Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
4 Haziran 2014 Çarşamba - 04:49

ATAÜNİ’den Tarım Çalıştayı

İHSAN KUMRU-Atatürk Üniversitesi’nin ev sahipliğinde ‘2023 Çerçevesi’nde Türkiye Tarım Politikaları’nın Geleceği Çalıştayı’ düzenlenecek. Bugün açılışı yapılacak olan Çalıştay, 6 Haziran’da tamamlanacak.

ATAÜNİ’den Tarım Çalıştayı

Atatürk Üniversitesi’nin ev sahipliğinde ‘2023 Çerçevesi’nde Türkiye Tarım Politikaları’nın Geleceği Çalıştayı’ düzenlenecek. Bugün açılışı yapılacak olan Çalıştay, 6 Haziran’da tamamlanacak.

Çalıştay Düzenleme Komitesi Başkanı Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fahri Yavuz 2023 Çerçevesi’nde Türkiye Tarım Politikaları’nın Geleceği çalıştay ı ile ilgili bilgiler verdi.

2023 Çerçevesi’nde Türkiye Tarım Politikaları’nın Geleceği adlı Çalıştay ile ilgili bir basın açıklaması yapan Yavuz, “Çalıştay kapsamında Türkiye’de uygulanan mevcut tarım politikaları; Türk tarımının problemleri, Avrupa Birliği tarım politikları, ABD tarım politikaları, Brezilya gibi gelişen ekonomilerdeki tarım politikaları ve Yeni Zelanda liberal tarım politikaları gibi alternatif uluslararası tarım politikaları dikkate alınarak 2023 vizyonu doğrultusunda değerlendirecek ve tarım sektörünü bu vizyondaki hedefe ulaştıracak politika alternatifleri ortaya koyulmaya çalışılacaktır. Çalıştay sonuçları bir rapor halinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na sunulacak ve kamuoyu ile de paylaşılacaktır.” dedi.

Çalıştay’ın uluslararası olduğuna dikkat çeken Prof. Yavuz şöyle konuştu: “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Nebraska Üniversitesi, TUBİTAK, KUDAKA, Halkbank ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen bu çalıştay, ülkemizin en köklü üniversitelerinden biri olan  Atatürk Üniversitesi bünyesinde yer alan Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü tarafından organize edilmiştir. Çalıştay’a Amerika Birleşik Devletleri, Yeni Zelanda, Brezilya ve Fransa’dan beş, Erzurum dışındaki Ziraat Fakültelerinden 10, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden beş olmak üzere Tarım Politikaları çalışan toplam 20 bilim insanı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan sekiz, Kalkınma Bakanlığı’ndan dört, Avrupa Birliği Bakanlığı’ndan iki, Ekonomi Bakanlığından bir ve Hazine Müsteşarlığından üç olmak üzere olmak üzere toplam 18 ilgili uzman katılacaktır. İlave olarak Erzurum’dan üniversite ve dışından tarım ve tarım politikalarıyla ilgili 40 civarında katılımcı olacaktır. Genel toplamda 80 civarında kayıtlı katılımcı 3 gün boyunca katkı  verecektir.”

 
Erzurumlu anneden Demirtaş’a sert tepki
 
‘Avuçlarını yaladılar’
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ejder tepesi 4 Haziran 2014 Çarşamba 11:53

Evliya Çelebi'nin dediği gibi," Ben 11 ay,29 gün kaldım,Erzurum'da yazı görmedim". Biz de Evliya Çelebi vari deriz ki "Biz bu şehirde, 1957 yılından beri,bu fakültenin tarım ve hayvancılıkla ile ilgili olarak,elle tutulur, gözle görülür,dişe dokunan,radikal, köylüye yardım eden,onun elinden tutan,bu şehrin kalkınmasında ona yardımcı olacak bir çalışmasını görmedik.Bütün bunlar oyalamaktan öteye gitmiyor.Bu yapılanlar, "Dostlar bizi alışverişte görsün"kabilinden. Asli görevlerini yapmıyorlar,bunlarla beceriksizliklerinin üstünü örtüyorlar.Yazık bu fakir-fukara milletin parasına çok çok yazık.

Yorumu oyla      8      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ASİMDER ve BDM’den lobi çalışması
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) ve ...
Güllüce’den çevre için yol haritası
Bakan İdris Güllüce: “ Küresel ısınma ile mücadelede yeni yol haritamızı belirliyoruz” dedi
Bin 561 camimiz var
MAHMUT AKDAĞ-2013 yılı Din istatistikleri açıklandı. Erzurum’da 2012 yılında ...
 
Erzurum cami sayısında 15’inci sırada
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum cami sayısı bakımından Türkiye iller sıralamasında ...
Büyükşehirlerde Erzurum ilk beşe girdi
Erzurum, 48 bin 214 caminin bulunduğu 30 büyük şehir içinde cami sayısı ...
Erzurum Sayısal Takograf Sistemine girdi
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), Sayısal Takograf Sistemi’ne (STS) ...
 
Erzurum'un tarım sigortası gerçeği..!
İHSAN KUMRU-Tarım Kredi Kooperatifi Erzurum Bölge Birliği Müdürü Ömer ...
Türkoğlu Türküz…
34'üncü Osmanlı padişahı Sultan 2. Abdülhamid Han'ın 89 yaşında hayatını ...
24 çiftçi Tarla okulunda eğitim aldı
Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından örtüaltı sebze ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri