Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>TÜRKİYE
6 Haziran 2014 Cuma - 01:21

Güllüce: ‘Çevre tüm toplumun sorumluluğudur’

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın çevre konusunda yaptığı faaliyetlerle ilgili bilgi veren Bakan Güllüce, çevre danışmanlığında kapasitenin arttırıldığını, çevre kirliliğini önlemek için 35 bin denetimin yapıldığını ifade etti.

Güllüce: ‘Çevre tüm toplumun sorumluluğudur’

OSMAN ÖZGAN - TÜRKER BEKTAŞ

ANKARA (İHA) - Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Yeni yüzyılda insanlık için hedef, herkesin ve gelecek nesillerin sağlıklı bir çevrede yaşama ve doğal kaynaklardan yararlanma hakkına sahip olmasıdır. Sorumluluk, tüm toplumun sorumluluğudur. Bu nedenle küresel bilinç oluşturma noktasında 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nün önemi oldukça büyüktür” dedi.

5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Rixos Otel’de düzenlenen Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi Toplu Açılış Töreni’ne Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, milletvekilleri ve diğer davetliler katıldı. Açılış töreninde bir konuşma yapan Bakan Güllüce, “Hızla gelişen dünyamızda atıklar, çevre kirliliği ve ekolojik tahribatlar her ülkenin ortak sorunu olarak karşımıza çıkmaktadır. Yeni yüzyılda insanlık için hedef, herkesin ve gelecek nesillerin sağlıklı bir çevrede yaşama ve doğal kaynaklardan yararlanma hakkına sahip olmasıdır. Sorumluluk, tüm toplumun sorumluluğudur. Bu nedenle küresel bilinç oluşturma noktasında 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nün önemi oldukça büyüktür. Bu bilinci oluşturamazsak yapılan yasal düzenlemeler hedefine ulaşamaz, etkisi olmaz” dedi.

“Kültürümüzde var olan temizlik kavramını benimsetmek ve bu anlamıyla dünyaya model olmak bizim için neden mümkün olmasın” diyen Bakan Güllüce, yapılan faaliyetlerin başarıyla devam etmesinin, uygulamaların hedefine ulaşmasının bireylerin ve toplumun çevreye karşı duyarlılığıyla mümkün olacağına dikkat çekti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın çevre konusunda yaptığı faaliyetlerle ilgili bilgi veren Bakan Güllüce, çevre danışmanlığında kapasitenin arttırıldığını, çevre kirliliğini önlemek için 35 bin denetimin yapıldığını ifade etti.

“Dünyamız kirlenecek kadar küçük, temizlenmeyecek kadar büyüktür” ifadesini kullanan Güllüce, çevreci eğitimi için sevil toplum kuruluşlarını harekete geçireceklerini bildirdi. Bakan Gülüce ayrıca, kentsel dönüşüm seferberliğinin bir çevre projesi, enerji tasarrufu projesi, fosil yakıt tüketimini azaltma projesi olduğuna dikkat çekti. Güllüce, “Kentsel dönüşüm projesi aynı zamanda alt gelir grubundaki insanlarımızı ev sahibi yapmak, hayat kalitesini arttırmak yönelik bir projedir. Bildiğiniz gibi teknik alt yapı problemini çözmüş, kentsel dönüşümünü halletmiş, yaşanabilir şehirler kalkınmış ve gelişmiş ülkelerin göstergesidir” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başbakan Erdoğan, Balıkesir, Nevşehir, Giresun, Malatya ve Erzurum'daki katı atık tesislerinin açılışını telekonferans yöntemiyle gerçekleştirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2 milyar 711 milyon fidan toprakla buluşturuldu. 5 Haziran Dünya Çevre Günü anısına da Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Başbakan Erdoğan'a 2 milyar 711 milyon artı 1'inci fidanı verdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen projeyle, katı atık düzenli depolama hizmetinden faydalanan nüfusun oranı ilk etapta yüzde 70’e, 2023’e kadar da yüzde 100’e çıkarılması hedefleniyor. 88 milyon liraya mal olan tesisler, 5 il belediyesi, 57 ilçe belediyesi, 3 Özel İdaresinde toplam 1 milyon 858 bin kişiye hizmet verecek. Öte yandan, Başbakan Erdoğan’ın gerçekleştirdiği açılışlarla birlikte Türkiye’de bulunan katı atık tesislerinin sayısı 76’ya ulaştı.

 
ATA Teknokent’te yazılım atılımı
 
AÖF Ulusal Fotoğraf Yarışması sonuçları açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ramazan'ın Teması: 'Kimse Yalnız Kalmasın'
Diyanet işleri Başkanlığı, bu yıl ramazan ayında “kimse yalnız kalmasın” ...
‘Avuçlarını yaladılar’
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, " İstanbul'a gelip, provokatif çağrılar ...
Başbakan Erdoğan’dan Ovit hatırlatması
Erdoğan, ‘Biz 12 yılda 117 kilometre uzunluğunda 122 adet tüneli sürücülerimiz ...
 
Erzurum’a gölet müjdesi
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatlarıyla Oltu ...
‘10 ağustos Türkiye için bir milat olacak’
Erdoğan, “Artık Cumhurbaşkanı seçme konusunda da karar doğrudan doğruya ...
Şehit Pehlivanoğlu'nun babası son yolculuğuna uğurlandı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın son mektubunu okurken ağladığı idam edilen ...
 
Güllüce: ‘Göçü önleyici tedbirler almak lazım’
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Göçü önleyici tedbirler almak ...
Ala: ‘Kim bir hata yaparsa onu ortaya çıkarırız’
İçişleri Bakanı Efkan Ala, Okmeydanı’ndaki olaylarda silahla vurulan Uğur ...
‘Biz yaratılanı yaradandan ötürü sevdik’
Erdoğan, hükümet olarak milli birlik ve beraberliğin sağlanması için her ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri