Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Öğretmenlere diyabet bilgilendirmesi
Öğretmenlere diyabet bilgilendirmesi
Çiftçi’den Öğretmenler Günü mesajı
Çiftçi’den Öğretmenler Günü mesajı
‘Öğretmenler Günü Kutlu Olsun’
‘Öğretmenler Günü Kutlu Olsun’
 Trendyol 1. Lig: Gençlerbirliği: 1 - MKE Ankaragücü: 0
 Trendyol 1. Lig: Gençlerbirliği: 1 - MKE Ankaragücü: 0
Trendyol 1. Lig: Y.Malatyaspor: 1 - İstanbulspor: 4
Trendyol 1. Lig: Y.Malatyaspor: 1 - İstanbulspor: 4
HABERLER>EĞİTİM
11 Kasım 2014 Salı - 02:23

ATAÜNİ Yüksek Öğretim’in nabzını tuttu

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından düzenlenen “Bölgesel Yükseköğretimde Uluslararasılaşma Toplantısı –II”, Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde, Kültür Merkezi Mavi Salonda gerçekleştirildi.

ATAÜNİ Yüksek Öğretim’in nabzını tuttu

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından düzenlenen “Bölgesel Yükseköğretimde Uluslararasılaşma Toplantısı –II”, Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde, Kültür Merkezi Mavi Salonda gerçekleştirildi.
KOÇAK’IN SUNUMU
Toplantının açılış konuşmasını yapan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, öncelikli olarak misafirlere Atatürk Üniversitesi hakkında bilgiler verdi. Koçak, Atatürk Üniversitesi’nin, bulunduğu konum itibari ile bölgeye hizmet ve Türkiye’nin hem Doğu’ya hem de Kafkasya’ya açılmasında öncülük eden bir üniversite olduğunu belirtti.
BÖLGESEL YÜKSEKÖĞRETİMDE ULUSLARARASILAŞMA
Bölgesel Yükseköğretimde Uluslararasılaşma Toplantısı gibi önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını söyleyen Rektör Koçak şöyle konuştu; “Uluslararasılaşma adına bugün bu toplantıya ev sahipliği yapacağız. Her üniversitenin kendilerine göre politikaları var özellikle yerelden kurtarılma, yerelleşmeden kaçınma, hem üniversiteler hem de ülke geneli için çok önem arz eden bir dönemde yaşıyoruz.
KOÇAK’TAN HATIRLATMA
Türkiye’nin bilişimi kendisine ait potansiyelini geliştirmesi adına ve bu potansiyeli dost ve kardeş üniversitelere aktarması adına, birkaç kuruluşun içinde yer aldıklarını da hatırlatan Koçak, “Uluslararası öğrenci adına, hep öğrenci gönderen bir ülke olmamalıyız. Orta doğu ve Arap dünyası bu noktada önemli kaynaklar. Eğitim ve öğretim için Batıyı, Amerika’yı, Avrupa’yı tercih edenlerin yönlerini Türkiye’ye çevirmesi adına bize de çok sorumluluklar düştüğünü ifade etmek istiyorum. Coğrafi sınırların olmadığı bir dünyada yaşarken, tercih edilebilir kriterlerin artması gerekiyor ki öğrencileri de bizi tercih etsin. Bu yüzden bu panel bizlere çok çok faydalı olacak ve ufkumuzu daha da açacaktır” dedi.
GÜNAY’IN TESPİTLERİ
YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay ise Türk Yükseköğretim sisteminin son yıllarda fiziksel alt yapı genişlemesinin yanında, batının marka üniversitelerine transfer ettiği nitelikli bilim insanlarıyla güçlendirdiği bilim arzı nedeniyle dikkat çekici bir cazibe merkezi haline geldiğini belirterek, bunu bizim çok fazla fark etmediğimizi ancak yurtdışında daha çok fark edildiğini söyledi.
YABANCI ÖĞRENCİLERİN ÖNEMİ
Prof. Dr. Günay; Bu kimlik algısının yaygınlaşmasında sayıları hızla artan yabancı öğrenciler önemli bir rol oymaktadır. Türk üniversitelerine yönelen ve Türkiye’nin doğal kültür elçileri kimliğini de kazanan uluslararası talep beraberinde daha nitelikli bilim insanlarını da Türkiye’ye çekmektedir.  Dünyada şu anda 4,5 milyon öğrencinin kendi ülkeleri dışında öğrenim gördüğü bilinmektedir. Türkiye’de yaklaşık 55 bin yabancı uyruklu öğrenci bulunuyor. 15 bin öğrenci ise açıköğretimde var. Bu 55 bin öğrencinin yüzde 80’i devlet üniversitelerinde, yüzde 20’si ise vakıf üniversitelerinde öğrenim görmektedir.
TÜRKİYE’NİN YERİ
 Öte yandan Türkiye, yurtdışına 85 bin öğrenci göndererek dünyada yurtdışına en çok öğrenci gönderen 6. ülke olarak göze çarpıyor. Türk üniversiteleri özellikle Türk Cumhuriyetlerinden gelen öğrenciler tarafından tercih ediliyor. Ayrıca Balkanlar ve Afrika ülkeleri tarafından da tercih edilmektedir. Türkiye’de okumayı tercih eden uluslararası öğrencilerin büyük bir kısmı, Türkiye’nin dil, tarih ve coğrafya vizyonuna yakın ülkelerden gelmektedir” şeklinde konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay’a üzerinde Atatürk Üniversitesi arması olan plaket hediye etti.
Üç oturumdan oluşan toplantının ilk oturumuna geçildi ve oturum başkanı YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan gelen Lokman Lokmacı,  YÖK Uluslararası İlişkiler Birimi üyesi Doç. Dr. Sedat Gümüş ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nde görevli Ali Can Başay, toplantının ilk oturumunu gerçekleştirdi.
 

 
Dadaşlar’dan ecdada saygı dersi
 
Nene Hatun Hastanesi’nde 7 Bin 394 doğum
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eğitimde görülmemiş olay…!
Nevzat Karabağ Anadolu Öğretmen Lisesi’nde 9. Sınıf öğrencileri, yeteri ...
ETTÜ’nün yol haritası belirlendi
“Erzurum’un varlığı, Erzurum’da yaşayan ve bu şehre katma değer sağlamak ...
Koçak: ‘Büyük önderi minnetle anıyoruz’
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak Türkiye Cumhuriyeti`nin ...
 
İlkokul Öğrencilerinden 10 Kasım Etkinliği
Erzurum Yakutiye Tatbikat İlkokulu'nda düzenlenen 10 Kasım Atatürk’ü anma ...
DES : ‘Yas’ını değil, Söz’ünü tutuyoruz’
Kotanlı, “Ebediyete intikal edişinin 76. Yıl dönümünde Büyük Komutan , ...
Büyükşehir öğrencileri ağırladı
Büyükşehir Belediyesi'nin il genelinde yürüttüğü "Erzurum Öğrencileriyle ...
 
Yılmaz’ın adı İletişim’de yaşatılacak
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Van Depreminde hayatını ...
Sekmen Raylı sistem müjdesini ETÜ’de verdi
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Erzurum Teknik üniversitesi ...
ATAÜNİ Türkiye’de 15, Dünyada 959’uncu
Atatürk Üniversitesi, 2013-2014 yılı itibariyle Türkiye’deki 176 üniversite ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri