Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Doğu Anadolu için sıcak hava uyarısı
Doğu Anadolu için sıcak hava uyarısı
ÜNİLİG futsal şampiyonası başladı
ÜNİLİG futsal şampiyonası başladı
YSK'dan İspir kararı
YSK'dan İspir kararı
TEMA’dan Vali Çiftçi’ye ziyaret
TEMA’dan Vali Çiftçi’ye ziyaret
DAP’tan tarım liselerine destek
DAP’tan tarım liselerine destek
HABERLER>GUNCEL
1 Kasım 2021 Pazartesi - 04:24

Erzurum 2. Doz Aşı verileri açıklandı

ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - En az 2 doz aşı olmuş 18 Yaş ve üstü nüfus verileri açıklandı.

Erzurum 2. Doz Aşı verileri açıklandı

En az 2 doz aşı olmuş 18 Yaş ve üstü nüfus verileri açıklandı. Erzurum’da 2’inci doz aşı yaptıran kişi sayısı oranı yüzde 67.5 olarak bildirildi. 2’inci doz aşı Türkiye ortalaması ise yüzde 78,39 olarak açıklandı. Doğu Anadolu Bölgesinde 2’inci doz aşı olma oranının en düşük olduğu iller Muş, Bingöl, Bitlis ve Ağrı, KUDAKA Bölgesinden de Bayburt olarak kaydedildi.

ERZURUM SARI KATEGORİDE

Sağlık Bakanlığı 2’inci doz aşı haritasını yayımladı. Kırmızı, Turuncu, Sarı ve Mavi renklerle aşı olma oranlarının verildiği haritada, kırmızı kategoride hiçbir il yer almazken, Ağrı, Muş, Bingöl, Elazığ ve Bitlis illeri turuncu; Kars, Erzurum, Erzincan, Van, Iğdır, Hakkari Malatya illeri sarı; Ardahan ve Tunceli ise mavi kategoride değerlendirildi.

İLLER 2’İNCİ DOZ AŞI ORANLARI

Sağlık Bakanlığı verilerine göre İller 2’inci doz aşı oranı Ağrı’da yüzde 62,8, Ardahan’da yüzde 76,9, Bingöl’de 59,3, Bitlis’te yüzde 60,2, Elazığ’da yüzde 64,9, Erzincan’da yüzde 70,2, Erzurum’da yüzde 67,5, Hakkari’de yüzde 71.2, Kars’ta yüzde 70,0, Muş’ta yüzde 58,1, Malatya’da yüzde 70,5, Tunceli’de yüzde 75,2, Van’da yüzde 67,3 oldu.

G20'DEN 2022 ORTASINA KADAR DÜNYA NÜFUSUNUN YÜZDE 70'İNİN AŞILANMASI HEDEFİ

Dünyadaki 20 büyük ekonominin maliye ve sağlık bakanları, dünya nüfusunun yüzde 70'inin 2022 yılının ortasına kadar korona virüs (Covid-19) salgınına karşı aşılanmasını sağlamak için adım atacaklarını bildirdi.

Dünyanın en büyük 20 ekonomisi, İtalya'nın dönem başkanlığında düzenlenen G20 Maliye ve Sağlık Bakanları toplantısında bir araya geldi. Başkent Roma’da düzenlenen G20 toplantıları kapsamında pandemi ve mali konular birlikte ele alındı. Toplantıya ülkelerini temsilen katılan bakanlar gelecek yıllarda yaşanabilecek olası pandemilere karşı nasıl bir yol izleneceğini görüştü. Toplantının ardından yayımlanan ortak bildiride, dünya nüfusunun yüzde 70'inin 2022 yılının ortasına kadar Covid-19'a karşı aşılanmasını sağlamaya yönelik adımlar atılacağı belirtildi. Bu konuda etkili bir yönetim elde etmek amacıyla özel bir 'pandemi görev gücü' oluşturulması konusunda mutabık kalındığı bildirildi.

Dünya genelinde aşılama oranlarının hala çok düşük kaldığının ifade edildiği toplantılarda aşı patentlerinin konuşulmadığını belirten Almanya Maliye Bakanı Olaf Scholz, "Dünya çapında çok sayıda aşımız var, ancak gerçek şu ki dünyada aşılananların payının çok düşük olduğu alanlar var" diye konuştu.

DÜNYADA COVİD-19'DAN ÖLENLERİN SAYISI 5 MİLYONU GEÇTİ

Dünya genelinde yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 5 milyonu geçti.

Dünya genelinde yayılmaya devam eden yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınında kritik bir eşik aşılarak, salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 5 milyonu geçti. Ülkelerin Covid-19 vaka ve can kaybı sayılarına ilişkin resmi açıklamalarından elde edilen verileri derleyen Worldometers sitesine göre, dünyada Covid-19’a bağlı ölümler 5 milyon 112'ye ulaşırken, salgının başından bu yana 246 milyon 534 bin 248 vaka tespit edildi.

Dünyada Covid-19 kaynaklı en fazla can kaybı ABD'de kaydedilirken, pandeminin başlamasından bu yana 763 bin 784 kişinin salgın nedeniyle yaşamını yitirdiği ülkede toplam vaka sayısı 46 milyon 685 bin 145 oldu. Covid-19 kaynaklı can kayıplarında ABD'yi, 607 bin 125 ölüm ile Brezilya, 457 bin 246 ölüm ile Hindistan, 287 bin 631 ölüm ile Meksika, 287 bin 631 ölüm ile Rusya, 200 bin 179 ölüm ile Peru, 143 bin 361 ölüm ile Endonezya, 140 bin 392 ölüm ile İngiltere, 132 bin 37 ölüm ile İtalya ve 127 bin 195 ölüm ile Kolombiya takip etti. Türkiye'de ise 68 bin 998 kişi Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.

COVİD-19’A KARŞI AŞILAMALAR HIZLA DEVAM EDİYOR

Covid-19 salgını ile küresel mücadele devam ederken, ülkeler aşılama programlarını uygulamayı hız kesmeden sürdürüyor. Bloomberg'in hazırladığı küresel Covid-19 aşılama verilerine göre, aşılama oranının en yüksek olduğu ülkeler arasında 2 milyardan fazla doz ile Çin, 1 milyardan fazla doz ile Hindistan, 590 milyondan fazla doz Avrupa Birliği (AB), 417 milyondan fazla ABD ve 272 milyondan fazla doz aşı Brezilya yer aldı. Nüfus yüzdesine göre Covid-19 aşılamasında en fazla 2 doz aşı uygulayan ülkeler arasında yüzde 95.4 ile Maldivler, yüzde 86.4 ile Malta, yüzde 86.2 ile Portekiz, yüzde 82.4 ile Singapur ve yüzde 80.2 ile İspanya bulundu.

 

 

BÖLGESEL VERİLER

KARADENİZ BÖLGESİ

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde korona virüs tedavisi gören ailede 15 gün içerisinde 4’üncü kişi de hastanede hayatını kaybetti.

Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Kirmanlı Mahallesi’nde ikamet eden Yumurtaş ailesinde 4 gün arayla hayatını kaybeden baba - oğlun ardından 58 yaşındaki Cihat Yumurtaş da yaşama gözlerini yumdu. Korona virüs aşısı olmadıkları iddia edilen ve tedavileri devam eden aile bireylerinden önce Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeli Şükrü Yumurtaş 15 Ekim’de vefat etti. Dört gün sonra ise 82 yaşındaki baba Afşin Yumurtaş da hayatını kaybetti. Aynı aileden tedavi gören Şükrü Yumurtaş’ın annesi, Afşin Yumurtaş’ın eşi 77 yaşındaki Mülhan Yumurtaş da 25 Ekim tarihinde tedavi gördüğü Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi’nde hayata tutunamadı. Cenazelere korona virüs tedbirleri gereği az sayıda kişi katılırken, Ereğli Şehir Mezarlığı’nda toprağa verildiler.

Cenaze günü özel hastanede tedavi gören Ereğli’nin sevilen hayırsever insanlarından Cihat Yumurtaş’ın da durumu ağırlaştı. Entübeye alınan Cihat Yumurtaş, bugün sabah saatlerinde vefat etti. Yumurtaş ailesinin üst üste verdiği kayıplar, ilçede büyük üzüntü yaşattı.

Yumurtaş ailesinden alınan bilgilere göre, Cihat Yumurtaş’ın Devlet Hastanesi’nde refakatçi olarak kaldığı 6 gün süre içerisinde covid hastalığına yakalandığı ve tedavisine özel hastanede başlandığı öğrenildi.

2 DOZ AŞILAMADA İLK SIRADA ORDU VAR

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 82,7 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Ordu’yu Amasya Muğla, Kırklareli Çanakkale, Osmaniye, Eskişehir, Balıkesir, Edirne ve Zonguldak takip etti.

EN DÜŞÜK AŞILAMA ŞANLIURFA’DA

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 52,9 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Batman, Diyarbakır, Siirt, Muş, Mardin, Bingöl, Bitlis, Ağrı ve Bayburt takip etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "30 Ekim 2020 İzmir depremi hepimizi sarsmıştı. Depremde 117 insanımız can verdi. Bir anda yıkımlara yol açan bir afet! Kayıpları; hastalığa bağlı, süreci bilinen ölümlerle elbette bir tutulamaz. Ama unutmayın: Sadece bugünkü vefat sayımız 203. Önlenmesi mümkün ölümler önlenmeli” dedi.

TÜRKİYE’DE AŞILMA ORANI EN YÜKSEK İLK 2 İL DE KARADENİZ BÖLGESİ’NDEN

18 ilin bulunduğu Karadeniz Bölgesi’nde en az 2 doz aşı olmuş 18 yaş ve üstü nüfus yüzdesine göre en çok aşılama yapılan il yüzde 82,6 ile Ordu, en düşük aşılma oranı ise yüzde 64 ile Bayburt oldu. Ordu ve Amasya (yüzde 82,3), Türkiye’de en çok aşılamanın yapıldığı ilk 2 il olarak dikkat çekti.

Türkiye’de en çok vaka artışının yaşandığı illeri zaman zaman bünyesinde bulunduran Karadeniz Bölgesi’nde aşılama rakamları dikkat çekiyor. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın son açıkladığı Günlük Kovid-19 Vaka Tablosuna göre Karadeniz’de en çok aşı yapılan Ordu olurken, Ordu’yu Amasya ve Zonguldak takip etti. Bölgede en az aşılama yüzdesi ise Bayburt ve Gümüşhane’de kayıt altına alındı. Türkiye genelinde Ordu ve Amasya, en çok aşılamanın yapıldığı ilk 2 il olarak dikkat çekerken, Samsun bu tablonun bir hayli gerisinde kalarak Karadeniz’de bulunan 18 il arasından da aşılamada 10. sırada yer aldı.

Son açıklanan en az 2 doz aşı olmuş 18 yaş ve üstü nüfus yüzdesine göre Karadeniz Bölgesi’nde en çok aşılama yüzde 82,6 ile Ordu’da yapıldı. Ordu’yu takip eden Amasya yüzde 82,3 aşılama oranı ile 2. sırada yer aldı. Yüzde 80,3 aşılama oranına sahip olan Zonguldak 3. sırada yer alırken, yüzde 80 aşılama oranına sahip olan Bartın 4. sırada yer aldı. Beşinci sırada yer alan Giresun’da aşılama oranı yüzde 79,8 oldu. Yüzde 79,2 aşılama oranına sahip olan Artvin altıncı sırada yer alırken, yüzde 79,1 oranına sahip olan Sinop 7. sırada yer aldı. Yüzde 78,9 ile Çorum sekizinci, yüzde 77,6 ile Kastamonu dokuzuncu ve yüzde 77,4 ile Samsun onuncu sırada yer aldı. 11. sırada yer alan Bolu’da aşılama oranı yüzde 76,4 olurken, on ikinci sıradaki Tokat’ta yüzde 76,2, on üçüncü sıradaki Trabzon’da yüzde 75,9, on dördüncü sıradaki Rize’de yüzde 74,6, on beşinci sıradaki Karabük’te yüzde 73,4, on altıncı sıradaki Düzce’de yüzde 71,3, on yedinci sıradaki Gümüşhane’de yüzde 67,8 ve on sekizinci sıradaki Bayburt’taki aşılama oranı yüzde 64 oldu.

Öte yandan, Bayburt aşılamada turuncu kategoride yer alırken, Rize, Gümüşhane ve Karabük aşılamada sarı kategoride yer aldı. Karadeniz Bölgesi’nde bulunan diğer 14 il en az 2 doz aşılamada mavi kategoride yer aldı.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, son paylaştığı tabloda gebe ölümlerine değinerek, “Gebe ölümleri 2020’de salgın öncesi yıla göre yüzde 52 artmıştı. Bu yılsa geçen yıla oranla yüzde 50 daha fazla anne adayını Kovid-19 sebebiyle kaybettik. Kaybettiğimiz gebelerin yüzde 99’u aşısızdı. Gebelerde aşılanma oranı maalesef oldukça çok düşük. Bebekler doğmalı, anneler yaşamalı” dedi.

Ayrıca Türkiye genelinde 2. doz aşı yapılma oranı yüzde 78,24 olurken, 1. doz aşı yapılma oranı yüzde 89,18 oldu. Türkiye’de birinci, ikinci ve üçüncü doz toplamı da 116 milyon 123 bin 219 olarak dikkat çekti.

AŞI KARŞITINA TEPKİ

Rize’de aşı karşıtı bir grup eylem yaptı. Eylemde polisin kimlik ibraz etmesini istediği şahıs, polisi ‘Açığa alınacağını biliyor musun’ diyerek tehdit edince çevredeki vatandaşların tepkisiyle karşılaştı.

Rize’de aşı karşıtı bir grup Memişağa Parkı'nda eylem düzenledi. Grup adına açıklama yapan Ali Osman Önder, aşının korona virüs salgınına karşı korumadığını iddia etti. Önder’e parktaki diğer vatandaşlar tepki gösterince kısa süreli gerginlik yaşandı. Polisin kimlik ibraz etmesini istemesi üzerine polisle de tartışan Önder, etrafındakilere ‘Bunu çekin sosyal medyada paylaşacağız’ dedi. Sonrasında polise dönen Önder, ‘Benim kimliğime burada da bakabilirsiniz’ dedi. Polisin ‘Tamam beyefendi kimliğini alayım’ sözleri üzerine Önder bu kez de, ‘Ben size kimlik ibraz etmek zorunda değilim’ cevabını verdi. Kimliğini vermek istemeyen Önder, ‘Siz sicil numaranızı verin, ben sizi şikayet edeceğim. Ben sizi Süleyman Soylu’ya şikayet edeceğim. Açığa alınacaksın’ dedi. Çevredeki vatandaşlar bu sözleri üzerine şahsa tepki gösterdi. ‘Sen polisi tehdit edemezsin’ diyen Rizeliler ile Önder arasında kısa süreli gerginlik yaşanırken, gerginlik polisin araya girip kalabalığı dağıtması ile son buldu.

AKDENİZ BÖLGESİ

Isparta Valisi Seymenoğlu: “Isparta genelinde yaklaşık 2 bin 100 pozitif vaka var”

Valisi Ömer Seymenoğlu, kentte günlük vaka sayısını 100 ile 130 arasında olduğunu belirterek, Isparta genelindeki vaka sayısını da yaklaşık 2 bin 100 olduğunu söyledi.

Isparta’nın Türkiye geneline göre çok kötü bir durumda olmadığını ancak bunun alınan kararların uygulanacağı anlamına gelmediğini söyleyen Vali Seymenoğlu, "Tedbirlerden vazgeçtiğimiz taktir de emin olabilirsiniz ki vaka sayılarımız hızlı bir şekilde ilerleyebilir. Pandeminin ilk gününden itibaren vaka sayılarının önemli olmadığını belirtiyorum, önemli olan vatandaşlarımızın pandeminin ne olduğunun farkına varmış olması şükürler olsun Isparta olarak pandeminin farkındayız şu anda il genelimizde son 2 aydır bin 900 ve 2 bin 100 vaka arasında seyrediyor. Günlük vaka oranımızda 100 ile 130 arasında değişmektedir” ifadelerini kullandı.

Vali Seymenoğlu, salgın döneminde aşılamanın da önemine vurgu yaptı, aşısını olmayan ya da tamamlamayan vatandaşların aşı olmasını istedi.

MARMARA BÖLGESİ

İpsala'da aşılama çalışmaları devam ediyor

Ülke genelinde olduğu Edirne'nin İpsala ilçesinde da İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde korona virüs ile mücadele kapsamında aşılama çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. İpsala Toplum Sağlığı Merkezinde vatandaşlara Biontech ve Sinovac aşısı uygulaması yapılıyor.

İpsala Toplum Sağlığı Başkanlığı yapılan açıklamada, “Korona virüsü yenmenin en önemli silahı toplum geneline yapılacak olan Covid-19 aşılamasıdır. Sadece tek doz aşı yaptırmak korona virüs hastalığından korunmak için yeterli değildir. Bu sebeple vatandaşlarımız 2’ci doz korona virüs aşılarını yaptırmak üzere İpsala Toplum Sağlığı Merkezi Aşı Polikliniği’ne davet ediyoruz. Vatandaşlarımıza hızlı bir biçimde ulaşabilmemizde bizlere yardımcı olan İpsala Kaymakamlığımıza, İpsala Belediye Başkanlığımıza, İpsala Müftülüğümüze, mahalle ve köy muhtarlıklarımıza teşekkür ederiz” denildi.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ

Eskişehir aşı sıralamasında ilk 10’daki yerini koruyor

Ülke genelinde Covid-19 ile mücadelede toplamda 116 milyonu aşkın aşı yapılırken, illere göre sıralamada 7’nci sırada bulunan Eskişehir’de 18 yaş ve üzeri nüfusun yüzde 81,6’sı 2 doz aşısını tamamladı.

Covid-19 pandemisinde Türkiye genelinde aşılanma oranı her geçen gün artıyor. Sağlık Bakanlığı’nın 29 Ekim itibarıyla açıkladığı verilere göre; birinci, ikinci ve üçüncü doz aşılarını yaptıranların sayısı 116 milyon 123 bin 219’a ulaştı. İkinci doz aşısını yaptıran iller arasında yüzde 81,6 ile ilk 10 il arasında yer alan Eskişehir’de, haftalık 100 binde görülen vaka artışı ise dikkat çekti. Kentte 2-8 Ekim arası 100 binde görülen vaka sayısı 223,89 olurken, 9-15 Ekim tarihleri arasında görülen sayı 256,97 oldu.

MUHTARLIK AŞI NOKTASI OLDU

Amasya’da yaklaşık 10 bin nüfuslu mahallesinde hedef nüfustaki 500 kişinin aşısız olduğunu öğrenmesi üzerine kaygılanan Hızırpaşa Mahallesi Muhtarı Osman Öngül, Kovid-19 aşısına erişimin kolayca olması için muhtarlık bürosunu aşı ekibine tahsis etti. Telefonla ve sosyal medya aracılığıyla aşısızlara duyuru yapan muhtarın çağrısı üzerine sadece 13 kişi gelerek aşı yaptırdı.

Korona virüs (Kovid-19) risk haritasında mavi renkte bulunan kentte 279 bin 991 olan hedef nüfusta 1. doz aşı yaptıranların oranı yüzde 90.71, ikinci doz aşılama oranı ise yüzde 84.29 olarak kayıtlara geçti. Bu oranı çoğaltmak için faaliyetler sürdüren Amasya İl Sağlık Müdürlüğü muhtarlıklarla iletişimini artırdı. Hızırpaşa Mahallesi muhtarlığında aşı ekibi görev aldı. Muhtarlığa ekibin geleceğini bir gün önceden telefon, anons ve sosyal medyadan duyuran Hızırpaşa Mahallesi Muhtarı Öngül, gün boyunca gelen kişi sayısının 13 olduğunu açıkladı.

Mahallesinde 500’e yakın kişinin aşılanmadığının bildirilmesinden çok kaygılandığını vurgulayan evli ve 3 çocuk babası Öngül, “Telefon açarak ve sosyal medya duyuruları aracılığıyla onlara ulaşmaya çalıştık. Ancak 13 kişiyi aşılayabildik. Mahalle nüfusumuz 10 bine yakın. Verilere göre 500 aşısız 10 bin kişilik bir mahallede çok fazla ve tedirgin edici” diye konuştu.

Henüz aşı olmayanları davet eden Öngül, “Ben bu zamana kadar virüse yakalanmadım. Aşılarımı düzgün oldum. Belki yakalanmışsam bile farkında bile olmadım. Çünkü bunun en büyük faydası aşı. Kentimizin daha mavi olmasını temenni ediyoruz. Bunun sağlanması için çalışacağız” şeklinde konuştu.

KIRIKKALE AŞILAMADA 'MAVİ' KATEGORİYE GEÇTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kırıkkale'nin ikinci doz aşılamada yüzde 75 seviyesini aşarak 'mavi' kategoriye geçtiğini duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Kırıkkale'nin korona virüs ikinci doz aşılmasında yüzde 75 seviyesini geçtiğini açıkladı. Bakan Koca, sosyal medya hesabındaki paylaşımında, "Kırıkkale ikinci doz aşı oranında yüzde 75’in üzerine çıkarak mavi kategorisine geçti. Aşı oranı düşük tüm illerimizde bu hedefe ulaşmalıyız" ifadesine yer verdi.

 

 
Sözeri: ‘Hakemler Avrupa tarzı maç yönettiler’
 
Erzurum şirket sermayesinde 4’üncü sırada
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Türkiye Cumhuriyeti en aziz emanettir’
Vali Memiş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlediği Kabul Töreni’nde, ...
Dadaşlar milli coşkuda buluştu
Erzurum’da Cumhuriyetin Kuruluşunun 98. yılı düzenlenen törenle kutlandı. ...
Vali Memiş 98’inci gurur yılı coşkusunu paylaştı
Erzurum Valisi Okay Memiş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
 
Yavi Şehitleri dua ve gözyaşlarıyla anıldı
Çat’ta 28 yıl önce Yavi Mahallesi'nde terör örgütü PKK tarafından 33 kişi ...
Erzurum 9 -15 Ekim vaka sayısı verileri açıklandı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - 2 – 8 Ekim aralığında 257.03 olan vaka sayısı ...
Erdoğan, şehit ailesine başsağlığı diledi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Perşembe günü Tunceli'de teröristlerle ...
 
İhmal iddiasıyla başhekim açığa alındı
Şehidin hastaneye getirilişi esnasında, helikopterin indiği alana ambulansın ...
Şehit Tortumlu tekbirlerle uğurlandı
Tunceli’nin Ovacık ilçesinde terör operasyonunda şehit düşen Jandarma ...
Dadaşlardan Şehit Tortumlu’ya vefa
Tunceli’nin Ovacık ilçesinde terör operasyonunda şehit düşen Jandarma ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri