Prof. Dr. Gündoğdu başkanlığındaki ekip, Erzurum'da ilk kez gerçekleştirilen "carto" yöntemiyle bir günde 5 vaka gerçekleştirerek, kalp ritmi bozukluğu yaşayan hastalara başarılı bir şekilde müdahalede bulundular. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Servisi'nde yapılan, Alo25'in izlediği, kalbe ait ritm bozukluklarının tanı ve tedavisi için uygulanan ve "carto" denilen üç boyutlu görüntüleme tedavi yöntemi Erzurum'da ilk kez uygulandı. Gün içerisinde 5 hastaya yapılan ve başarılı bir şekilde sonuçlanan müdahaleler Hacettepe Üniversitesi Kardiyoloji Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kudret Aytemir ve öğretim üyesi Yrd. Doç Dr. Uygur Canpolat'ın katkıları ile Prof. Dr. Fuat Gündoğdu başkanlığındaki Doç. Dr. Ziya Şimşek, Doç. Dr. Hakan Taş ve Uzman Dr. Yavuzer Kotan'dan oluşan ekiple gerçekleştirildi.
HASTALAR DAHA ÖNCE 3 BÜYÜK ŞEHİRE GİDİP GÜNLERCE SIRA BEKLİYORLARDI
Göğsünde çarpıntı yaşanmasıyla hekime müracaat eden ve kalbinde ritm bozukluğu saptanan hastalar, bu tedavi tercihiyle daha önce Ankara, İstanbul ve İzmir'e gidiyorlardı. Söz konusu büyükşehirlerdeki hastanelerden randevu alan ve günlerce sıra bekleyen hastalar, özel tedavilerde ise ciddi miktarlarda para ödüyorlardı. Doğu Anadolu Bölgesi'nin sağlık merkezi olma yolunda emin adımlarla yer bulan Erzurum'da bu tedavi yönteminin başlamış olması, bu hastalığı yaşayan hasta ve hasta yakınları için adeta müjde niteliğinde.
HASTALAR BİR GÜN SONRA TABURCU EDİLECEK
Prof. Dr. Fuat Gündoğdu, üniversite hastanesinin günün şartlarına göre sürekli yeni cihaz ve teknolojik imkanlarla geliştirilmesinin hekim olarak kendilerini de ziyadesiyle mutlu ettiğini belirterek, şunları söyledi: "Hastalarımız kadar bizler de mutluyuz. Daha önce söz konusu bu tür rahatsızlıkların tedavisinde farklı yöntemler kullanılıyordu. Ancak servisimizde gerçekleştirdiğimiz bu yeni sistemde başarı oranı daha yüksek, hasta konforu üst düzeyde. Şartlar olumlu gitmesi durumunda, hastamız bir gün sonra taburcu edilecek."