Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
HABERLER>SİYASET
19 Eylül 2022 Pazartesi - 13:44

Aydemir: ‘Gaza ruhu milli benliğimizin tarifidir’

Aydemir, ‘İla’yı Kelimetullah için Devlet Ebed Müddet kararlılığıyla nefislerini adayan, Mukaddesata sadakat, milli dirlik, birlik ve beraberlik ufkuna vefa kaydeden şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, gazilerimizin ve Yüce Türk Milletinin coşkusunu paylaşıyoruz’ dedi.

Aydemir: ‘Gaza ruhu milli benliğimizin tarifidir’

AK Parti Milletvekili Aydemir, ‘İla’yı Kelimetullah için Devlet Ebed Müddet kararlılığıyla nefislerini adayan, Mukaddesata sadakat, milli dirlik, birlik ve beraberlik ufkuna vefa kaydeden şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, gazilerimizin ve Yüce Türk Milletinin coşkusunu paylaşıyoruz’ dedi.

TÜRK MİLLETİ MAZLUM VE MAĞDURLARIN HAMİSİDİR

AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir,  “‘El-g?zî fî sebîlillâh” makamını aziz, mübarek ve kutsal kabul eden;  yeryüzüne adalet, hoşgörü, insana sevgi ve saygıyı yayma; mazlum ve mağdurların feryadına yetişme; insanlığa reva görülen her türlü zulmü engellemeyi yaratılış gayesi ve muazzez bir görev kabul eden Türk Milleti Gaza Ruhunu diri tutmayı sürdürmektedir. Türk Milleti şanlı mazisinde olduğu gibi bugün de mazlum ve mağdurların hamisidir. ‘ mesajını verdi.

GAZA RUHU

Milletvekili Aydemir, ‘Malazgir’ten Preveze’ye, Mohaç’tan Sakarya’ya, Çanakkale’den Aziziye’ye tüm destan devirlerimizin müellifi şehit ve gazilerimizdir. Bizi tarif eden, küresel idrake azim ve muhteşem bir millet olarak belleten yegane unsur ‘hak ve adalet’ yol ve uğrunda ifade edilen Gaza ruhumuzdur. ‘ kaydını düştü.

AHMET YESEVİ’NİN VERDİĞİ MESAJ

Milletvekili Aydemir, ‘Mübarek coğrafyamız Anadolu’nun ebedi bir Türk yurdu olmasını sağlayan ruhun banisi Ahmet Yesevi Hazretlerinin gaziyanı Rum olarak takdim ve tasvir ettiği Alp, Eren ve Alperenlerimizin kainata verdiği mesaj, her daim ‘Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem’ kaydı olmuş; Aziz Milletimiz ulaştığı her menzile gaza ruhu ve duruşuyla adalet taşımıştır. ‘ dedi.

GUZAT-I İSLAM PAYESİ

Milletvekili Aydemir mesajında, Guzat-ı İslam payesine erişen muhteşem ecdadımız, bu duruşuyla asırlarca mazlumların gözyaşlarını dindirmiş, mağdurların haklarını korumuş, kimsesizlerin kimsesi bir milletin tarihini destan ve zaferlerle donatmıştır. ‘ ifadesine yer verdi.

AYDEMİR’DEN 15 TEMMUZ VURGUSU

Milletvekili Aydemir, ‘Alparslan’ı tarihe yön veren bir lider, ‘Fatih’i çağlar değiştiren bir önder kılan; asırların ve insanlığın benzerini kaydetmediği Çanakkale Destanını insanlık hafızasına kazıyan; Milli mücadele ve Kurtuluş savaşıyla milli kimlik ve haysiyetimizi diri, mukaddesatı aziz tutup muhafaza eden; milli iradeye kefen biçmeye kalkışan ihanet odaklarını 15 Temmuzlarda zillete gömen ruh yüce milletimizin tarifidir’ dedi.

MUHTAÇ OLUNAN KUDRET BÜYÜK MİLLETİMİZİN RUHUNDA MEVCUTTUR

Milletvekili Aydemir, ‘Akifimizin; Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor Tevhîd'i/ Bedr'in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi./Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın?/"Gömelim gel seni târîhe" desem, sığmazsın’ vurgusuyla takdim ettiği Büyük Milletimiz, kardeşlik ahdinde sabit kadem olmaya devam edecek; birlik, beraberlik ve bütünlüğünden asla taviz vermeyecek;  Tek Vatan, Tek Bayrak, Tek Millet ve Tek Devlet imanıyla insanlık adına ve insanlık için adaletin koruyucusu, hoşgörünün temsilcisi olmayı sürdürecektir. Muhtaç olunan kudret Büyük Milletimizin ruhunda mevcuttur. Bundan kimsenin şüphesi olmamalıdır. ‘ vurgusunu paylaştı.

TEBRİK

Milletvekili Aydemir, ‘Tüm gazilerimizin şahsında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Gazilik’ unvanının verilişinin 101’inci yılı ve Gaziler Gününü kutluyor, Rabbimizin bizleri onların yolunda kararlı kılması, ecdada vefada, kardeşliğe sadakatte daim tutması niyazını paylaşıyoruz. Allah onlardan razı olsun’ dedi.

 
Kongre caddesinde kaza: 3 araç hasar gördü
 
Gaziler Milli coşkuda buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karataş'tan Gaziler Günü mesajı
MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Bahçeli 25 Eylül Pazar günü Erzurum’da
MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, Erzurum mitingine davet açıklaması yaptı.
Kurtulmuş’tan Yunanistan’a: ‘Haddinizi aşmayın’
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Yunanistan’ı sert bir dille ...
 
Aydemir’den ‘AK Belediyecilik Modeli’ vurgusu
AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘AK Davanın eser ve hizmet siyaseti, ...
Kurtulmuş: AK Parti 85 milyon kişinin partisidir
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “AK Parti yerli ve milli ...
'Türkiye Bölgenin sigortası'
AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, “Yunanistan'ın son zamanlarda ...
 
Erzurum Bahçeli’yi ağırlayacak
MHP Genel Başkanı, 25 Eylül’de geleceği Erzurum’da, Dadaşlarla saat 16.00’da ...
 Kılıçdaroğlu’nun gafı gündem oldu
Sakarya'da partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal ...
Bahçeli: ‘Ermeni saldırılarını lanetliyoruz’
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri