Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trendyol 1. Lig: Ankara Keçiörengücü: 4 - Manisa FK: 0
Trendyol 1. Lig: Ankara Keçiörengücü: 4 - Manisa FK: 0
ERSANDER’den Öğretmenler Günü etkinliği
ERSANDER’den Öğretmenler Günü etkinliği
Özden: ‘Mesleklerin en kutsalı öğretmenliktir’
Özden: ‘Mesleklerin en kutsalı öğretmenliktir’
Tanfer: ‘Eğitimin kahramanları öğretmenlerimizdir'
Tanfer: ‘Eğitimin kahramanları öğretmenlerimizdir'
Özcan’dan Öğretmenlere vefa
Özcan’dan Öğretmenlere vefa
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
28 Ağustos 2015 Cuma - 03:18

Bilişim dikkati Erzurum'a yönelecek

Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü tarafından gerçekleştirilecek olan 2. Ulusal Yönetim Bilişim Sistemleri Kongresi, ülkede bilişim alanında tüm dikkatleri Erzurum’da toplayacak.

Bilişim dikkati Erzurum a yönelecek

Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi  Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü tarafından gerçekleştirilecek olan 2. Ulusal Yönetim Bilişim Sistemleri Kongresi, ülkede bilişim alanında tüm dikkatleri Erzurum’da toplayacak. 8-10 ekim tarihleri arasında kaydedilecek olan Kongre’ye Tüm üniversitelerden çok sayıda bilim insanının katılımı bekleniyor.

ÖZEN AÇIKLAMA YAPTI

Kongre hakkında bilgi veren ve çağrıda bulunan, Atatürk Üniversitesi  İİBF Yönetim Bilişim Sistemleri  Bölüm Başkanı Prof. Dr. Üstün Özen, ‘Teknolojik gelişmeler, insan yaşamını ve iş yapış biçimlerini doğrudan etkilemektedir. İnsanların gündelik yaşamlarına hakim olan ve etkileşimlerini önemli düzeyde etkileyen yeni iletişim teknolojileri, yönetsel süreçlerin de daha efektif ve günümüz koşullarına uygun hale getirilmesini adeta zorunlu kılmaktadır. İçinde bulunduğumuz yüzyılda, dünyamız küresel ölçekte muazzam bir “ağ toplumu” haline gelmiştir. “ ifadelerini kullandı.

ÖZEN’İN ÇAĞRISI

Çağrısında, ‘‘Bu hızlı akış ve dijital ağlarla çevrelenmiş yapı içerisinde geleneksel yönetim süreçlerinin yetersiz kaldığı ifade edilebilir.” diyen özen şunları kaydetti, ‘ Birçok formatta (yazılı, görsel, işitsel vb.) “çoklu veri”nin mekân ve zaman sınırlaması olmaksızın bilgisayar sistemleri üzerinden dijital akışı, entegrasyonu ve kullanıcılar elinde dönüşümü, verinin yönetimi sorununu beraberinde getirmektedir. Birçok teorisyen tarafından “bilişim toplumu” olarak da adlandırılan günümüzdeki toplumsal yapının çözümlenmesi, bu süreçlerin bütün aktörleri ile tanımlanması ve anlaşılmasıyla mümkün olacaktır.’  

İLETİŞİM SİSTEMLERİ VE DİJİTAL ALTYAPI

Karmaşık iletişim süreçleri ve dijital altyapının sağladığı olanakların, sunulan hizmetleri de çeşitlendirdiğini, kapsamlı hale getirerek ve ileri teknoloji ile aracılanmış boyuta taşıdığını belirten Özen, ‘ Toplumun geniş kesimlerine götürülen hizmetlerin genelinde teknoloji temelli yapılanmalar yer almaktadır. “Akıllı” teknolojiler, günlük yaşam pratiklerinde insanların her türlü ihtiyacını karşılar düzeye ulaşmıştır. Günümüz sektörlerinin hemen hemen tamamında web tabanlı işleyişe rastlamak mümkündür. Bu da, organizasyonlarda iletişim süreçleri ile veri aktarımında web ve internet yönetiminde uzmanlaşmayı gerekli kılmaktadır. İş ve işleyiş süreçlerinde “büyük veri”, “veri madenciliği”, “veri ambarı”, “karar destek sistemleri” gibi birçok kavram literatürdeki yerini sağlamlaştırmış; günümüzde ulaşılan ve kullanılabilir verinin yoğunluğu, veri işleme süreçleri ile metodolojik kurgulamalarda dönüşümlere neden olmuştur. Bilgi teknolojileri aracılığıyla dolaşımda bulunan, bireysel ve kurumsal düzeyde hayati önem taşıyan verinin saklanması, veriye erişim ve verinin yeniden işlenmesi ise “bulut bilişim” uygulamalarının günümüz tartışma platformlarına taşınmasına yol açmıştır. Bu saklama süreçleri, veri güvenliği ve siber savaşları/davranışları küresel ölçekte değerlendirilmesi gereken bir konu haline getirmiştir. “vurgusunu yaptı.

SOSYAL MEDYA VE SOSYAL AĞLAR

Sosyal Medya ve Sosyal Ağlar kavramlarına da değinen Özen şunları kaydetti, ‘Günlük dilde sıkça rastlanan “sosyal medya” ile “sosyal ağlar” hem sivil yaşamda hem de devlet uygulamalarında “e” esaslı uygulamaları ve dijital etkileşim ortamlarını gündeme getirmektedir. Verinin akışı kadar, veriye erişimin de sorgulandığı günümüzde özellikle 1970’lerde öne çıkan ve şimdilerde ivme kazanan bir başka tartışma konusunu da “sayısal uçurum” oluşturmaktadır. Veriye erişim, çoğu zaman ülkeler arasında bir rekabet gücüne dönüşebilmekte; veri akış yönü ve verinin içeriği, siyasi, toplumsal, ekonomik ve askeri kararların alınmasında, politikalar geliştirilmesinde stratejik önem kazanmaktadır.

Özellikle üretim ve dağıtım süreçlerinde bilişim teknolojilerinin hakimiyet kazanması, dünya ticaret anlayışını ve pazarlama süreçlerini topyekün yeniden belirlemiştir. Eğitim, sağlık, iletişim/haberleşme, çevre, lojistik gibi birçok alanda egemen karakter kazanan bilişim teknolojileri, Yönetim Bilişim Sistemleri, İş Süreç Yönetimi, Enformasyon Okuryazarlığı, Tedarik Zinciri Yönetimi gibi birçok mesleki alanın gelişimine öncülük etmiştir. Bu alanlardaki mesleki gelişim, günümüz uzman personel ihtiyacını karşılamaya dönük bir yapının hızla gelişmesine öncülük etmektedir. Bu gelişmelerin üzerinde durulması gereken en temel konu ise ulusal ve uluslararası ölçekte etik kuralların ve yasal mevzuatın geliştirilmesidir. “    

KONGRENİN KONU BAŞLIKLARI

 

Özen, ‘Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü tarafından 8-9-10 Ekim 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan “2. Ulusal Yönetim Bilişim Sistemleri Kongresi” tüm bu sıralanan konu başlıklarını ve bu konuyla ilişkili alt başlıkları ele almak, gündeme getirmek ve tartışmak üzere birçok üniversitemizden, güzide bilim insanlarını, çeşitli kurum ve kuruluşlardan araştırmacı ve alan uzmanlarını bir araya getirmeyi amaçlamaktadır. Kongrede, bilim insanları aşağıdaki başlıklar çerçevesinde özgün çalışmalar sunmaya davet edilmektedir:

Yönetim Bilişim Teorileri, Büyük Veri, Veri Madenciliği, Veri Ambarları, Karar Destek Sistemleri, Yapay Zekâ Uygulamaları, Robotik, Web Zekâsı, Uzman Sistemler, Yapay Sinir Ağları, Bulanık Mantık, Genetik Algoritmalar, Bulut Bilişim, Mobil Sistemler, Akıllı Teknolojiler, Sanal Gerçeklik Sistemleri, Simülasyon Sistemleri, Ses-Görüntü İşlemleri, Sistem Analizi ve Tasarımı, Dijital Oyunlar, Sosyal Medya, Sosyal Ağlar, E-Dönüşüm, E-Devlet, E-Ticaret, Mobil Ticaret, E-İşletme, E-Öğrenme, Öğrenme Analitikleri, Sayısal Uçurum, Coğrafik Bilgi Sistemleri, Yeşil Bilgi Teknolojileri, Sağlıkta Bilişim, Eğitimde Bilişim, Adli Bilişim, Engelsiz Bilişim, Elektronik Belge Yönetimi Sistemleri, Dijital İmza, Kriptoloji, Bilişim Sistemleri ve İletişim, Bilişim Okuryazarlığı, Bilişim Sistemleri ve Hukuk, Bilişim Sistemlerinde Gizlilik ve Güvenlik VE. Bilişim ve Operasyonel Yönetim.

Kongre, burada listelenmeyen, Yönetim Bilişim Sistemleri konusunu ele alan diğer başlıklar ile ilgili bildiri önerilerine de açıktır. Konu kapsamının genişliği çok farklı başlıkların geliştirilmesi ve ele alınmasına olanak tanımakta; farklı disiplinlerin bir aradalığı Yönetim Bilişim Sistemleri konusunun derinlemesine irdelenmesinin önünü açmaktadır. “

 

 
Davutoğlu'ndan Tarık Bin Ziyad vurgusu
 
Kozan maçını Okur yönetecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aziziye Kaymakamlığı’ndan proje başarısı
Aziziye Kaymakamlığı Proje Ofisi tarafından Avrupa Gönüllü Hizmeti Projesi ...
Nasıl oldu bu?...
Görmez, ‘Kızının adını başka bir erkeğe telaffuz etmekten çekinen yaşlı ...
Özlenen işbirliği
TÜBİTAK tarafından düzenlenen Elektromobil Yarışları, Bilim, Sanayi ve ...
 
Protestoda yüzde 6.2’lık gerileme
M.AKDAĞ-TBB Risk Merkezi Temmuz dönemi protestolu senet verilerini açıkladı.
GHSİM Proje Üretiminde 3’üncü sırada
2015 yılı içerisinde birçok projeye imza atan GHSİM açıklanan SODES proje ...
“Camilerimizi şehirlerin kalbine taşıyamadık…”
Görmez, ‘Şehirlerimizin kalbinde devasa camiler inşa ettik, ama camilerimizi ...
 
2 Üniversiteden tarımsal başarı
Atatürk ve Iğdır üniversitelerinin ziraat fakültelerine ait deneme sahalarına ...
DEG, beklentilerini raporlaştırdı
Dünya Engelliler Gelişim Derneği, engellilere kanunen verilmesi zorunlu ...
ŞEHİRDER’den Yemin Önerisi
ŞEHİRDER Başkanı Ertaş, Türkiye Cumhuriyeti milletvekillerinin okuyup ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri