Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum vergi tahsilatında liderliğini korudu
Erzurum vergi tahsilatında liderliğini korudu
Erzurum bölgede 3, ülkede 56’ıncı sırayı aldı
Erzurum bölgede 3, ülkede 56’ıncı sırayı aldı
Gümrük'ten 'rekor' yakalama
Gümrük'ten 'rekor' yakalama
UAD’da Ermenistan-Azerbaycan davası başladı
UAD’da Ermenistan-Azerbaycan davası başladı
Işıkhan: 'İstihdam 32 milyon 423 bin kişiye yükseldi'
Işıkhan: 'İstihdam 32 milyon 423 bin kişiye yükseldi'
HABERLER>SİYASET
4 Kasım 2021 Perşembe - 10:08

Aydemir ATAUNİ ve ETÜ’yü gündeme taşıdı

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesi kuruluş sürecini anlatıp, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, rahmetli Menderes, Rıfkı Salim Burçak ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

Aydemir ATAUNİ ve ETÜ’yü gündeme taşıdı

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesi kuruluş sürecini anlatıp, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, rahmetli Menderes, Rıfkı Salim Burçak ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

Başörtüsü zulmünün vardığı noktayı ifade için Erzurum’da bir yaşanmışlığa vurgu yapan Milletvekili Aydemir, AK Parti dönemiyle birlikte bu zulme son verildiği ve berhava edildiğini hatırlattı. Aydemir, önceki Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a yönelik bir paragraf açarak, Erzurum’da eğitim ve öğretime başlayan Tarım ve Hayvancılık lisesi için minnettarlıklarının altını çizdi.

AYDEMİR MİLLİ EĞİTİM BÜTÇESİNDE KONUŞTU

AK Parti Grup Yönetim Kurulu Üyesi Milletvekili Aydemir TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Milli Eğitim Bakanlığı 2020 yılı bütçesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Komisyondaki sunumunda Atatürk üniversitesi ve Erzurum Teknik üniversitesi kuruluş sürecine atıfta bulunan Milletvekili Aydemir, her iki üniversitenin de Erzurum ve bölge için özel bir manayı ifade ettiği, yüksek öğretimde ufuk kuruluşlar olduğunu belirtti.

AYDEMİR’DEN ÖĞRETMENLERE VEFA

Milli Eğitim Bakanlığı Bütçesi üzerindeki sunumuna öğretmenlere saygı vurgusuyla başlayan Milletvekili Aydemir, ‘Bize yol haritası oluşturan çok kıymetli öğretmenlerimize saygı sunuyor. Rahmete uğurladıklarımıza da Cenabı Haktan mağfiret diliyorum, rahmet diliyorum. Bu vesileyle bir kayıt düşüyorum ki, şu yüksek mehabbet ifade eden yerde 1937yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir konuşması var. O konuşmada Erzurum için hususen hiç unutulmayacak, her dadaşın yüreğine nakşedilmiş bir ifade Atatürk Üniversitesinin kurulmasını sağlamıştır. Rahmetli Adnan Menderes’e, o dönemin Milli Eğitim Bakanı Rıfkı Salim Burçak’a minnetlerimi ifade ediyorum, öylesine özel bir yüksek öğretim kurumunu Erzurum’a kazandırdı, ülkemize kazandırdı, şimdi ‘üniversite kuran üniversite’ diye tarif görüyor. ‘ dedi

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A ETÜ TEŞEKKÜRÜ

Erzurum’da Teknik nitelikte 2’inci üniversite kuruluş ve eğitime açılışıyla ilgili kayıtlar düşen Milletvekili Aydemir, ‘Sayın Cumhurbaşkanımıza minnettarız ki, 2’inci üniversiteyi, 2inci bir devlet üniversitesini Erzurum’da açtı, Erzurum Teknik Üniversitesi’ni. Orada da çok ciddi bir eğitim veriliyor. 6 fakültemiz var, mezunlarımızı verdik, nitelik ifade ediyor hakikaten. Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanımıza yüreğimizi açarak teşekkür ediyoruz. ‘ diye konuştu.

AYDEMİR, MİLLİ KAVRAMINA DİKKAT ÇEKTİ

Sunumuna Milli kelimesinin karşıladığı manayı paylaşarak devam eden Milletvekili Aydemir, ‘Milli Eğitim. Bir defa ‘Milli’ kavramı bizi ifade ediyor, Ak kadroları ifade ediyor, Cumhur ittifakını ifade ediyor. Çünkü biz milli ve yerli anlayışı hayata yansıtan siyasi kadrolarız ve bunu her vesile ile söylüyoruz. Bakın, her şey eğitimle olmuyor, her şey diplomayla olmuyor; irfan ilmin önüne geçiyor çoğu zaman, irfan ehli olmak lazım; bu o kadar önemli ki. ‘ diye konuştu.

‘KOYMA AKIL AKIL OLMAZ’

Eğitimde nitelik ve nicelik yaklaşımını kaydederek, niteliğin önemine değinen Milletvekili Aydemir, ‘Bizim Erzurum’da bir kayıt var, derler ki, ‘Koyma akıl akıl olmaz’ Bizim yapmamız gereken eğitim sisteminde düzgün bir zemin oluşturmak, tenkitleri izale etmek. Ben burada muhalefetten konuşup eğitime dönük tenkit getiren, geliştiren arkadaşların da birçoğunun söylediklerine katıldım. Tabii ki biz de iktidar olarak, AK Parti olarak yirmi yıldır şunun gayretindeyiz; daha mütekamil bir hal oluşturabilmek. Dolayısıyla muhalefetten gelen tenkitlere de böyle baktık. ‘ dedi.

‘BİZ ANCAK OLDUĞUMUZ İLE BAKARIZ VE NE İSEK ONU GÖRÜRÜZ’

Milletvekili Aydemir, ‘Abdullatif Şener Bey’in hususen düştüğü bir notu vardı: ‘Teorik eğitimle, bugünkü halle coğrafya bilgisi nakşetmeye çalıştığınız öğrencinin önüne bir harita koyduğunuzda, öğrenci küreyi çevirdiğinde çok daha bilgi sahibi olabiliyor. ‘ dedi. Bu hakikaten çok önemli bir kayıttı. Böyle yönelmek lazım diye, ben de şahsen öyle düşünüyorum ve katkı sunanlara teşekkür ediyorum. Ancak şunu biliyoruz biz: reseptörlerin açık olması lazım ki gelen bilgi girsin içeri. Aksi halde siz ne söylerseniz söyleyin mümkün olmuyor bu. Dolayısıyla feylesoflara dönüyoruz, onların kayıtlarıyla yaklaşıyoruz ve diyoruz ki: ‘Biz ancak olduğumuz ile bakarız ve ne isek onu görürüz. Çok önemlidir bu hakikaten yanı bir hırsız azizle karşılaştığında dahi onun gözü cebindedir karşısındakinin. Öyleyse böyle bakmak lazım, ben buradaki heyeti tenzih ediyorum, bu kayıtla ilgili. Bütün bir genele şamil olacak tespittir bu. Eğitimde niteliği ortaya koyacağız, varsa nasibi olan alacaktır, bizim yapmamız gereken de budur. ‘ vurgusunu yaptı.

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİNİN ULUSLARARASI BAŞARISI

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Atatürk üniversitesinin uluslararası başarılarına dikkat çeken Milletvekili Aydemir, ‘Bakın geldiğimiz noktada arkadaşlarımızın birçoğu söyledi, ciddi mesafeler aldık. Bütün noksanlara rağmen hakikaten çok ciddi mesafeler aldık, özellikle Yüksek Öğretimde önemli kazanımlarımız oldu. Bunlara bir kayıt, bir not, bir işaret olsun diye söylüyorum. Atatürk Üniversitesinin eğitim kalitesi çok yüksek. Bunu hususen ortaya koyduğumuz son yıllardaki, değerle, değerlendirmelerle de önümüze getiriyor. Mesela Amerika’da son günlerde düzenlenen bir yarışma olmuştu, roket yarışması. Burada Atatürk Üniversitesi öğrencileri finale kaldılar, bu bir uluslararası başarının adıdır. Bunu buradan not düşmek, bunu tarihe kayıt olarak geçmek lazım ve buna katkı sunan kim varsa, emeği olan kim varsa onlara teşekkür etmek lazım. ‘ dedi.

AYDEMİR: ‘HAKKI TESLİM ERDEMDİR, YÜKSEKLİKTİR’

Milletvekili Aydemir, ‘Bugün, Memleket Partisinden bir arkadaşımız konuştu, kendisine teşekkür ediyorum. Niye? Başlarken Bakan Beye öncesinde yaptığı hizmetlerinden dolayı teşekkür etti ve başarılı olmasını temenni etti. Bu bir erdemdir, bu bir yüksekliktir. Bu yüksekliği bütün bütün zemine koyalım diye gayret sarf ediyoruz. Öyle olursa kazanım olur, öyle olursa bütün bir ülke sathına hepimizin bir değer yüklemesi olur. Aksi halde ne oluyor? Bütün bütün siyaha odaklanmak, zifiri karanlığa odaklanmak, yapılanları görmemek. Bizim söylediğimiz bu; tenkit elbette ki olacak, tenkitsiz nereye varabiliriz ki? Zaten öyle olmazsa biz de mesafe alamayız, bugüne kadar hep böyle oldu.’ Diye konuştu.

BAŞÖRTÜSÜ ZULMÜ VE AK DÖNEM

AK Parti iktidarlarıyla birlikte başörtüsü zulmünün kaldırıldığını hatırlatan Milletvekili Aydemir, ‘Bakın bugün 1988 yılında yaşanmış bir hadise var, bugüne isabet etmiş Atatürk Üniversitesiyle ilgili yine. Başörtülü kardeşlerimiz üniversiteye alınmadıkları için, ölüm orucu başlatmışlar. Şimdi bunu izale etmişiz AK Parti olarak, bütünüyle Türkiye’nin gündeminden çıkarmışız. Buna minnet duymak, buna teşekkür etmek varken, ya da buna teşekkür edip sonra tenkitleri getirmek varken ‘bütünüyle hiçbir şey yapılmadı’ dediğinizde incitici bir tavır çıkıyor ortaya. ‘ dedi.

AYDEMİR DADAŞLARIN TEŞEKKÜRÜNÜ GÜNDEME GETİRDİ

Aziziye Tarım ve Hayvancılık Lisesinin eğitim ve öğretime başlamasından dolayı Milli Eğitim eski Bakanı Ziya Selçuk’a Erzurum adına teşekkürlerini kayda geçen Milletvekili Aydemir, ‘Geçtiğimiz yıl Sayın Ziya Selçuk Bey buradaydı, ciddi gayretleri oldu, ekibinin gayretleri oldu. Ben Erzurum özeli için söyleyeceğim: Tarım ve Hayvancılık Lisesi açtı Ziya Selçuk Bakanımız. Teşekkür edeceğiz, Erzurum’dan yönelen şükran duyguları var, ifade edeceğiz. Bundan murad ettiğimiz şey şudur; Muhalefet milletvekilleri de yapılana dönük bu neviden bir dil kullandığı zaman zaten orta yerde sulh iklimi, barış iklimi oluyor. Yoksa onun dışındaki tenkitlere kim ne diyebilir? Söyledik işte, Abdüllatif Beyin söylediği ne kadar doğruydu, katılıyorum. Eğitimin kalitesine dönük düşülen her nota katılıyorum, daha yükselmesi lazım, daha iyi olması lazım, ama iyi olana da bir teşekkür, hepsi, istediğimiz bu. Bütçemiz de hayır, uğur getirsin inşallah. ‘ diye konuştu.

 
'Çocuğumun hayallerini çaldılar'
 
Yine aynı alt geçit yine kaza
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydemir: Sayın Cumhurbaşkanımızla iftihar ediyoruz’
AK Parti Milletvekili Aydemir, ‘Dik duran, diklenmeden dik duran, ülkesi ...
‘AK Parti açık ara önde’
Özhaseki, “Anketlerde gençlere soruyoruz; ‘Hayatta ne için mücadele edersiniz?’ ...
MHP’den görkemli açılış
MHP Erzurum İl Teşkilatı tarafından satın alınarak içindeki gerekli düzenlemeler ...
 
Aydın ve Çomaklı’dan Yüksek Öğretim istişaresi
İstişare kültürüne katkı sunmak, fikir alışverişinde bulunmak ve üniversitedeki ...
‘Adım Adım 2023, İl İl Anadolu’ toplantıları başladı
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanlığı koordinesinde düzenlenen “Adım ...
Altınok: OSB ve yatırımcılarımızla gurur duyuyoruz
İçişleri eski Bakanı AK Parti Erzurum Milletvekili Altınok, kent ekonomisinin ...
 
Aydemir: ‘Allah birlik ve dirliğimizi daim kılsın’
Aydemir, ‘Cumhuriyetimizin 98’inci yılı gurur ve coşkusunu paylaşıyor; ...
Sekmen’den birlik ve beraberlik vurgusu
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ...
Öz: Düşmanın uyumadığını biliyoruz
AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Cumhuriyet’in ilanının 98. ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri