Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>EKONOMİ
24 Haziran 2014 Salı - 17:19

Aşkale Çimento 163’üncü sırada

İstanbul Sanayi Odası (İSO) en büyük 500 sanayi kuruluşu listesini açıkladı.

Aşkale Çimento 163’üncü sırada

İstanbul Sanayi Odası (İSO) en büyük 500 sanayi kuruluşu listesini açıkladı. Türkiye ekonomisinin adeta süper ligi olan bu listede dev sanayi kuruluşları bulunuyor.

Onlarca bölgesel yatırımı ve mütevazi duruşu ile 2004 yılında söz konusu listeye 478’nci sırada giren Aşkale Çimento’nun yıllar bazında yükselen bir grafik çizdiğini hatırlatan Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, “Bu başarı hepimizin. 2013 rakamları ile Türkiye’nin en büyük 163’üncü şirketi olduk. 21 yıldır verdiğimiz mücadelenin yansımalarından birisi bu rakam. Türkiye ekonomisinin devler liginde hedefimiz ilk yüzde olmak. Başta Allah’ın izniyle ve sonrasında Aşkale Çimento markasını meydana getiren tüm unsurlarımızla bu hedefe doğru adım adım ilerliyoruz” dedi.

DÜNYA STANDARTLARINDA BİR ŞİRKET

Özelleştirme yoluyla satın alınan ve Aşkale’de bulunan tek fabrika ile yola çıktıklarını belirten Başkan Yücelik, “21 yıldır sosyal, çevresel, finansal ve insan kaynakları odaklı yönetim tarzlarımızı dünya standartlarına getirmek için yaptığımız gayretler kesintisiz olarak sürüyor. Sosyal, çevresel ve finansal risklerimizin yönetilebilir olması için yürüttüğümüz projeler ve çalışmalar ciddi aşamalara ulaştı. Devler liginde sürekli yükselen bir grafik çizmemiz ve sektörde 5’nci sırada yer almamız bu gayretlerimizin sonucudur. Bizim için Aşkale Çimento bünyesindeki tüm fabrika ve işletmelerde; yola çıktığımız ilk günde ortaya koyduğumuz ilkeleri etkin kılmak, ekonomik riskleri kontrol etmek kadar önemlidir. İnsani değerlerle donatılmış olan vizyon ve misyonumuz, tüm paydaşlarımızla daha anlamlı hale gelmektedir.” diye konuştu.

“BİRLİK VE BERABERLİKLE YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ”

Aşkale Çimento’ya bağlı tesislerin; bölgede devam eden kentsel dönüşüm, HES yatırımları, enerji projeleri, tünel, otoyol ve altyapı çalışmalarının ihtiyaç duyduğu çimento ile hazır betonu karşılama noktasında stratejiler geliştirdiğini söyleyen Başkan Yücelik, “Aşkale, Trabzon, Van, Gümüşhane ve Erzincan’da bulunan çimento fabrikalarımız bölgelerinde önemli birer tesis olarak dikkat çekmektedirler. Erzurum, Ağrı, Aşkale, Giresun, Beşikdüzü, Trabzon ve Rize’de bulunan hazır beton tesisleri her anlamda kalite sunmaktadır. Aşkale Çimento’nun tüm tesislerinde kalite yönetim sisteminin yanında, çalışanların sağlık ve güvenliğini sistematik olarak sağlamak için iş sağlığı ve güvenliği yönetim sisteminin standartlarını uyguluyoruz.” dedi.

ARAŞTIRMA NASIL YAPILIYOR?

İSO 1968 yılında 100 Büyük Sanayi Kuruluşu olarak başlatılan ve her yıl geliştirilerek sürdürülen Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu çalışması, Türkiye ekonomisine tutulan güçlü bir ayna niteliğini taşıyor. 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırması ile sanayinin hiçbir yerde bulunmayan gerçek röntgeni çekiliyor. Sıralamada temel kriter, üretimden satışlar. Yani sonuçlar, kuruluşların kendi üretmiş olduğu ürünlerden yaptığı satışları kapsıyor. Bunun yanı sıra çalışma kapsamında satış hasılatı, brüt katma değer, özkaynak, aktif toplamı, vergi öncesi dönem kâr ve zarar toplamı, ihracat ve ortalama çalışan sayısı büyüklükleri gibi, istatistiki değerleri eşsiz verilerle yapılmış analizlere de yer veriliyor.

 
Usulsüzlük operasyonunda 13 gözaltı
 
Hızlı teravihe izin yok..!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MÜSİAD İnşaat sektörü sorunlarını paylaştı
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Şubesi Başkanı ...
Erzurum SGK’dan inşaat istişaresi
Muhammed COŞKUN-Sosyal Güvenlik Kurumu, Vatandaş odaklı modern inşaat ...
Yakutiye kırsalı yem bitkisine odaklanacak
Muhammed COŞKUN-2013 yılında 18 bin 900 dekar yem bitkisi üreten çiftçilere ...
 
Tokur’dan küpe uyarısı..!
MUHAMMED COŞKUN-Yaklaşık bir yıldır Yakutiye Gıda Tarım ve Hayvancılık ...
Girişimci Engelliler'den bir proje daha
İhsan KUMRU-Girişimci Engelliler Derneği Genel Başkanlığı Engellilerin ...
ENER: ‘Tarihle ekonomiyi buluşturalım’
Erzurum Düşünce ve Strateji Merkezi (ENER) İzmir iktisat Kongresi modelinin ...
 
Rize’den Erzurum’a ekonomi köprüsü: Ovit
Tamamlandığında Türkiye’nin en uzun, dünyanın ise 3. en uzun tüneli olması ...
‘Her adımı vatandaşımız için attık’
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Yaptığımız her reformu Türkiye Cumhuriyeti ...
Yüz bine az kaldı!
Dilek BAYRAK-Erzurum’da nisan ayında trafiğe kayıtlı motorlu kara taşıtı ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri