Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor’un efsaneleri buluştu
Erzurumspor’un efsaneleri buluştu
Erzurum Pulur Köy Enstitüsü mezunuydu
Erzurum Pulur Köy Enstitüsü mezunuydu
Eroğlu’ndan bilimsel başarı
Eroğlu’ndan bilimsel başarı
JASAT’tan kaçamadılar
JASAT’tan kaçamadılar
44 ilde uyuşturucu tacirlerine operasyon
44 ilde uyuşturucu tacirlerine operasyon
HABERLER>EKONOMİ
16 Eylül 2024 Pazartesi - 11:27

Cumhuriyeti kuran şehirlerden işbirliği

Cumhuriyetin kuruluşunda etkin rol oynayan ve çok önemli 4 kongreye ev sahipliği yapan illerin Ticaret ve Sanayi Odaları Sivas’ta buluştu. İstişare toplantısı yapan odaları, işbirliği protokolü imzaladı.

Cumhuriyeti kuran şehirlerden işbirliği

Cumhuriyetin kuruluşunda etkin rol oynayan ve çok önemli 4 kongreye ev sahipliği yapan illerin Ticaret ve Sanayi Odaları Sivas’ta buluştu. İstişare toplantısı yapan odaları, işbirliği protokolü imzaladı.

Cumhuriyetin kuruluşunda yapılan kongrelere ev sahipliği yapan illerin Ticaret ve Sanayi Odaları, Sivas’ta bir araya geldi. Toplantıya; Sivas TSO Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Özdemir, Meclis Başkanı Osman Yıldırım, Erzurum TSO Meclis Başkanı Gökhan Yılmaz, Erzurum TSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Saim Özakalın, Amasya TSO Başkanı Murat Kırlangıç ve Samsun TSO Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Dilmen ile Odaların Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren STSO Meclis Başkanı Osman Yıldırım, Cumhuriyeti Kuran Şehirler buluşmasının önümüzdeki yıllarda daha çok katılımlı ve verimli bir şekilde geçeceğini söyledi.

Programın ev sahipliğini yapan STSO Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Özdemir, “Geçen sene Erzurum Ticaret ve Sanayi Odamızla beraber, genişleterek devam ederiz ümidiyle başladığımız Cumhuriyeti Kuran Şehirler buluşmalarımıza bu sene Amasya ve Samsun Odalarımıza da dâhil etik. Cumhuriyete giden yol, Samsun’dan başlayıp ülkemizin kurtulması için alınan nihai kararlarla Sivas’ta son buldu. Aslında bu yolculuğu son olarak değil bir başlangıç olarak değerlendiriyorum. Cumhuriyeti Kuran Şehirler programlarımızı, önümüzdeki yıllarda genişleterek ulusal bir program haline getirme düşüncesindeyiz. TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun öncülüğünde ve diğer başkanlarımızın da katkılarıyla inşallah bundan sonra ülke sathında ses getiren bir programla taçlandırmayı planlıyoruz. Bizlerde Ticaret ve Sanayi Odaları olarak, bundan sonra Cumhuriyet Kuran Şehirlerimizi bir araya getirerek mensuplarımız olan tüccarlar ve sanayicilerimizin ekonomik ve ticari gelişimi ile sosyal ve kültürel birlikteliğini sağlamayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Samsun TSO Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Dilmen; “Atatürk’ün milli mücadeleyi başlatmak amacıyla 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’dan Anadolu’ya çıkışı ve sonrasında Cumhuriyetin Başkenti olacak Ankara’ya kadar izlediği rota ve bu rotada kaldığı şehirlerde alınan kararlar Kurtuluş Savaşının seyrini belirlemiş ve Cumhuriyetin ilanı ile son bulmuştur” dedi.

Milli Mücadele yıllarının, tarihin en önemli mihenk taşlarından biri olduğunu hatırlatan Amasya TSO Başkanı Murat Kırlangıç, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında büyük öneme sahip tarihimizin en önemli olaylarını anmak için hayata geçirilen Cumhuriyeti Kuran Şehirler projesi için Sivas Ticaret Sanayi Odamızı ve Erzurum Ticaret Sanayi Odamızı gönülden tebrik ediyorum. Amasya Ticaret Sanayi Odası olarak projenin bir parçası olmaktan onur ve gurur duyuyoruz” dedi.

Erzurum TSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Saim Özakalın yapmış olduğu konuşmada, “Sivas Odamızla beraber bizler birer meşale yaktık. İnşallah bundan sonra ateş yumağına dönüşecek” dedi. Özakalın, Cumhuriyetin kazanım olduğunu ifade ederek, “Bizim derdimiz, davamız bunu unutturmamak her yıl üzerine koyarak bunun bir miras olmadığı emanet olduğu vurgusuyla bizden sonraki nesillere bunu aşılamaktır” dedi.

İstişare toplantısının ardından, Cumhuriyeti Kuran Şehirlerin Ticaret ve Sanayi Odaları arasında karşılıklı olarak iş birliği protokolleri imzalandı.

 
Erzurumspor’da bir ilk
 
Erzincankapı ‘dönüşüyor’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DOSİAD Erzurum odaklı ekonomi tespitlerini paylaştı
DOSİAD Temmuz 2024 dönemi Erzurum ekonomik performansını paylaştı. Değerlendirmede, ...
Bayraktar’dan enerji desteği açıklaması
Bayraktar, 'Şimdi bir tarafta dar gelirli ailelerimizi, diğer tarafta ...
Şimşek: Vatandaşlarımızın alım gücünü artıracağız
Şimşek, “Fiyat istikrarını sağlamak için politikalarımızı eşgüdüm içerisinde ...
 
Yılmaz’dan enflasyon değerlendirmesi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Eylül ayı enflasyonuyla birlikte ...
Şimşek: 'Cari açık 20 milyar doların altına geriledi'
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Temmuzda yıllık cari açık 20 milyar ...
Bayraktar: ‘Desteklere devam edeceğiz’
Elektrik ve doğal gazda hazine üzerinden vatandaşlara çok ciddi destek ...
 
‘Erzurum yaylaları organik balına kavuşuyor’
Bal üretimi ve arı potansiyeli açısından önemli merkezlerden birisi olan Erzurum'da ...
 İhracat birim değer endeksi arttı
İhracat birim değer endeksi Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,9 arttı.
Sanayi üretimi yıllık yüzde 3,9 azaldı
Temmuz ayında sanayi üretim yıllık yüzde 3,9 azalırken, aylık yüzde 0,4 arttı.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri