Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trendyol 1. Lig: Esenler Erokspor: 4 - Pendikspor: 0
Trendyol 1. Lig: Esenler Erokspor: 4 - Pendikspor: 0
Trendyol 1. Lig: Sakaryaspor: 1 - Ümraniyespor: 3
Trendyol 1. Lig: Sakaryaspor: 1 - Ümraniyespor: 3
Trendyol 1. Lig: Adanaspor: 0 - Çorum FK: 2
Trendyol 1. Lig: Adanaspor: 0 - Çorum FK: 2
Erzurum’dan 8 ayda 96.3 milyon dolarlık dış ticaret
Erzurum’dan 8 ayda 96.3 milyon dolarlık dış ticaret
Erzurum gelirde öne geçti
Erzurum gelirde öne geçti
HABERLER>SPOR
30 Eylül 2024 Pazartesi - 04:52

2024 yılı haraketlilik yılı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, bu yıl “Aktif Ol” (Be Active) sloganıyla İstanbul Bağcılar Meydanı’nda düzenlenen Avrupa Spor Haftası etkinliğine katıldı

2024 yılı haraketlilik yılı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, bu yıl “Aktif Ol” (Be Active) sloganıyla İstanbul Bağcılar Meydanı’nda düzenlenen Avrupa Spor Haftası etkinliğine katıldı. Burada yaptığı konuşmada ailelere seslenen Bakan Bak, “Çocuklarınızı spor salonlarına getirin. Bu çağrımın sebebi; çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan uzak durması içindir. Spor aynı zamanda diyabet, obezite gibi çağımızın hastalıklarından uzak tutar. Herkesi spor yapmaya davet ediyorum” dedi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile AB Başkanlığı himayesinde gerçekleştirilen Avrupa Spor Haftası, Herkes İçin Spor Federasyonu koordinasyonunda “Herkes İçin Spor ve Sağlık Günleri” temasıyla ülke genelinde eşzamanlı olarak düzenleniyor.
Herkes İçin Spor Federasyonu iş birliğinde organize edilen etkinlikler, sporun yaygınlaştırılması ve sağlıklı yaşam bilincinin artırılması amacıyla gerçekleştiriliyor. Farklı branşlarda sporcular ve vatandaşlar sağlıklı yaşam ve sporun önemini vurgulayan aktivitelerde bir araya geldi.
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, bu yıl “Aktif Ol” (Be Active) sloganıyla İstanbul Bağcılar Meydanı’nda düzenlenen Avrupa Spor Haftası etkinliğine katıldı. Meydanda kurulan stantları tek tek gezen Bakan Bak, çocuk ve vatandaşların katıldığı aktivitelere eşlik etti.
Bakan Bak ailelere çağrıda bulundu
Bakan Bak, burada yaptığı konuşmada sporun tabana yayılması için Bakanlık olarak çaba gösterdiklerini belirterek, “Annelere babalara, dedelere ninelere sesleniyorum. Çocuklarınızı spor aktivitelerine, spor salonlarına getirin. Bunu çağrımın sebebi; çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan, bağımlılıklardan uzak durması içindir. Spor yapmayan çocuk kötü alışkanlıklar edinir, çevresine zarar verir. Böyle olsun istemiyorsak çocuklarımızı spor salonlarına getirelim. Spor kulüplerine, belediyelerin spor okullarına getirelim. Bu nedenle Bakanlığımız ve belediyelerimizin imkanlarıyla Bağcılar’da güzel işler yapılıyor. Burası cıvıl cıvıl, çocuklarımız birbirinden farklı sportif etkinliklere katılıyorlar. Yeni spor tesisleri ve gençlik kampı için Bağcılar belediyesi ile ortak çalışma yürütüyoruz” dedi.
2024 yılını haraketlilik yılı ilan ettiklerini hatırlatan Bakan Bak, “Yıl boyunca meydanlarda çeşitli aktiviteler yapılıyor. Amaç çocuklarımızın sosyalleşmesi, paylaşmayı öğrenmesi. Spor aynı zamanda bizi diyabet, obezite gibi çağımızın hastalıklarından uzak tutar. Az hareket ediyoruz. Bu nedenle haraketliliği artırmamız lazım. Türkiye’nin dört bir yanında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Herkes İçin Spor Federasyonu iş birliğinde Avrupa Spor Haftası etkinliklerini düzenliyoruz. Meydanlar çok şen, cıvıl cıvıl. Herkes İçin Spor Federasyonu başkanı ve ekibini tebrik ediyorum.” diye konuştu.
“Ülkemiz bir spor devrimi yaşamaktadır”
Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde büyük atılım gerçekleştirdiğini vurgulayan Bakan Bak şunları söyledi:
“Türkiye, Cumhurbaşkanımızın sporun içinden gelmesi nedeniyle stadyumları, yüzme havuzları, spor salonlarıyla bir spor devrimi yaşamaktadır. Bunun soncunda birçok Avrupa ve Dünya Şampiyonalarına ev sahipliği yapmaktayız. Cumhurbaşkanımızın ülkemizin dört bir yanına tesis yapılması talimatları doğrultusunda yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Yarın Türk sporu için önemli bir tesis olan Basketbol Gelişim Merkezi’nin açılışını Cumhurbaşkanımızın katılımıyla açacağız. Dev bir basketbol kompleksi hizmete girecek. Açılışında Basketbol Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası Maçı oynanacak. Her şey Türk sporu ve gençlerimiz için. Avrupa’da bile olmayan böylesine dev tesisi ülkemize kazandıran başta Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı arz ediyorum. Herkesi spor yapmaya davet ediyorum.”

 

 
Memişoğlu: 'Dünyada başka millet yok'
 
Tekin: 'Ahilik okullarda yaşatılacak'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kahraman Erzurumspor maçını gündeme taşıdı
Boluspor - Manisa FK maçının ardından bir açıklama yapan Boluspor Teknik ...
Trendyol 1. Lig: Bandırmaspor: 2 - MKE Ankaragücü: 0
Trendyol 1. Lig'de. 7. haftasında Bandırmaspor sahasında karşılaştığı ...
Trendyol 1. Lig: Boluspor: 2 - Manisa FK: 0
Trendyol 1. Lig'in 7. haftasında Boluspor, sahasında karşılaştığı Manisa FK'yı 2-0 mağlup etti.
 
Trendyol 1. Lig: Gençlerbirliği: 0 - Keçiörengücü: 1
 Trendyol 1. Lig'in 7. haftasında Gençlerbirliği sahasında ağırladığı ...
Erzurum FB’liler Derneği akreditasyon belgesi aldı
Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde Fenerbahçe Yurt içi ve Yurt Dışı ...
Dal’dan futbolculara: ‘Yüreğinize sağlık’
Erzurumspor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dal, Iğdırspor galibiyeti ...
 
Kutlu: ‘Oyuncularımı tebrik ederim’
Erzurumspor FK Teknik Direktörü Hakan Kutlu maç sonu değerlendirmesinde, ...
Koşukavak: ’10 kişi oynamak kolay değil’
Trendyol 1. Lig’in 7. haftasında Iğdır FK ile Erzurumspor FK arasında ...
Erzurumspor zor da olsa kazandı!
Erzurumspor Iğdırsporlu futbolcuların adeta ringe çevirdiği ve her türlü ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri