Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor’un efsaneleri buluştu
Erzurumspor’un efsaneleri buluştu
Erzurum Pulur Köy Enstitüsü mezunuydu
Erzurum Pulur Köy Enstitüsü mezunuydu
Eroğlu’ndan bilimsel başarı
Eroğlu’ndan bilimsel başarı
JASAT’tan kaçamadılar
JASAT’tan kaçamadılar
44 ilde uyuşturucu tacirlerine operasyon
44 ilde uyuşturucu tacirlerine operasyon
HABERLER>EKONOMİ
23 Haziran 2023 Cuma - 18:16

Bölge Girişimcileri ETÜ’de buluştu

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Kristal Girişimcilik Merkezi yürütücülüğünde ATA TEKNOKENT A.Ş. ve Sistem Global Danışmanlık A.Ş. ortaklığında yürütülen TÜBİTAK 1512 BİGG programı faaliyetleri tüm hızıyla devam ediyor.

Bölge Girişimcileri ETÜ’de buluştu

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Kristal Girişimcilik Merkezi yürütücülüğünde ATA TEKNOKENT A.Ş. ve Sistem Global Danışmanlık A.Ş. ortaklığında yürütülen TÜBİTAK 1512 BİGG programı faaliyetleri tüm hızıyla devam ediyor.

Nisan ayından beri sürdürülen faaliyetlerle bölgedeki girişimcilerden ilk olarak proje fikirleri toplanmış ve ön değerlendirmeye tabii tutulduktan sonra belirlenen girişimcilere 14 başlıkta Girişimcilik Yol Haritası Eğitimi verildi. Eğitim programının ardından girişimcilere iş fikirlerini yazabilmeleri için uzmanlar tarafından mentörlük yapıldı.  Sürecin sonunda ise TÜBİTAK’a bildirilecek girişimcileri seçebilmek için bir DEMODAY yapılarak iş fikri sahipleri alanında uzman jüri üyelerinin karşısına geçerek projelerini tanıttı.

Etkinlikler hakkında değerlendirmelerde bulunan ETÜ Kristal Girişimcilik Merkezi Koordinatörü ve TÜBİTAK KristalBİGG yürütücüsü Arş. Gör. Gürkan Kalınay: “ETÜ Kristal Girişimcilik Merkezi olarak faaliyetlerimize başladığımız 2019 yılından beri hedefimiz bölgesel girişimcilik ekosistemini nitelikli hale getirmektir. Bu hedef doğrultusunda çalışarak bölgedeki girişimcilik ekosistemine nitelikli girişimciler kazandırdık ve bu girişimcilerimiz de ülkemizin ekonomisine katma değeri yüksek ürünlerle katkı sağlıyorlar. Nitelikli girişimcilerin TÜBİTAK gibi lokomotif bir kurumun desteklerinden merkezimiz sayesinde yararlanması onlar için büyük bir avantaj sağlıyor. Bu şekilde bölge girişimcileri girişimcilik öykülerini bir çatı altında bir bütün olarak sürdürebilecekleri imkânı ve rahatlığını yakalamış durumdalar” diye konuştu.

Süreç hakkında konuşan ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak ise; “ETÜ Kristal Girişimcilik Merkezi kurulduğu günden itibaren bölgesel ve ulusal anlamda katma değeri yüksek, ülke ekonomisinin dışa bağımlılığını azaltacak ürünler ortaya koymanın gayreti ve çabasıyla faaliyetlerini sürdürüyor. Bunları yaparken bu yapı altında kurulan teknogirişim firmaları sayesinde bölgesel anlamda tüketen gençler yerine üreten gençlere evrilen bir sürecin de önemli aktörlerinden biri haline geldi. Ayrıca merkezimiz ön kuluçka merkezi olmasına rağmen TÜBİTAK BİGG desteğini de almış ve bölgede bu süreci ön kuluçkadan TÜBİTAK’a yürüten tek girişimcilik merkezi olmuştur. BİGG sürecinin son aşaması olan DEMODAY etkinliği ile de girişimcilerimize TÜBİTAK jürilerinin önüne çıkmadan bu deneyimi yaşatarak onlara projelerini geliştirme noktasında önemli katkılar sundular”  İfadelerini kullandı.

 

 
Yıldırım düştü, çatı alev aldı
 
Diyarbakır Anaları: ‘Dünyaya Meydan Okuyan Kadınlar’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ümitler son güne kaldı
Pazarlardaki kurbanlıklar flaş gösterimlerle tanıtılıp, alıcıları var ...
Erzurum’da bin kişi başına 170.7 araç düşüyor
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da Mayıs ayı ölçeğinde trafiğe kayıtlı ...
Erzurum araç devir verileri açıklandı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da 3 bin 140 otomobil, 34 minibüs, 8 ...
 
TMO: 'Hububat alımlarımız devam ediyor'
Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü (TMO), hububat alımları için 310’u ...
TCMB faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının ...
Reel kesim güven endeksi 0,6 puan arttı
2023 yılı Haziran ayında mevsimsellikten arındırılmış Reel Kesim Güven ...
 
Erzurum tasarımda 2'inci sırada
ERZURUM GAZETESİ ÖZEL - Erzurum tasarım sayısı düzeyinde Doğu Anadolu ...
Erzurum’da istikrar çek verilerine yansıdı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da Mayıs ayında 1,8 milyar TL tutarında ...
Erzurum 5 ayda 128 marka çıkardı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’dan Mayıs ayında 28, bu yılın ilk 5 ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri