Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Vatandaştan trafik ışığı isteği
Vatandaştan trafik ışığı isteği
Meteoroloji uyardı
Meteoroloji uyardı
Eren Tozlu’dan gol rekoru
Eren Tozlu’dan gol rekoru
Şenkaya’da ‘Bal Ormanı ‘ gündemi
Şenkaya’da ‘Bal Ormanı ‘ gündemi
Kıyıcı: ‘Erzurum'da çok iyi kamp geçirdik’
Kıyıcı: ‘Erzurum'da çok iyi kamp geçirdik’
HABERLER>TÜRKİYE
18 Temmuz 2013 Perşembe - 11:14

Ankara alarmda !

PKK'nın Suriye'de yaptıkları Ankara'da olağanüstü devlet toplantısına neden oldu.

Ankara alarmda !

Türkiye'nin Suriye sınırında PKK'nın uzantısı PYD ile bölgedeki aşırı dinci gruplar arasındaki çatışma ortamı ve çözüm süreci çerçevesinde yaşanan sorunlar ile Türkiye'nin güvenliğini ilgilendiren diğer konular devleti 'kısmen' alarm durumuna geçirdi.

Milliyet'ten Aydın Hasan'ın haberine göre Yaz dönemi çalışmalarını İstanbul'daki Tarabya Köşkü'nde sürdüren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ankara'ya döndü. Gül, bugün perşembe günleri mutad görüşmelerinin olduğu Devlet Günü çerçevesinde Ankara'da bir dizi görüşmede bulunacak. Gül, daha önce ayrı ayrı görüştüğü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'i bugün birarada kabul edecek. Diğer deyişle çok önemli güvenlik sorunları konusunda bugün Köşk'te üçlü zirve yapılacak.

 

Yazlık Köşk'te çalışıyordu

Gül, 25 Haziran'da Çankaya Köşkü'nde yapılan Milli Güvenlik Kurulu toplantısının ardından İstanbul'a gitti. Gül, Atatürk ile başlayan gelenek çerçevesinde yaz dönemi çalışmalarını İstanbul'da Boğaz manzaralı Tarabya Köşkü'nde yürütmeye başladı. Ancak iç kulak rahatsızlığı nükseden Gül, 10 Haziran'da Acıbadem Hastanesi'nde ameliyat oldu. Hastanede bir gece kalan Gül, 4 gün Tarabya Köşkü'ndeki konutta istirahat etti. Gül, geçen hafta perşembe günü çalışmalarına yeniden başladı. Gül, "Devlet Günü" çerçevesinde Başbakan Erdoğan ile Tarabya Köşkü'nde görüştü. Gül, MİT Müsteşarı Fidan'ı da, aynı gün kabul etti. Görüşmelerin en önemli maddesini, Mısır'da Mursi yönetiminin askeri darbe ile devrilmesinin ardından bu ülkede meydana gelen gelişmeler oluşturdu. Suriye'deki iç savaş ortamı da, görüşmelerde ele alındı. Fidan; PKK'nın silah bırakması için başlatılan çözüm sürecinde gelinen aşama, MİT ile Öcalan arasında yapılan görüşmeler konusunda Gül'e kapsamlı bilgi verdi.

Aile boyu "geçmiş olsun" ziyareti

Başbakan Erdoğan, geçen hafta Tarabya Köşkü'ne, eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan ile birlikte gitti. Erdoğan ailesi, cumartesi günü ameliyat olan Gül'e, aile olarak geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Gül ile Erdoğan, daha sonra "Devlet Günü" çerçevesinde başbaşa görüştü.

Ankara'ya döndü

Türkiye'nin güvenliğini ilgilendiren gelişmeler Gül'ün çalışma programına da yansıdı. Suriye sınırında yaşanan olağanüstü gelişmeler ve Ankara'nın gündemindeki diğer önemli konular üzerine Gül, İstanbul'daki yazlık çalışma programına ara vererek Ankara'ya döndü.

Köşk'te üçlü zirve

Gül, Devlet Günü çerçevesinde bugün Ankara'da önemli görüşmelerde bulunacak. Gül, bugün saat 12.00'de TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i kabul edecek. Görüşmenin ana gündem maddesini yeni anayasa konusunun oluşturması bekleniyor. Gül, saat 14.00'de ise MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı kabul edecek. Köşk'teki asıl görüşme ise saat 17.00'de olacak. Gül, Erdoğan ve Orgeneral Özel, üçlü bir görüşme yapacak. Bu görüşmede; çözüm sürecinde gelinenen aşama, Türkiye'nin Suriye sınırındaki olağanüstü gelişmeler ve 1 Ağustos'ta başlayacak Yüksek Askeri Şura gündeminin ele alınacağı yorumları yapılıyor. Gül; akşam saat 19:15'te ise Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı 93. Kuruluş Yıldönümü ve Sancak Devir Teslim Töreni'ne katılacak.

Milliyet

 

 
Erzurum da Bu İllerin Arasında
 
O başkan bakın kim çıktı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum da Bu İllerin Arasında
Bakanlar Kurulu kedisine gelen talepler doğrultusunda 22 ildeki bazı ilçe ...
Doktora Gidecekseniz Bunları Bilin
Sağlık Bakanlığı hastanelerde ilave ücret alınmayacak kişilerle ilgili bir hizmeti devreye soktu
Dört dörtlük bir Aleviyim, çünkü...
Kendilerini Alevi olarak tanıtan ancak Hz. Ali'nin yaşam şeklinden uzak ...
 
Diyanet tartışmalara nokta koydu
Diyanet İşleri Başkanlığı, son günlerde basında yer alan imsak vaktinin ...
Başbakan uyardı...
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, faiz lobisine karşılık vatandaştan kredi ...
10 yıllık 'Sessiz Devrim' kitap oldu
Hükümetin son 2002-2012 yılları arasında gerçekleştirdiği reformlar "Sessiz ...
 
Haritaya bak, gürültüsüz şehri seç
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 14 il belirleyerek buraların yoğun gürültü ...
Başbakan’dan anayasa çağrısı
Erdoğan, anayasa çalışmalarında mutabık kalınan 48 madde için muhalefete ...
450 gün geçti, kamuoyu soruyor?
Meclis Başkanı Cemil Çiçek, yeni anayasa konusunda 19 Ekim 2011'den bugüne ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri