Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) iş arayanların umudu olmaya devam ediyor. Belediyeler, okullar ve bazı kurumlarda 9 ay geçici süre ile çalıştırılmak üzere 3 Bin 500 kişinin işe alındı. Bunların 3 Bin 300’ü dün itibariyle işe başladı. Alınan yeni kararla beraber İŞKUR TYP kapsamında başvuruları 26 Ekim’de başlayacak programla Bin 375 işçi daha alınacak 10 gün sürecek başvurularının ardından işe alınacaklar kura ile belirlenecek.
3 BİN 300 İŞCİ DÜN İŞBAŞI YAPTI
Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında alınan işçilerin dün işbaşı yaptığını aktaran Erzurum İŞKUR Bölge Müdür Yardımcısı Halit Topçu, “TYP kapsamında 7 Ekim’de başvuruları başlayan iş başvurularından sonra kura sonucu seçilen 3 Bin 300 işçi dün itibariyle iş başı yaptı. Toplamda ise 3 Bin 500 işçi seçildi. Bunlar içinden kalan 200 işçi önümüzdeki ay işe başlayacaklar. Bu işçiler 9 ay süreyle asgari ücretle çalışacaklar. Kış döneminde işsizlikten dolayı sıkıntı yaşanmaması ve işsizliğe çözüm olması amacıyla açılan bu program ekmek kapısı olmaya devam ediyor.” dedi.
EK KONTENJAN AÇILDI
Alınan yeni bir kararla ek işçi alınacağını da belirten Topçu, “Aldığımız 3 Bin 500 işçiye ek olarak Bin 375 işçi daha alınacaktır. Bu ek kontenjan için başvurular 26 Ekim tarihinde başlayacak ve 10 gün sürecektir. Başvurular sonrası noter huzurunda çekilen kuralar sonucu, Milli Eğitim Müdürlükleri, Belediyeler, Göç İdaresi ve Orman Su İşlerinde 9 aylık işe başlayacaklardır. Bu TYP programı toplamda 80 projeden oluşmaktadır.” diye konuştu.
İŞGÜCÜ PİYASISINA BÜYÜK DESTEK
TYP programının işgücü piyasası gereklerine bir cevap niteliğinde olduğunu söyleyen Topçu, “İŞKUR istihdamın her alanında yer almakta ve iş gücü piyasası gereklerine cevap verebilmek için eğitim ve istihdam konusunda ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliğini sürekli geliştirmektedir. Türkiye İş Kurumu tarafından istihdamın korunmasına ve artırılmasına, işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine, işsizliğin azaltılmasına ve özel politika gerektiren grupların iş gücü piyasasına kazandırılmasına yardımcı olmak üzere düzenlenen aktif iş gücü hizmetleri kapsamında kurs, program, proje ve özel uygulamalar gerçekleştirilmektedir. Toplum yararına programlarda bu kapsamda işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan ya da yüklenici eli ile toplum yararında bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çeken işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek iş gücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak olarak belirlenmiştir.” şeklinde konuştu.