçesinde bulunan Oltu Rus Kilisesi’nde restorasyon çalışmaları devam ediyor.
 İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yeni hizmet binasında
Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, yeni hizmet binasına taşındı.
CB İletişim Başkanlığı Dijital Tırı Erzurum’da
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Türkiye’nin milli, tarihi, kültürel, ...
 
Güzel’den Cumhuriyetin kazanımlarına vurgu
Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK) Başkanı Erdal güzel, Cumhuriyet Bayramının ...
ATAUNİ’de Cumhuriyet Bayramı coşkusu
Cumhuriyet'in kuruluşunun 98'inci yıl dönümünün çeşitli organizasyonlarla ...
Yakutiye’den gençlere tarih ve kültür gezisi
Yakutiye Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanlığı, Yakutiye ilçesindeki tarihi ...
 
Atatürk Üniversitesine TDMD Bilim ve Teşvik Ödülü
Türkiye Deprem Mühendisliği Derneği (TDMD) tarafından düzenlenen 2021 ...
Genç Vizyon’dan Gençlere Erzurum Gezisi
Pandemi nedeniyle ara verilen  ara verilen yüz yüze eğitimin  tekrar başlamasıyla  ...
Kadın Derneklerinden Erzurum tanıtımına destek
Erzurum Kalkınma Vakfı Kadın Kolları ve Türk Anneler Derneği Erzurum Şubesince, ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri