Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da konut satışları düştü
Erzurum’da konut satışları düştü
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Erzurumspor 2. Yarıda 4’üncü sırada
Erzurumspor 2. Yarıda 4’üncü sırada
Türkiye 3 aday gösterdi
Türkiye 3 aday gösterdi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
HABERLER>TÜRKİYE
2 Kasım 2021 Salı - 02:11

Erdoğan Türk Keneşi’ne seslendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terörizm düzensiz göç, sınır aşan suçlar gibi bizi ve vatandaşlarımızı doğrudan etkileyen tehditlerin arttığı bir dönemde; yargı organlarımızın yeni diyalog zeminleri oluşturmalarına büyük önem veriyoruz" dedi.

Erdoğan Türk Keneşi’ne seslendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terörizm düzensiz göç, sınır aşan suçlar gibi bizi ve vatandaşlarımızı doğrudan etkileyen tehditlerin arttığı bir dönemde; yargı organlarımızın yeni diyalog zeminleri oluşturmalarına büyük önem veriyoruz" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Konseyi Başsavcılar Şurası’na video mesaj gönderdi. Erdoğan mesajında, "Sizlerin şahsında adaletin tecellisi için çalışan tüm yargı mensuplarımıza selam ve muhabbetlerimi iletiyorum. Türk Konseyi Başsavcılar Şurası’nın ülkelerimiz ve Türk dünyası için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Bundan 12 yıl önce kurduğumuz Türk Konseyi, Birlik ve Beraberliğimizin sembollerinden biridir. 12 senelik süreç içinde kurumsallaşmasını tamamlayan Türk Konseyi'nin küresel ölçekteki itibarı da giderek yükseliyor. Türk Konseyi yeni katılımlarla gücünü artırırken bölgesel bir işbirliği formatından çıkıp uluslararası bir yapıya kavuşuyor. Konserimizle iş birliği yapmak ve konserimize gözlemci olmak isteğini dile getiren ülkelerin sayısı da günden güne çoğalıyor" dedi.
Özellikle son yıllarda yaşanan hadiselerin her alanda yeni iş birlikleri geliştirilmesini zorunlu hale getirdiğine dikkat çeken Erdoğan, şunları kaydetti:
"Ülkelerimiz bir taraftan çok uluslu platformlarda vatandaşlarının hak ve çıkarlarını savunurken diğer taraftan da Türk dünyasını bir araya getiren yegane teşkilat olan Türk Keneşi’nin de dayanışmasını güçlendiriyor. Özellikle son yıllarda şahit olduğumuz hadiseler; ticaretten ulaşıma, savunmadan sağlığa kadar her alanda yeni işbirliği yolları geliştirmemizin bizim için bir ihtiyaçtan öte zorunluluk olduğunu göstermiştir. Nitekim bu amaçla kısa süre önce ülkemizin ev sahipliğinde İstanbul'da yetkin isimlerin katılımıyla Türk Konseyi Medya Formunu gerçekleştirdik. Forum kapsamında yapılan tartışmalarla iletişim meselesinde güçlü ve zayıf yanlarımızı tespit etme imkanı bulduk. Ülkelerimizi hedef alan dezenformasyon kampanyalarıyla mücadelede ilgili birimlerimizin etkinliğini artıracak kritik kararlar aldık. Medya Formunun hemen akabinde bugün de Bakü'de Türk Konseyi Başsavcılar Şurası’nın hayata geçirilmesinin haklı gururunu yaşıyoruz. Terörizm düzensiz göç, sınır aşan suçlar gibi bizi ve vatandaşlarımızı doğrudan etkileyen tehditlerin arttığı bir dönemde; yargı organlarımızın yeni diyalog zeminleri oluşturmalarına büyük önem veriyoruz. Cumhuriyet başsavcılıklarımız arasındaki tecrübe ve bilgi paylaşımını artıracak iletişimi ve işbirliğini çok daha etkin hale getirecek bu tarihi adımın bizi hedeflerimize daha da yaklaştıracağına inanıyoruz. Bu düşüncelerle Türk Konseyi Başsavcılar Şurası’nın hayırlı olmasını diliyor, Türk dünyasındaki tüm kardeşlerime mutluluk refah ve esenlik temenni ediyorum."

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan G20 zirvesini değerlendirdi
 
‘AK Parti açık ara önde’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan G20 zirvesini değerlendirdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Millî gelire göre dünyanın en fazla insani ve ...
‘Büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa etmekte kararlıyız’
Erdoğan, “Cumhuriyeti Kuran ve Yaşatan Kadınlar” programında yaptığı konuşmada, ...
Erdoğan’dan Büyük ve Güçlü Türkiye mesajı
Cumhuriyetin kuruluşunun 98. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımlayan ...
 
‘Sinsi oyunları milletimizle birlikte boşa çıkartacağız’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Allah'ın izniyle 2023 imtihanını ...
‘Ülkemizin hak ettiği yeri alması için çalışıyoruz’
Erdoğan, ' Eğitimiyle, sağlığıyla, güvenliğiyle, adaletiyle, ulaştırmasıyla, ...
Erdoğan: 'Güvenilir gıdaya erişim temel bir haktır'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bir tarafta 810 milyon insan en temel ...
 
‘Zerre kadar geri adım atmadık’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Hamdolsun Allah'ın yardımı ve milletimizin desteğiyle ...
Büyükelçilikler geri adım attı
Osman Kavala hakkında açıklama yapan büyükelçilikler, geri adım atarak ...
‘Türkiye teknolojileri üretir hâle gelmiştir’
Erdoğan, “Türkiye’ye yatırım yapan, Türkiye’nin aydınlık geleceğine güvenen ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri