Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Erzurum’da
İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Erzurum’da
Erzurum, 2025 Turizm Başkenti sürecine hazır
Erzurum, 2025 Turizm Başkenti sürecine hazır
ETÜ YÜTAM’da tarımsal Ar-Ge gündemi
ETÜ YÜTAM’da tarımsal Ar-Ge gündemi
Erzurum’da oy kullanma işlemi başladı
Erzurum’da oy kullanma işlemi başladı
Erzincan yolunda trafik kazası: 9 yaralı
Erzincan yolunda trafik kazası: 9 yaralı
HABERLER>EKONOMİ
24 Haziran 2024 Pazartesi - 01:38

ASHB’den Kadın girişimcilere bilgi desteği

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Bakanlık olarak girişimci olan ve girişimci olmayı hedefleyen kadınlar için eğitim, araştırma, finansal destek ve mentorluk çalışmalarını tek bir platformda topladık. ' dedi

ASHB’den Kadın girişimcilere bilgi desteği

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Bakanlık olarak girişimci olan ve girişimci olmayı hedefleyen kadınlar için eğitim, araştırma, finansal destek ve mentorluk çalışmalarını tek bir platformda topladık. Kadın girişimciler ihtiyaç duydukları bilgi ve desteklere 'https://kadingirisimci.gov.tr/' web sitemiz üzerinden ulaşıyor” dedi.
Bakan Göktaş, Bakanlık olarak güçlü kadın, güçlü aile, güçlü Türkiye hedefiyle, kadın girişimciliğinin teşvik edilmesi ve desteklenmesi amacıyla büyük bir kararlılıkla çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanan “Kadın Girişimciliğinin Geliştirilmesine Yönelik İş Birliği Protokolü” ile kadın girişimciliğinin geliştirilmesi ve kadınların gelir getirici faaliyetlerde bulunmalarının kolaylaştırılmasına yönelik iş birliği yaptıklarını hatırlattı.

"Finansal destek ve mentorluk çalışmalarını tek bir platformda topladık"
Göktaş, “Türkiye'de kadın girişimci sayısını artırmayı, mevcut kadın girişimcilerin güçlendirilmesini hedefliyoruz. Bu kapsamda bakanlık olarak girişimci olan ve girişimci olmayı hedefleyen kadınlar için eğitim, araştırma, finansal destek ve mentorluk çalışmalarını tek bir platformda topladık. Kadın girişimciler ihtiyaç duydukları bilgi ve desteklere https://kadingirisimci.gov.tr/ web sitemiz üzerinden ulaşıyor” ifadelerini kullandı.

"İş, staj, eğitim ve girişim desteklerinden yararlanıyor"
Web sitesinde kadın girişimciliği alanında kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve uluslararası kuruluşlar tarafından sunulan hizmetlerin yer aldığını belirten Göktaş, şunları kaydetti:
“Kadın girişimciler destek ve teşvikler başlığı altında, bakanlıklar, Kredi Garanti Fonu, bankalar, kalkınma ajansları gibi kurum ve kuruluşlar tarafından sunulan destek ve teşviklere kolayca ulaşabiliyor. Ayrıca Bakanlığımız ve Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğinde yürüttüğümüz 'Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi' kapsamında kadın kooperatiflerinin ve ürünlerinin tanıtımı başta olmak üzere kooperatifler arasında iş birliği ağı oluşturmalarına destek olan 593 kadın kooperatifinin kayıtlı olduğu Kadın Kooperatifleri Web Portalına (www.kadinkoop.org) da erişerek, kadın kooperatiflerinin çalışma alanlarına ilişkin bilgi sahibi oluyor. Kadın girişimcilerimiz yine web sitesi üzerinden Bakanlığımızca yürütülen 'Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi' kapsamında oluşturulan dijital portaldaki (www.geleceginikurangenckadinlar.org) fırsatlar haritasında iş, staj, eğitim ve girişim desteklerinden yararlanıyor. Asistan desteği ile yapay zekanın avantajlarından faydalanarak sorularını yazıp, ihtiyaç duydukları bilgiye daha kısa sürede ulaşabiliyor.”

Girişimci kadınlara özel yayınlar
Göktaş, web sitesinde kadın girişimciliği alanındaki mevcut duruma ve verilere ilişkin güncel bilgilerin ve kadınlara ilham vermesi amacıyla rol model girişimci kadınların başarı hikayeleri ve iyi uygulama örneği olan proje ve çalışmaların da yer aldığını belirterek, ayrıca site üzerinden kadın girişimciliği alanındaki faaliyetlere ilişkin haberler, kadın girişimciliği konusunda düzenlenecek etkinlikler ve yapılacak çalışmalara ilişkin duyurular ile girişimcilik ve kadın girişimciliği özelinde hazırlanan yayınlara ulaşılabildiğini ifade etti.

 
Tunç arabuluculuk verilerini paylaştı
 
Ali Çetinkaya’ya vefa
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yılmaz: Temel çerçevemiz gelir dağılımını gözetmek
Yılmaz, Orta Vadeli Program (OVP) çerçevesinde hazırlık sürecinde olan ...
Bayraktar enerjide yatırım hedefini açıkladı
Bayraktar, Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİO) Enerji Bakanları Toplantısı'nda, ...
Doğu'da tarımsal arazilerin yüzde 68'i ekiliyor
Doğu Anadolu Bölgesi'nde tarımsal alan kullanımı ve kullanılabilir su ...
 
DAP’ta öne çıkan iki sektör: Tarım ve Turizm
Doğu Anadolu Projesi (DAP) 2021-2023 Eylem Planı’nda, Bölge Kalkınma İdaresi ...
Sekmen besicilik destek yaklaşımını paylaştı
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Avrupa'nın en büyük ve en modern ...
ETSO’dan meslek lisesine destek talebi
ETSO Vakfı’na ait olan arazide meslek lisesi kurulması için yapılan çalışmalar ...
 
ETSO’da 2025 EIT Turizm Başkenti gündemi
Özakalın, Erzurum’un 2025 EIT Turizm Başkenti olma yolundaki proje çalışmalarının ...
Tarım-ÜFE  yıllık yüzde 61,24 arttı
Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (Tarım-ÜFE) Mayıs’ta yıllık yüzde ...
 Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,6 arttı
Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’da öncelik ne olmalı?

Mevcut kadro korunmalı
Önce Hakan Kutlu ile sözleşme yenilenmeli
Tüm takım yenilenmeli
Yeni Stadyum inşaatı başlamalı
Büyükşehir Taraftara Erzincan’a ulaşım desteği vermeli
Erzurumspor’a mali destek kampanyası başlatılmalı
Erzurumspor’un mevcut kadrosuna özel pirim verilmeli


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri