Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
Jandarma sahip çıktı
Jandarma sahip çıktı
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
15 Kasım 2021 Pazartesi - 02:56

Bakan Yanık’tan atama dönemi açıklaması

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, en son 2020 Ocak ayında kamuya engelli atamalarını yaptıklarını belirterek, uzun bir pandemi dönemi sürecinden sonra 2021 sonunda veya en geç 2022 başında engelli atamalarını yapmak istediklerini söyledi.

Bakan Yanık’tan atama dönemi açıklaması

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, en son 2020 Ocak ayında kamuya engelli atamalarını yaptıklarını belirterek, uzun bir pandemi dönemi sürecinden sonra 2021 sonunda veya en geç 2022 başında engelli atamalarını yapmak istediklerini söyledi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, çeşitli programlara katılmak üzere Konya’ya geldi. Bakan Yanık, AK Parti Teşkilat Akademisi Eğitim toplantısına katıldıktan sonra Konya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve bakanlığına bağlı kuruluşları ziyaret etti. Programında son olarak Selçuklu Otizmli Bireyler Vakfı’nı (SOBE) ziyaret eden Bakan Derya Yanık, sınıfları gezerek incelemelerde bulundu. Derya Yanık burada yaptığı konuşmada bakanlık olarak kişinin ihtiyacına dönük ve eğer mümkünse aile çevresinden, kendi sosyal çevresinden kopmadan sosyal hizmetleri onlara sunmaya çalıştıklarını kaydetti. Engellilerle alakalı yaptıkları çalışmalardan bahseden Bakan Yanık, “Engellilerimizle alakalı çalışmalarımızı birkaç başlıkta toplayabiliriz. Bir tanesi aile odaklı sosyal hizmetlerimiz. Bu nedir? Eğer engelli bireylerimiz kendi sosyal ve aile ortamlarında kalmaya devam edebileceklerse onlara aile ortamında olmalarına imkan sağlayacak ebeveynleri, aile fertleri varsa kendi ortamlarında tutup hem engelli desteği hem de engelli bakım desteği, engelli bireye bakan kimseye, ki bu çoğunlukla anneler, onlara bakım desteği sağlıyoruz. Eğer bu mümkün değilse, engelli bireyin aile ortamında kalması mümkün değilse o zaman onların bakım ve rehabilitasyonu için onları kuruluşlarımıza alıyoruz. Engelliliğin çeşidine, derecesine göre engelli bireylerimizin ihtiyaçlarına uygun, bazen tedavi, bazen rehabilitasyon, bazen otizmli çocuklarımızda olduğu gibi özellikle eğitim ve rehabilitasyon gibi ihtiyaca uygun çeşitlilikte ihtiyaç derecesine göre oluşturulmuş her bir otizmli çocuğumuz için onun yaş grubuna, otizm derecesine uygun tek tek aslında öznel eğitim metodolojisi geliştirilmiş ve onların bir an önce rehabilitasyonlarının tamamlanması ve eğer hafif derecedeyse normal hayata katılmaları, değilse en azından bireysel ihtiyaçlarını, öz bakımlarını gerçekleştirecek şekilde bir eğitim ve rehabilitasyon uygulanıyor. Biz bakanlık olarak bu anlamdaki hizmetlerimizi hem ihtiyaca, hem engellilik çeşidine göre ve sahada 81 ilimizdeki engelli bireylerimizin sayı ve yoğunluklarına göre sürdürmeye devam edeceğiz. Bu anlamda tabii sahadan aldığımız geri bildirimler, hizmetlerimizin kalitesinin, ihtiyaca cevap verip vermediğinin değerlendirilmesi, bir anlamda bu gözlemler bizim hizmetlerimizin sağlamasını da yapmamıza vesile oluyor. O yüzden de yerinde görmeyi, yerinde incelemeyi de doğrusu önemsiyoruz” diye konuştu.

“KAMU KURULUŞLARIMIZI OLABİLDİĞİ KADAR ÇOK ENGELLİ İSTİHDAMI NOKTASINDA TEŞVİK ETMEYE ÇALIŞIYORUZ”

En son 2020 Ocak ayında kamuya engelli atamalarını yaptıklarını hatırlatan Yanık, “Araya maalesef uzun bir pandemi dönemi girdi. Şimdi tekrar kamu kurum ve kuruluşlarımızdan taleplerini topluyoruz. 2021 sonunda veya en geç 2022 başında engelli atamalarını da yapmak istiyoruz. Engelli yurttaşlarımız sıklıkla bizim bakanlığımızdan atama yönündeki taleplerini doğal olarak Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü bizim bünyemizde olduğu için bizden istiyorlar. Ama bizim buradaki fonksiyonumuz bir koordinasyondur. Onu da paylaşmak isterim. Biz hiçbir kamu kuruluşuna ‘sana şu kadar engelli ataması yapıyorum, sana bu kadar personel gönderiyorum’ deme hakkına sahip değiliz. Biz oralardan taleplerini topluyor daha sonra atamayı gerçekleştiriyoruz. Ama engelli vatandaşlarımız adına onların bir temsilcisi olarak, onların haklarını savunan bir bakanlık olarak kamu kuruluşlarımızı olabildiği kadar çok engelli istihdamı noktasında teşvik etmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

 
‘Tek gayemiz ecdada layık olabilmektir’
 
Erzurum hava ulaşımında normali yakaladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kukara güven tazeledi
Türk Yerel Hizmet-Sen Erzurum Şubesi'nin 7. olağan genel kurul toplantısı ...
Son 24 saatte korona virüsten 217 kişi hayatını kaybetti
Sağlık Bakanlığı aşılama verilerini açıkladı: “Aşılamada ilk sırada yüzde ...
Bakan Yanık’tan yeni destek açıklaması
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelerin ...
 
Erzurum eksi 7 dereceyi gördü
Erzurum’da hava sıcaklığının düşmesiyle gece termometreler eksi 7’iyi ...
Türk Kızılay’dan eğitim seferberliği
Kızılay Erzurum Doğu Anadolu Bölge Afet Müdahale Merkezi tarafından, Ağrı ...
Sağlıkta organ bağışı gündemi
Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, İstanbul, Adana, Erzurum ve Samsun’daki ...
 
Alcan’dan mobbingle mücadele değerlendirmesi
Mobbing ile Mücadele Derneği Danışma Kurulu Üyesi Erzurum Temsilci Başkanı ...
Çarşamba günü kar geliyor
Doğu Anadolu Bölgesinde hava sıcaklığı mevsim normallerinin 4 ila 8 derece ...
Erzurum YEDAM hizmete açıldı
Erzurum İl Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nin açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri