Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>GUNCEL
8 Ağustos 2022 Pazartesi - 03:11

Covitten ölümler arttı, Erzurum’da aldıran yok!

Haftalık Kovid-19 tablosuna göre, 25 Temmuz-1 Ağustos tarihleri arasında vaka sayısı 406 bin 322 olurken, 337 kişi koronavirüsten yaşamını yitirdi. Virüsün bulaştırıcılık katsayısındaki ciddi artışa, rağmen Erzurum’da 2’inci doz ve hatırlatma aşısındaki durgunluk devam ediyor

Covitten ölümler arttı, Erzurum’da aldıran yok!

Sağlık Bakanlığı'nca açıklanan haftalık Kovid-19 tablosuna göre, 25 Temmuz-1 Ağustos tarihleri arasında vaka sayısı 406 bin 322 olurken, 337 kişi koronavirüsten yaşamını yitirdi. Virüsün bulaştırıcılık katsayısındaki ciddi artışa, ölüm oranlarındaki yükselmeye rağmen Erzurum’da 2’inci doz ve hatırlatma aşısındaki durgunluk devam ediyor.

Erzurum’da kalabalık alanlarda bile maske takanların hemen hiç yok seviyesinde olması oldukça düşündürücü bulunuyor. Hafta sonunda Spor Toto 1’inci Ligde ilk maçların başlayacak olması, tribünlerde maske takma aymazlığının da sürmesi durumunda yeni bir salgın yaşanması ihtimali artıyor.

ERZURUM 2’İNCİ DOZ

En az 2 doz aşı olmuş 18 Yaş ve üstü nüfus verileri açıklandı. 6 Ağustos 2022 verilerine göre, Erzurum’da 2’inci doz aşı yaptıran kişi sayısı oranı yüzde 74,1 olarak kaldı. 2’inci doz aşı Türkiye ortalaması ise yüzde 85,59 olarak kaydedildi. Doğu Anadolu Bölgesinde 2’inci doz aşı olma oranının en düşük olduğu iller Bingöl, Muş, Bitlis, Ağrı ve Elazığ olarak kaydedildi. 2’inci doz aşı oranının en düşük olduğu İl Şanlıurfa olarak açıklandı.

ERZURUM SARI KATEGORİDE KALDI

Doğu Anadolu Bölgesinde bir önceki haftada olduğu gibi 7 il mavi kategoride yer aldı, Turuncu kategoride 1, sarı kategoride ise 6 il kaydedildi. Sağlık Bakanlığı 2’inci doz aşı haritasını yayımladı. Kırmızı, Turuncu, Sarı ve Mavi renklerle aşı olma oranlarının verildiği haritada, Bingöl turuncu; Bitlis, Ağrı, Muş, Erzurum, Iğdır, Elazığ illeri sarı; Van, Ardahan, Kars, Hakkari, Malatya, Erzincan ve Tunceli ise mavi kategoride değerlendirildi.

BÖLGE İLLERİ 2’İNCİ DOZ AŞI ORANLARI

Sağlık Bakanlığı 6 Ağustos 2022 verilerine göre İller 2’inci doz aşı oranı Ağrı’da yüzde 69.5, Ardahan’da yüzde 83.5, Bingöl’de 64,9, Bitlis’te yüzde 68,0, Elazığ’da yüzde 70,8, Erzincan’da yüzde 76,7, Erzurum’da yüzde 74,1, Hakkari’de yüzde 78.7, Kars’ta yüzde 77,9, Muş’ta yüzde 65,2, Malatya’da yüzde 76,6, Tunceli’de yüzde 80.2, Van’da yüzde 75.7 oldu.

1 HAFTADA 337 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ
Sağlık Bakanlığı'nca açıklanan haftalık Kovid-19 tablosuna göre, 25 Temmuz-1 Ağustos tarihleri arasında vaka sayısı 406 bin 322 olurken, 337 kişi koronavirüsten yaşamını yitirdi.
Sağlık Bakanlığı tarafından 25 Temmuz- 1 Ağustos tarihleri arasındaki Kovid- 19 tablosu yayımlandı. Yayımlanan haftalık koronavirüs tablosuna göre, 406 bin 322 kişide koronavirüs vakası tespit edildi. 337 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybederken, 387 bin 653 kişinin de karantina ve tedavisi sona erdi.Tablodaki diğer verilere göre koronavirüste toplam vaka sayısı 16 milyon 295 bin 817 oldu. Toplam vefat sayısı ise 99 bin 678'e ulaştı.

 'VİRÜSÜN BULAŞTIRICILIK KATSAYISI 20 KAT ARTTI'

Göğüs Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Şevket Özkaya, “3 yıldır ben bu hastalığa hiç yakalanmadım' diyen bir grup var. Bu grup yeni dalga da pozitif olarak geliyor. Şuan ki dalgada da virüsün bulaştırıcılık katsayısı 20’yi geçti” dedi.

Türkiye’de pandeminin ilk çıktığı zamanlarda 1 kişinin sadece 1 vatandaşa korona bulaştırdığını ve o günlerde virüsün bulaşıcılık katsayısının düşük olduğunu söyleyen Prof. Dr. Şevket Özkaya, bugüne özel önemli açıklamalarda bulundu.

“TERS DALGA”

Yaz aylarında yaşadıklarını dalganın kendilerini şaşırttığını ifade eden Dr. Şevket Özkaya, "Buna ters dalga da diyebiliriz. Daha önceki dalgalarda olmayan vaka sayılarını ulaştık. Şuan Türkiye’deki salgında günlük en yüksek vaka sayısına ulaştık. Bu vaka sayılarına rağmen ölen hastamız veya yoğun bakımda yatan kritik hasta sayımız oldukça azdır. Vaka sayıları bu kadar yüksek iken yatan sayısının az olması bunun ters bir dalga olduğunu gösteriyor” diye konuştu.

“1 KİŞİ 20 KİŞİYİ ENFEKTE EDİYOR"

Vakaların bulaşıcılık oranının 20 kat arttığını ifade eden Özkaya, "Bu grup yeni dalga da pozitif olarak geliyor. 3 yıldır saklandık ama nasıl yakalandık şaşkınlığı içerisindeler. Bunun sebebi ile ilgili şunu söyleyebiliriz: Virüsün bulaştırıcılık katsayısı vardır. İlk pandemi açıklandığında bu virüsün bulaştırıcılık katsayısı 1 ile 1 buçuk katsayısındaydı. Şuan ki dalgada da virüsün bulaştırıcılık katsayısı 20’yi geçti. 1 kişi 20 kişiyi enfekte ediyor demektir. Şuana kadar en yüksek katsayı ile karşı karşıyayız demektir. Halkımız panik yapmasına gerek yok. Neredeyse grip gibi geçiyor. Bu şekilde giderse herkes enfekte olacak ve toplum bağışıklığı ve aşı ile yılbaşına kadar oldukça rahatlayacağımızı söyleyebiliriz” şeklinde konuştu.

"HATIRLATMA DOZU ÖNERİSİ"

50 yaş üzeri vatandaşların hatırlatma dozlarının olması gerektiğini belirten Özkaya, "4. ve 5. dozları olalım mı diye insanlar soruyor. 50 yaş ve üstündeyseniz ve aşınızın üzerinde 6 ay geçtiyse mutlaka hatırlatıcı dozlarınız olmanızı öneriyoruz. Toplumda aşılama başlamadan önce gelen vakalardan bir örnek vermiştik. Kasım 2020’de Covid pozitif saptadığımız bir hasta ilaç tedavisi almayı reddetmişti. O zaman ciddi akciğer tutulumu ile yatırmıştık. 2 sene sonra tekrar pozitif olarak geldi aşılarını olduğu için grip gibi atlattı” ifadelerini kullandı.

 
‘Önce yoldaş sonra yol’
 
İller inşaat sektörü performansı açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erbaş’tan İsrail’e kınama
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İsrail’in Gazze’ye yaptığı hava saldırılarına ...
Yanık ASHB destek verilerini paylaştı
Yanık, “Sosyal ve ekonomik zorluklar sebebiyle eğitim hayatını sekteye ...
ÖSYM Başkanlığına Ersoy atandı
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığına Prof. Dr. Bayram ...
 
Kabe etrafındaki bariyerler 2,5 yıl sonra kaldırdı
Suudi Arabistan’da 2,5 yıl aradan sonra Covid-19 salgınıyla mücadele çerçevesinde ...
Koca'dan maymun çiçeği virüsü açıklaması
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Şu ana kadar ülkemizde 5 maymun çiçeği ...
'Kardeşliğimize göz dikenlere fırsat vermeyiz'
Özdemir, ‘Biz Aleviler olarak Türkiye Cumhuriyeti devletinin bizzat kendisiyiz. ...
 
'Müslüman Dilendirmezler Cemiyeti’ dua alıyor
Geçmişi 1900'lü yılların başlarına uzanan ve dönemin Bayburt Kaymakamı ...
Malazgirt Zaferi etkinliklerinde geri sayım
Muş'un Malazgirt Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
Erbaş’tan barış ve bereket niyazı
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Türk milletinin ve tüm İslam aleminin ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri