Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
U15 Kız Millî Takımı Erzurum Kampı tamamlandı
U15 Kız Millî Takımı Erzurum Kampı tamamlandı
MİT’ten Süleymaniye’de nokta operasyon
MİT’ten Süleymaniye’de nokta operasyon
Erzurum’da ‘Tarihin İzinde Ecdada Vefa’
Erzurum’da ‘Tarihin İzinde Ecdada Vefa’
ASHM’den “Bir kalem, bir gelecek” projesi
ASHM’den “Bir kalem, bir gelecek” projesi
Palandöken'e kar düştü
Palandöken'e kar düştü
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
10 Temmuz 2024 Çarşamba - 13:06

Bozbey: ‘Erzurum 4. sırada’

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ‘30 büyükşehir içinden, nüfus oranına göre İstanbul birinci sırada yer almıyor. Kocaeli 1'inci, İstanbul 2, İzmir 3, Erzurum 4, Ankara 5'inci sırada yer alıyor. ‘ dedi

Bozbey: ‘Erzurum 4. sırada’

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ‘30 büyükşehir içinden, nüfus oranına göre İstanbul birinci sırada yer almıyor. Kocaeli 1'inci, İstanbul 2, İzmir 3, Erzurum 4, Ankara 5'inci sırada yer alıyor. ‘ dedi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa'nın İstanbul'dan sonra en büyük ekonomilerden birisi olmasına rağmen, devletten aldığı payda 12'inci sırada yer aldığını söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, haziran ayı değerlendirme toplantısı için gazetecilerle bir araya geldi. Bursa'nın büyük bir ekonomiye sahip olmasına rağmen devletten aldığı payda 12'inci sırada yer aldığını belirterek, “Genel idarenin yapacağı işler ve hizmetlerin son derece önemli olduğunu paylaşmak istiyorum. Bursa İstanbul'dan sonra en büyük ikinci ekonomisine sahip fakat ihracatta 4. sıraya düştük. Bursa devlete önemli katkılar sağlıyor ancak konu devletten aldığı paya geldiğinde Kocaeli'nin 10 sıra altında yer alıyor. Kocaeli nüfus oranına göre en fazla pay alan büyükşehirdir. 30 büyükşehir içinden, nüfus oranına göre İstanbul birinci sırada yer almıyor. Kocaeli 1'inci, İstanbul 2, İzmir 3, Erzurum 4, Ankara 5'inci sırada yer alıyor. Bu, kişi başı aylık gelir ve devletten aldığı payın sıralamasıdır. Sıralamaya devam edecek olursak, Mersin 6'ıncı, Konya 7'inci, Tekirdağ 8'inci, Eskişehir 9'uncu, Muğla 10'uncu, Malatya 11'inci, Bursa ise 12'inci sırada.” ifadelerini kullandı.

Bozbey, devlet kanadından gelen desteklerin tekrardan gözden geçirilmesini ve yapılacak çalışmalarda birlikte hareket edilmesi gerektiğini vurgulayarak sözlerine devam etti: “Devletten aldığı aylık kişi başı payda 12'inci sırada ama diğer tarafta hizmetleri de hesaba katsak belki 20'inci sıradadır. Burada sığınmacılar bu hesabın içinde yok. Bursa yıllardır iktidarın yönettiği bir şehir olmasına rağmen yatırım konusunda aldığı destek çok geride. Burada bize düşen kamuoyunu bilgilendirmektir. Bizler, Bursalıların taleplerini Ankara'ya iletmeye devam edeceğiz. Biz Bursa olarak sesimizi çıkartamazsak, taleplerimizi sürekli olarak dile getirmezsek bugüne kadar Bursa'ya karşıdan baktıkları gibi bakmaya devam ederler. Biz yanımızdan baksınlar istiyoruz. Onun için bu yapılmayanların ne olduğunun takipçisi olacağız ve paylaşacağız”

Kişi başına düşen gelirde birçok büyük şehirden daha az pay aldığını belirten Bozbey Bursa Valisi Mahmut Demirtaş ve BTSO Başkanı İbrahim Burkay ile görüşmelere devam ettiklerini ve vergilendirme konusu üzerine çalışacaklarını ifade ederek, “Hem valimiz hem BTSO başkanımızla görüştük. Bazı kuruluşların vergilerini Bursa'da ödemeleri için çalışma yapacağız. Bazı önemli kurumların merkezi İstanbul'da ve büyük mükellefler vergi dairesine kayıtlılar. Hem Bursalılardan hem de büyük firmalardan destek istiyoruz” şeklinde konuştu.

 
Sele kapılan çoban 30 kilometre sürüklendi
 
KUDAKA Oltu Taşı araştırması yayımlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ATAUNİ Bilimsel Araştırmada gündem oluşturdu
Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından, Atatürk Üniversitesinin ...
DHMİ Haziran ayı Erzurum verileri açıklandı
**ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - 2023 yılı Haziran ayına göre, 2024 ...
Prof.Dr. Yazıcoğlu’ndan çarpıcı değerlendirme
Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın ...
 
Roket yarışlarında madalyaları topladı
Türkiye'de teknolojiye yönelik yatırım ve girişimler desteklendikçe buna ...
Atatürk Üniversitesinin 3 projesi finalde
  Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarına
Genç Girişimciler Kurulu projeleri değerlendirdi
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Erzurum Genç Girişimciler Kurulu ...
 
‘Türk Ordusu modern orduların mimarı’
Atatürk Üniversitesi, Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Savaş Eğilmez, ...
ATAUNİ Veteriner Fakültesinden bilimsel başarı
Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. ...
İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Erzurum’da
TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu, Hükümlü ve Tutuklu Haklarını İnceleme ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri